Теч на масло от скоростната кутия... ПОМОЩ!
Теч на масло от скоростната кутия... ПОМОЩ!
Здравейте
Вчера забелязах, че имам теч на масло от скоростната кутия.
Ходих неска сутринта и оставих колата в сервиза Мото експерт на Симеоновско шосе за смяна на семеринг и проверка на нивото на маслото.
И ми се обадиха преди малко.. казаха, че са сменили проблемния семеринг, но нямало как да проверят нивото на маслото, понеже пробката отпреде била набита и сплеската, по незнайна за мен причина.. и не можели да я отворят.
И ми казаха, че не можели да ми гарантират колко масло имало вътре.. единственият начин да се провери нивото на маслото и да се долее бил да се отвори горната пробка, т.е да се свалят скоростите... а аз сменях съединител скоро.Т
Искрено се надявам да не е изтекло много масло, че иначе ще бера големи ядове..
Някой може ли да даде съвет ??
Вчера забелязах, че имам теч на масло от скоростната кутия.
Ходих неска сутринта и оставих колата в сервиза Мото експерт на Симеоновско шосе за смяна на семеринг и проверка на нивото на маслото.
И ми се обадиха преди малко.. казаха, че са сменили проблемния семеринг, но нямало как да проверят нивото на маслото, понеже пробката отпреде била набита и сплеската, по незнайна за мен причина.. и не можели да я отворят.
И ми казаха, че не можели да ми гарантират колко масло имало вътре.. единственият начин да се провери нивото на маслото и да се долее бил да се отвори горната пробка, т.е да се свалят скоростите... а аз сменях съединител скоро.Т
Искрено се надявам да не е изтекло много масло, че иначе ще бера големи ядове..
Някой може ли да даде съвет ??
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Re: Теч на масло от скоростната кутия... ПОМОЩ!
Какво е полото колега?
До колкото знам, на СК има 2 пробки (тва на мойто Венто де) - от долната се източва, а горната се долива, при теб до колкото схващам е прецакана горната пробка?
Според мен варианта с свалянето на СК и доливане, не е решение
Ако я сваляш, смени пробката, да няма всеки път да размяташ скорости като проверяваш маслото. Пък ако нямаш проблеми с пpевключването, не се притеснявай за маслото 
До колкото знам, на СК има 2 пробки (тва на мойто Венто де) - от долната се източва, а горната се долива, при теб до колкото схващам е прецакана горната пробка?
Според мен варианта с свалянето на СК и доливане, не е решение
Ами доколкото знам са 2, да..
Иначе скоростите си влизат, но ме притеснява да не би да не е останало достатъчно масло, да продължи да изпуска по малко и да прецакам СК.. иска ми се да можех да видя какво е нивото на маслото и да долея за да ми е мирна главата..
Иначе скоростите си влизат, но ме притеснява да не би да не е останало достатъчно масло, да продължи да изпуска по малко и да прецакам СК.. иска ми се да можех да видя какво е нивото на маслото и да долея за да ми е мирна главата..
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Нека се изкажат и по-компетентни колеги, но ако няма друг вариант, сваляй и прави, така не може да се кара спокойно 
- Blizzarder-VW
- Автомобил:
- Двигател:
колега на полотата има странична пробка задоливане която е адски лесна за достигане, само сваляш кората и сам можеш да си долееш масло, аз наскоро го правих това упражнение
Доколкото рабирам на теб тази пробка ти е прецакана и това е мн лошо
Иначе си има и стандартните пробки една отгоре на скоростите, за нея трябва да свалиш скоростите, а трябва да има и една отдолу но хем не съм убеден че може да се развие тя (защото маслото в скоростите не се водело консуматив за смяна) хем как ще нелееш масло отдолу.. не знам
Сетих се само ако ти е добра пробката отдолу пробвай само да я отхлабиш и ако се върти си я стегни и ако някога имаш проблем, за да не сваляш скоростите, прдполагам че по лесно ще е да катурнеш колата на една страна и да налееш масло колото се събере от долната пробка, но това си е мн полувинчата работа
Успех 
Добре де не може да няма отъде да долея масло без да свалям скоростите.. тая пробка, която ми е прецакана не подлежи ли на поправка ??
- Milanski
- Автомобил: VW Golf 4 110
- Двигател:
Здравей колега . И на мен страничната пробка ми беше така заоблена , че нямаше отвиване
( моята е за шестограм ) става въпрос за поло 6Н . Та аз си изрязах с флекса едно парче от шестограма , който влизаше в пробката макар и хлабаво ( пробката си е желязна ) , отидох при един приятел и той с телподаващото ми завари парчето шестограм за пробката и си я отвивам сега без проблеми с лула 19 май беше
Мисля че това е далеч по - добър вариант от сваляне на скорости 
-
mirro_21
- Автомобил:
- Двигател:
колега ако нямаш проблем с 5-тата предавка си свиркаи и си караи.ако маслото ти не е достатачно,то ще имаш ядове първо с 5 скорост,ако си влиза плавно в канала(не ръпа,не се мъчи) и тн,значи си имаш масло в кутията.моито е 96г 1.6 и побира 2 литра.са твоито нз.дано да съм помогнал
ами нямам проблеми с 5тата никакви..преди малко я взех колата от сервиза.. дано си прав, мерси.
Сега като се прибирах от работа всичко ми се стори ок.. сега само ще след да не би да има още някакъв тече отнякъде та да загубя и останалото масло..
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
Издирваме номера на шестограма на пробката на скоростната кутия !
- iavor84
- Автомобил: VW BORA VW POLO
- Двигател: AJM 2000 AEF 1997
- Контакти:
Milanski написа:с телподаващото ми завари парчето шестограм за пробката и си я отвивам сега без проблеми с лула 19 май бешеМисля че това е далеч по - добър вариант от сваляне на скорости
струва ми се най-удачният вариант за теб колега, пък и не виждам защо да не завариш и др парче метал ако не влиза щестограмуспех
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
да бе това с телоподаващото ше правим , ама като незнаем номера на шестограма???
кажете го бе хора , номера на шестограма на пробката
кажете го бе хора , номера на шестограма на пробката
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Майстори..ще свалят скоростната цъ,цъ,цЪ
Шестограма съм 99% сигурен ,че е 17-ка (ей сега ще потърся в някви сайтове за части за потвърждение)
Шестограма съм 99% сигурен ,че е 17-ка (ей сега ще потърся в някви сайтове за части за потвърждение)
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”