Искам да попитам дали някой знае колко струва разпределителния вал за полко1.4 aex и откъде мога да го купя по-евтино?
Обаждах се в АУТО+ и ми казаха цена от 750лв. за оригинален вал. Казаха ми да им звънна утре пак за да ми кажат някаква цена за вал на някаква друга фирма.
Разпределителен вал за 1.4 aex
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Re: Разпределителен вал за 1.4 aex
Здравей и добре дошъл във форума. Нека позная - колата ти е италианка, нали
За такава част е безсмислено да се дават толкова пари за нова. В "продава" до сега на няколко пъти е излизал такъв двигател на части. Само вала е на цена около 50-70лв. Тоест можеш да си пуснеш обява в "купува". Другия вариант е по моргите или по магазините за части втора ръка на ул. "Цар Симеон" в София.
Ето в тази морга например има Поло и Ибиза с този мотор:
http://www.avtomorgadaro.com/index.php?l=bg&s=2
Виж и това:
viewtopic.php?f=13&t=1680
Цената която са ти дали от Ауто+ е за оригинален вал. Най-вероятно тази която ще ти дадат утре ще е за не по лош от оригиналния вал, произведен от испанската фирма AJUSA и предполагам, че ще е около 400-450лв. Като гледам в ТекДок само тази фирма го предлага като резервна част.
Споко би трябвало да го намериш лесно втора ръка, защото този мотор се монтира на доста модели от ВАГ групата в широк времеви диапазон.
Успех

Ето в тази морга например има Поло и Ибиза с този мотор:
http://www.avtomorgadaro.com/index.php?l=bg&s=2
Виж и това:
viewtopic.php?f=13&t=1680
Цената която са ти дали от Ауто+ е за оригинален вал. Най-вероятно тази която ще ти дадат утре ще е за не по лош от оригиналния вал, произведен от испанската фирма AJUSA и предполагам, че ще е около 400-450лв. Като гледам в ТекДок само тази фирма го предлага като резервна част.
Споко би трябвало да го намериш лесно втора ръка, защото този мотор се монтира на доста модели от ВАГ групата в широк времеви диапазон.
Успех

Колега какво му е на твойто валче? В тая морга Даро по мое лично мнение не ти препоръчвам да ходиш. Аз отидох да търся разни дреболий за моя кошник и такива цени ми обявиха, че изтръпнах. Иначе ако взимаш втора ръка аз имам такъв двигател AEX разкостен на части и може да измислим нещо. Решиш ли драсни едно лично. 

- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
rokera написа:Колега какво му е на твойто валче? В тая морга Даро по мое лично мнение не ти препоръчвам да ходиш. Аз отидох да търся разни дреболий за моя кошник и такива цени ми обявиха, че изтръпнах. Иначе ако взимаш втора ръка аз имам такъв двигател AEX разкостен на части и може да измислим нещо. Решиш ли драсни едно лично.
знам че темата не е за моя въпрос но , рокера, нашия таралясник АЕХ с демпферен маховик ли е ?
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
freestyler911 написа:АЕХ с демпферен маховик ли е ?
Не
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Ето един Голф с такъв мотор на части:
viewtopic.php?f=57&t=145459
viewtopic.php?f=57&t=145459
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря ви за отговорите.
Вчера си купих вал от една морга за 140лв в доста добро състояние и нови повдигачи 13.4лв единия общо за 8-те 107лв.
Вечерта ми сглобиха колата и сега съм много доволен.
Не мога да си позная двигателя. Звука му се промени, а и вече не вибрира като преди.
Колата ми е внос от италия и вала си е бил прецакан още като съм си я купил, но чак сега го усетих като ми счупи един повдигач и взе да тропа. Целия вал бе с язви и едно от ребрата му беше деформирано. Сигурно е била карана с неподходящо масло или не е било сменяно и затова е станал така вала, защото майстора ми я прегледа и ми каза, че няма други проблеми.
Вчера си купих вал от една морга за 140лв в доста добро състояние и нови повдигачи 13.4лв единия общо за 8-те 107лв.
Вечерта ми сглобиха колата и сега съм много доволен.
Не мога да си позная двигателя. Звука му се промени, а и вече не вибрира като преди.
Колата ми е внос от италия и вала си е бил прецакан още като съм си я купил, но чак сега го усетих като ми счупи един повдигач и взе да тропа. Целия вал бе с язви и едно от ребрата му беше деформирано. Сигурно е била карана с неподходящо масло или не е било сменяно и затова е станал така вала, защото майстора ми я прегледа и ми каза, че няма други проблеми.
Последно избутана от ihtiman на Чет 21 яну 2010 12:58.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”