Кое е най наложително за смяна?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
jozef6
Автомобил:
Двигател:

Кое е най наложително за смяна?

Мнениеот jozef6 » Пет 12 юни 2009 17:51

Здравейте колеги.
Полото ми е 1.6 95-та,предстои ми път до морето и искам да ви попитам кое е най наложително да сменя преди път.Точно около 10 000 км стават от както съм я купил и не съм и сменял нищо все още(от сорта на ремъци филтри и тн.)Другото е че ми тече масло(мисля от една тръба зад двигателя която изобщо а няма)(затова ако някой покаже снимка на тази тръба зад двигателя ще съм му благодарен да знам какво да търся)Мисля че е някакъв въздушен и от там хвърля и масло.Така,че смяната на маслото отпада тъй като си изтича само и само доливам(на 2-3 месеца 1л. горе долу)

Потребителски аватар
palikari
Автомобил: GOLF 5 Polo Lounge tdi 2015
Двигател: BMM-2006

Re: Кое е най наложително за смяна?

Мнениеот palikari » Пет 12 юни 2009 20:40

jozef6 написа:Здравейте колеги.
Полото ми е 1.6 95-та,предстои ми път до морето и искам да ви попитам кое е най наложително да сменя преди път.Точно около 10 000 км стават от както съм я купил и не съм и сменял нищо все още(от сорта на ремъци филтри и тн.)Другото е че ми тече масло(мисля от една тръба зад двигателя която изобщо а няма)(затова ако някой покаже снимка на тази тръба зад двигателя ще съм му благодарен да знам какво да търся)Мисля че е някакъв въздушен и от там хвърля и масло.Така,че смяната на маслото отпада тъй като си изтича само и само доливам(на 2-3 месеца 1л. горе долу)

Ти не заслужаваш да караш кола,още по малко VW.

Потребителски аватар
sno
Автомобил: Голф 4
Двигател:

Мнениеот sno » Пет 12 юни 2009 20:44

Напълно съм съглсен с теб колега,по-добре да се дават пари за масло,отколкото да си го направи и да не му тече маслото,ама ......

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пет 12 юни 2009 20:51

Тая "тръба" е маркуча за картерните газове,излиза отзад от двигателя (около щеката за проверка на маслото и влиза в кутията на въздушният филтър. Има 1000 теми за отдушника за картерните газове! Ако го нямаш и не ти е запушена дупката където влиза в кутията ,значи ,голяма част от въздуха който влиза в двигателя ти не минава през въздушния филтър. С една дума обслужи си колата напълно, иначе ще ти го върне тъпкано(тя в момента ти го връща де ,щото дишаш отровите дето излизат от тая тръба ,ама като прочетеш за отдушника....). От там излиза доста масло ,ако двигателя е износен(вятъра в цилиндрите е малък),прекалил си с нивото на маслото или караш с прекалено тънко масло

п.п. Има и теми за първоначално обслужване

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Пет 12 юни 2009 20:51

Тази кола е за сервиз, не отивай на море преди пълно обслужване че морето ще ти се стори дълго при лош късмет...

jozef6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jozef6 » Пет 12 юни 2009 22:43

На първите 2-ма колеги преди да ме съдят искам да им кажа че колата е служебна,но тъй като си я карам и за свои нужди аз си плащам всичко по нея освен бензина и маслото(те са фирмени)Така че до сега не ми се е налагало да я гледам като писано яйце при положение че я карам само тук в София.И благодаря на Anbuch за разяснението.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 12 юни 2009 23:01

Колегите са прави преди да отидеш кадето и да било по-добре си оправи колата все пак са доста километрди до морето неможе да разчиташ на случайноста.

Смени си маслото, въздушния филтър масления филтър ремъка на двигателя, е най важен ако искаш да си доидеш с колата от морето прегледай спирачната система и накладките погледни фаровете дали ти работят мигачите и съответно гумите в какфо състояние са! ТОва поне за което се сещам е основното но закарай я на сервиз ако искаш да си сигорен дали няма някой друг косур за оправяне.

