Гаден шум при движение

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
craghackBG
Автомобил:
Двигател:

Гаден шум при движение

Мнениеот craghackBG » Съб 21 мар 2009 1:30

Здравейте. От десетина дена ми се появи следният проблем. При движение на колата се чува едно гадно виене някъде отпред. Не мога да го локализирам точно, защото е само в движение. На място всичко си е наред. Форсирам двигателя и шума го няма. Тръгвам и в момента в който дигна над 30 километра се явява, като се засилва до около 50 и остава постоянен. Уплаших се да не е нещо от скоростите, но явно не е от тях, защото, когато изключа от скорост и я пусна по инерция шума си остава. От какво може да е това чудо?

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Re: Гаден шум при движение

Мнениеот snupeca » Съб 21 мар 2009 1:40

Лагер според мен

craghackBG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот craghackBG » Пет 27 мар 2009 13:25

ОК ако е това :) Обаче не би ли трябвало да се чува и при съвсем бавно движение?

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Пет 27 мар 2009 14:06

Не е задължително, при мен задния десен лагер виеше само при 40-45км/ч и то при натоварване(завой) се чуваше по-отчетливо. Пробвай дали при ляв или десен завой има разлика във виенето

Потребителски аватар
rokera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera » Пет 27 мар 2009 22:44

Вдигай на крик и върти гумите една по една, ако е лагер ще усетиш кой шуми. Между другото и при разбит заден лагер шума се предава по купето и ти се струва, че идва отпред.

Потребителски аватар
PuShE_
Автомобил: Passat 3b5
Двигател: AFN 1997
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Пет 27 мар 2009 22:48

няма гаранция че не е от скоростите,като натиснеш съединителя полуоските продължават да се въртят...

craghackBG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот craghackBG » Нед 29 мар 2009 9:51

Как да прецуня дали не е от скоростите? Като изключа от скорост и я пусна по инерция шумът продължава и не се променя. Иначе има нещо странно. Като се наведа напред и се приближа до таблото шумът почти изчезва. В момента, в който се върна в нормална позиция ми се чува, че вие някъде отпред :banghead:

Потребителски аватар
PuShE_
Автомобил: Passat 3b5
Двигател: AFN 1997
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Нед 29 мар 2009 16:00

вдигни предницата на крикове и вкарай на скорост понастъпи малко газта,вкарай 2-ра 3-а пак с малко газ и така до 5-а,ако проблема е в скоростите ще вие

noretreat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот noretreat » Нед 29 мар 2009 16:05

според мен е лагер.. и аз има същия шум преди известно време, даже както каза някой по-нагоре, звучеше все едно идва отпред.. но се оказа заден ляв лагер. Смених го и сега всичко е ок.

craghackBG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот craghackBG » Пет 22 май 2009 10:16

Мистерията продължава :banghead: Вчера баща ми кара колата в сервиз D&N в Младост. Майсторите я вдигнали, мъчили всички гуми, палили я и заключили, че всичко й е наред. Единствено сменили някаква втулка по окачването отпред, защото предната дясна гума играела половин сантиметър. Открили, че едната задна джанта е крива и бащата я карал да я изправят и т.н. Всички тези операции обаче не ми решават проблема. Като вдигна над 60 километра се чува силен гаден шум. Едно вууууууу.
Да не би да е нещо от гърнетата, които определено са за смяна? Иначе се оказало, че ръчната спирачка не хваща на едното колелело и трябва да се смени някакъв разтегач или нещо подобно, но го нямали в сервиза, та баща ми ще ходи след седмица да го оправят.

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Bobi_S13 » Пет 22 май 2009 10:23

и продължавам да мисля, че е лагер. Просто в сервиза не са стигнали до определените километри в които лагера започва да вие. Няма какво друго да вие по-този начин. От кюнците е изключено, там може да ръмжи, но не и да вие. Пробвай друг сервиз без да казвате за кво иде реч, само кажете, че нещо вие и да го умуват!

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пет 22 май 2009 11:16

Еми и аз залагам на лагер или на гуми.Ако караш с евтини зимни гуми през лятото...ще вият повече от лагер :idea:

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Пет 22 май 2009 12:15

И аз залагам на гумите - моите бяха зимен Мишелин и виеха, та се късаха. фаерстоунът преди това, макар и летен също виеше при температура под 25 градуса. Слагай Континентал и няма да ти вие./ще се родиш/ Това е гумата в Опел форума, призната за най - безшумна.

craghackBG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот craghackBG » Пет 22 май 2009 15:08

Леле, ако се окаже, че вият гумите ще падна от смях. Иначе задните са летни Marshal. Старички са и колата си дойде с тях. Предните са Семперит. На една година и 8000 км са :)

craghackBG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот craghackBG » Пет 29 май 2009 13:03

Ура! След третото посещение в сервиза се оказа, че проблемът е лагер на задно ляво колело. Смениха го и вече няма шум, няма нищо :mrgreen:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”