Разпределителен вал за 1.4 aex

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
ihtiman
Автомобил:
Двигател:

Разпределителен вал за 1.4 aex

Мнениеот ihtiman » Нед 31 май 2009 12:36

Искам да попитам дали някой знае колко струва разпределителния вал за полко1.4 aex и откъде мога да го купя по-евтино?

Обаждах се в АУТО+ и ми казаха цена от 750лв. за оригинален вал. Казаха ми да им звънна утре пак за да ми кажат някаква цена за вал на някаква друга фирма.

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Re: Разпределителен вал за 1.4 aex

Мнениеот Каспър » Нед 31 май 2009 20:50

Здравей и добре дошъл във форума. Нека позная - колата ти е италианка, нали :?: :mrgreen: За такава част е безсмислено да се дават толкова пари за нова. В "продава" до сега на няколко пъти е излизал такъв двигател на части. Само вала е на цена около 50-70лв. Тоест можеш да си пуснеш обява в "купува". Другия вариант е по моргите или по магазините за части втора ръка на ул. "Цар Симеон" в София.
Ето в тази морга например има Поло и Ибиза с този мотор:
http://www.avtomorgadaro.com/index.php?l=bg&s=2
Виж и това:
viewtopic.php?f=13&t=1680
Цената която са ти дали от Ауто+ е за оригинален вал. Най-вероятно тази която ще ти дадат утре ще е за не по лош от оригиналния вал, произведен от испанската фирма AJUSA и предполагам, че ще е около 400-450лв. Като гледам в ТекДок само тази фирма го предлага като резервна част.
Споко би трябвало да го намериш лесно втора ръка, защото този мотор се монтира на доста модели от ВАГ групата в широк времеви диапазон.
Успех :beer

Потребителски аватар
rokera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera » Нед 31 май 2009 21:49

Колега какво му е на твойто валче? В тая морга Даро по мое лично мнение не ти препоръчвам да ходиш. Аз отидох да търся разни дреболий за моя кошник и такива цени ми обявиха, че изтръпнах. Иначе ако взимаш втора ръка аз имам такъв двигател AEX разкостен на части и може да измислим нещо. Решиш ли драсни едно лично. :beer

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Нед 31 май 2009 22:54

rokera написа:Колега какво му е на твойто валче? В тая морга Даро по мое лично мнение не ти препоръчвам да ходиш. Аз отидох да търся разни дреболий за моя кошник и такива цени ми обявиха, че изтръпнах. Иначе ако взимаш втора ръка аз имам такъв двигател AEX разкостен на части и може да измислим нещо. Решиш ли драсни едно лично. :beer

знам че темата не е за моя въпрос но , рокера, нашия таралясник АЕХ с демпферен маховик ли е ?

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Нед 31 май 2009 23:04

freestyler911 написа:АЕХ с демпферен маховик ли е ?

Не

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Вто 02 юни 2009 11:37

Ето един Голф с такъв мотор на части:
viewtopic.php?f=57&t=145459

ihtiman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ihtiman » Чет 21 яну 2010 12:58

Благодаря ви за отговорите.
Вчера си купих вал от една морга за 140лв в доста добро състояние и нови повдигачи 13.4лв единия общо за 8-те 107лв.
Вечерта ми сглобиха колата и сега съм много доволен.
Не мога да си позная двигателя. Звука му се промени, а и вече не вибрира като преди.
Колата ми е внос от италия и вала си е бил прецакан още като съм си я купил, но чак сега го усетих като ми счупи един повдигач и взе да тропа. Целия вал бе с язви и едно от ребрата му беше деформирано. Сигурно е била карана с неподходящо масло или не е било сменяно и затова е станал така вала, защото майстора ми я прегледа и ми каза, че няма други проблеми.

Последно избутана от ihtiman на Чет 21 яну 2010 12:58.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”