След като спра алармата и колата се отключва,но като си седи така и почти веднага се заключва отново. Трябва с ключа да отварям и да съм бърз,после като затворя вратата пак централното се заключва.
Пак добре,че не се отключва,но е дразнещо...
Носих едно легло с колата и е възможно да съм бутал там машинката на централното,където и да е тя...
Може ли да се развали тази машинка по този начин?
Централното след като отключи веднага се заключва
- BastunSelski
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- hooligans
- Модератор

- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Re: Централното след като отключи веднага се заключва
не , според мен по скоро проблема ти е в алармата ...
мойта аларма , като не се отвори някоя от предните врати 15 секунди и се заключва пак .
мойта аларма , като не се отвори някоя от предните врати 15 секунди и се заключва пак .
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
hooligans написа:не , според мен по скоро проблема ти е в алармата ...
И мойта е така
Sun1 ли е алармата?Поне при тая марка я има тази "опция",която може да се промени да заключва 20тина секунди след отварянето на колата,като се пипне една жичка...не помня точно как ставаше хватката 
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Да , така е! Най вероятно не ти работят копченцета на вратите. Ако отвориш вратата,ако копченцата работят , трябва плафона да светва.
Това е направено ,ако по-погрешка отключиш колата,да си се заключи сама. (схваща ,че е по-погрешка защото не влизаш в нея)
п.п. На почти всики аларми я има тая опция
Това е направено ,ако по-погрешка отключиш колата,да си се заключи сама. (схваща ,че е по-погрешка защото не влизаш в нея)
п.п. На почти всики аларми я има тая опция
- BastunSelski
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А значи мислите,че е алармата...е как съм я събудил тая екстра? Да не е нещо от тоците може ли? Алармата не знам каква е ,на около 3 години е ..да не беше нещо Сатурн М50 ако има такова...ама тва е по памет може да е друга...
- hooligans
- Модератор

- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
може да не си я събудил ти , ами да е дала някаква грешка и от там да се е възбудила таз функция 

- snupeca
- Контакти:
hooligans написа:може да не си я събудил ти , ами да е дала някаква грешка и от там да се е възбудила таз функция
Ако ставаше с възбуждане на функции
Според мене я имаш тая функция, ама просто сега си я забелязал
- BastunSelski
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
значи е функция на алармата... е добре като се прибера ще видя упътването как се маха тая работа...
Щото си помислих да не съм ударил машинката за заключването или да е от това,че сложих ксенон дето малко се ебава
Щото си помислих да не съм ударил машинката за заключването или да е от това,че сложих ксенон дето малко се ебава
- snupeca
- Контакти:
Колега, едва ли ще можеш да я махнеш функцията, алармата си е такава, по-добре свиквай 
- Anbuch
- Полохолик
- Контакти:
Обикновенно ,на корпуса на алартата си има пинчета ,чрез които извеждаш или въвеждаш дадена функция. Но според мен ти винаги си я имал тази функция ,а проблема ти идва от това ,че алармата не получава сигнал ,че вратата е отваряна защото бутончетата на вратите (за плафона) не работят (не правят контакт)
- BastunSelski
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Е досега съм си карал нормално...ще направя бекъп на нещата,все пак тва не е Виндоус...
То реално не ми пречи,но се чувствам отвлечен в собствената кола,но в упътването е ключа...
То реално не ми пречи,но се чувствам отвлечен в собствената кола,но в упътването е ключа...
- Anbuch
- Полохолик
- Контакти:
Пиши после точно каква ти е алармата. То като се замисля к'ви ли не щуротии вече се правят. Вчера видях в кауфланд ,автоаларма+автопрахосмукачка (бонус) за 32 лв
. Само това ли и е проблема? Автоалармите се правят с микрокомтролери които са много капризни към смущения (а такива в автомобила има много). Може да се е прецакал и някакъв филтриращ елемент ,който да предпазва "ъкъла" на микроконторолера от смущенията
п.п. Като се замисля....по-добре не казвай каква ти е алармата
но ако видиш зор ми пусни едно лично
п.п. Като се замисля....по-добре не казвай каква ти е алармата

но ако видиш зор ми пусни едно лично
щом като преди пренасянето на леглото(което най-вероятно си разглобил и натъпкал в купето)не се е получавало така,логичното е че при пренасянето си отскубал някоя жичка от платката на алармата(която ако е слагана допълнително почти сигурно се намира някъде под жабката).
при мен се случи подобно нещо-пренасях конструкция за ГК и бях откъснал една жица към датчика на вратата и понеже даваше инфо за незатворена врата-не искаше да се заключва и алармата виеше.Алармата беше SUN1...една година по-късно нещо и се нервирах...даваше оттечка...с клещите(резачки) в ръка анулирах проблема
.
На другата ми кола(МАК нещоси аларма)управлението е сложено до дръжката за отваряне на предния капак-беше въпрос на време да се изскубе жичка...Разбира се че отскубнах една...
-доскоро алармата работеше,после загуби звук...(ебаси кефа) и от няколко дни-никаква я няма...Ще трябва пак с резаците да се пипа
Та виж къде е управлението,разгледай за неестествено стърчащи жици...или иди някъде където монтират аларми-да я погледнат,или да ти монтират нова...
П.С.Ако се стигне до монтаж на нова-едно съветче-нека не монтират блокировката на запалването...По евтините аларми имат гадното свойство да се прецакват когато им скимне,а няма аларма която да спре крадците
при мен се случи подобно нещо-пренасях конструкция за ГК и бях откъснал една жица към датчика на вратата и понеже даваше инфо за незатворена врата-не искаше да се заключва и алармата виеше.Алармата беше SUN1...една година по-късно нещо и се нервирах...даваше оттечка...с клещите(резачки) в ръка анулирах проблема
.На другата ми кола(МАК нещоси аларма)управлението е сложено до дръжката за отваряне на предния капак-беше въпрос на време да се изскубе жичка...Разбира се че отскубнах една...
Та виж къде е управлението,разгледай за неестествено стърчащи жици...или иди някъде където монтират аларми-да я погледнат,или да ти монтират нова...
П.С.Ако се стигне до монтаж на нова-едно съветче-нека не монтират блокировката на запалването...По евтините аларми имат гадното свойство да се прецакват когато им скимне,а няма аларма която да спре крадците
Преди да почнеш да чупиш алармата погледни компресорчето на централното ако си с такова. На мен правеше същия проблем и то с чисто нова аларма. Оказа се че при дъжд се просмуква вода покрай стопа по кабелите право в компресорчето и почваше да прави тия магарий. На половера се намира точно под десния стоп зад кората. Откакто намазах уплътнението на стоповете със силикон при най-силния порой никакви проблеми.При теб може да не от това, но е най лесно да се провери. При мен капачката на компресора отдолу се сваля и се вижда имало ли е влага или не.
Последна промяна от rokera на Вто 24 мар 2009 18:22, променено общо 1 път.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”