Гаден шум при движение
-
- Автомобил:
- Двигател:
Гаден шум при движение
Здравейте. От десетина дена ми се появи следният проблем. При движение на колата се чува едно гадно виене някъде отпред. Не мога да го локализирам точно, защото е само в движение. На място всичко си е наред. Форсирам двигателя и шума го няма. Тръгвам и в момента в който дигна над 30 километра се явява, като се засилва до около 50 и остава постоянен. Уплаших се да не е нещо от скоростите, но явно не е от тях, защото, когато изключа от скорост и я пусна по инерция шума си остава. От какво може да е това чудо?
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Re: Гаден шум при движение
Лагер според мен
-
- Автомобил:
- Двигател:
ОК ако е това
Обаче не би ли трябвало да се чува и при съвсем бавно движение?

- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Не е задължително, при мен задния десен лагер виеше само при 40-45км/ч и то при натоварване(завой) се чуваше по-отчетливо. Пробвай дали при ляв или десен завой има разлика във виенето
Вдигай на крик и върти гумите една по една, ако е лагер ще усетиш кой шуми. Между другото и при разбит заден лагер шума се предава по купето и ти се струва, че идва отпред.
- PuShE_
- Автомобил: Passat 3b5
- Двигател: AFN 1997
- Контакти:
няма гаранция че не е от скоростите,като натиснеш съединителя полуоските продължават да се въртят...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Как да прецуня дали не е от скоростите? Като изключа от скорост и я пусна по инерция шумът продължава и не се променя. Иначе има нещо странно. Като се наведа напред и се приближа до таблото шумът почти изчезва. В момента, в който се върна в нормална позиция ми се чува, че вие някъде отпред 

- PuShE_
- Автомобил: Passat 3b5
- Двигател: AFN 1997
- Контакти:
вдигни предницата на крикове и вкарай на скорост понастъпи малко газта,вкарай 2-ра 3-а пак с малко газ и така до 5-а,ако проблема е в скоростите ще вие
според мен е лагер.. и аз има същия шум преди известно време, даже както каза някой по-нагоре, звучеше все едно идва отпред.. но се оказа заден ляв лагер. Смених го и сега всичко е ок.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мистерията продължава
Вчера баща ми кара колата в сервиз D&N в Младост. Майсторите я вдигнали, мъчили всички гуми, палили я и заключили, че всичко й е наред. Единствено сменили някаква втулка по окачването отпред, защото предната дясна гума играела половин сантиметър. Открили, че едната задна джанта е крива и бащата я карал да я изправят и т.н. Всички тези операции обаче не ми решават проблема. Като вдигна над 60 километра се чува силен гаден шум. Едно вууууууу.
Да не би да е нещо от гърнетата, които определено са за смяна? Иначе се оказало, че ръчната спирачка не хваща на едното колелело и трябва да се смени някакъв разтегач или нещо подобно, но го нямали в сервиза, та баща ми ще ходи след седмица да го оправят.

Да не би да е нещо от гърнетата, които определено са за смяна? Иначе се оказало, че ръчната спирачка не хваща на едното колелело и трябва да се смени някакъв разтегач или нещо подобно, но го нямали в сервиза, та баща ми ще ходи след седмица да го оправят.
- Bobi_S13
- Der Polizist
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
и продължавам да мисля, че е лагер. Просто в сервиза не са стигнали до определените километри в които лагера започва да вие. Няма какво друго да вие по-този начин. От кюнците е изключено, там може да ръмжи, но не и да вие. Пробвай друг сервиз без да казвате за кво иде реч, само кажете, че нещо вие и да го умуват!
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Еми и аз залагам на лагер или на гуми.Ако караш с евтини зимни гуми през лятото...ще вият повече от лагер 

- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И аз залагам на гумите - моите бяха зимен Мишелин и виеха, та се късаха. фаерстоунът преди това, макар и летен също виеше при температура под 25 градуса. Слагай Континентал и няма да ти вие./ще се родиш/ Това е гумата в Опел форума, призната за най - безшумна.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Леле, ако се окаже, че вият гумите ще падна от смях. Иначе задните са летни Marshal. Старички са и колата си дойде с тях. Предните са Семперит. На една година и 8000 км са 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ура! След третото посещение в сервиза се оказа, че проблемът е лагер на задно ляво колело. Смениха го и вече няма шум, няма нищо 

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”