п.п Не взимай колегите навътре те са ПЕРФЕКЦИОНИСТИ даже и драскотина да има по колата ще се пребоядиса така че направи си най остновната диагностика иначе поемаш огромен риск Късмет!

jozef6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jozef6 » Пет 12 юни 2009 23:10

Благодаря колега това исках да ми кажат.А не "ти не заслужаваш и тн."Що да не заслужавам бре аз да не съм малоумен,че незнам че е по оферта да си оправя колата от колкото да се набивам по 20лв на 2 месеца ама..
Мерси колега за отговора определено ще отида на сервиз да си дам аванса :)

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Bobi_S13 » Съб 13 юни 2009 8:48

сменяй всичко! Маслен, въздушен горивен филтри. Ремъци, ролки(ангренаж и пистов)! Преглед на накладки, дискове, гуми, масла на скорости, хидравлика, спирачна течност. Обстоен преглед на двигателя в някой хубав сервиз или прочети в раздел "Сервизи" и виж клубните майстори те са на доста високо ниво и няма да има ама.... и ън мън...
И ако ти останат пари може да заминеш за морето :Mr Green Fun

Потребителски аватар
kojuharov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kojuharov » Съб 13 юни 2009 9:19

Като слушам и сърцето ми се къса. Горкичкото ПОЛИ. Вземи го продай и си купи друго което вече ще гледаш като писано.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Съб 13 юни 2009 9:55

IceHeart написа:така че направи си най остновната диагностика ...

поначало тоя термин е много често използван-абе, да мина да ми погледнеш колата... и какво да й гледам? ми всичко, така, основно, че не съм я гледал отдавна... ми добре... гледам я, хубава е... mhihi mhihi mhihi
те такива, като колегата, като дойдат да им гледам колата, и като им похарча за 3 минути годишния доход за какви ли не неща, дето не ме кефят, ме обявяват за :screwy и си тръгват с лоши мисли в главата... mhihi
има 2 стадия:
1. поддръжка. участваш с малки суми, но редовно. тропне-летиш в магазина. и колата е максимално близо до идеална (говориме САМО за техническо състояние-външния вид, кучета го яли...)
2. изпуснеш ли му края идва РЕМОНТ! участваш не само с големи суми, но и редовно (пак). вследствие на което идват лошите мисли и убеждението че си си купил най големия боклук съществуващ. :014:

в резултат на настъпване на стадий 2, повечето хора дават тонове лев, правят нещата донякъде, писва им и продават колата!
така че, колеги!
съвет за покупка!

никога не купувайте кола от някой, който ви казва: много е здрава-карам я вече 3та година-нищо не съм пипнал! чук е! :dummy:

по добре купете колата на някой, който се оплаква че за последните 2 години е сменил милион неща и пак тая кола нещо се еб@ва. така ви прави най големия подарък. на крачка сте от перфектния автомобил. :kissy: :011:

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Съб 13 юни 2009 10:07

:bowdown :bowdown Ето това е пост.! Браво Васко. БРАВО.

Малко и редовно по добре от много и редовно. mhihi
Ако си поддържаш колата , та и форд да е (нищо протиф форда, например казвам) пак ще е хубава, ще вози , изглежда, работи и харчи добре

Последна промяна от vaskoto1 на Нед 14 юни 2009 9:36, променено общо 1 път.
Причина: форд и циганин зимата не работят. както и не боледуват-направо мрЪт...

Потребителски аватар
vankat-2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vankat-2 » Съб 13 юни 2009 10:43

jozef6 написа:На първите 2-ма колеги преди да ме съдят искам да им кажа че колата е служебна,но тъй като си я карам и за свои нужди аз си плащам всичко по нея освен бензина и маслото(те са фирмени)Така че до сега не ми се е налагало да я гледам като писано яйце при положение че я карам само тук в София.И благодаря на Anbuch за разяснението.

Бате причината май не е че ти е служебна колата май си си мърличко.Нали на тебе ти служи тая кола може ли да не проявиш никакво внимание-КАРАМ И ДОЛИВАМ така е най добре.
Какво първо да сменя по колата. :banghead:
КАК КАКВО МЪРЛЬОТО ШОФЕР.ТОВА Е ЗА СМЯНА :dummy:

DimBog
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimBog » Съб 13 юни 2009 10:49

Поста на vaskoto1 трябва да се публикува в темата-"VW POLO-Ремонт и експлоатация, Техническо обслужване, Схеми". Но основното за смяна са горивем, маслен, въздушен филтър, филтър на купето(последния е по желание). Пистов, ангренажен ремък и ролките. Накладки и дискове плюс спирачна течност(ако имат нужда). Смяна на маслото заедно с филтрите. Нов антифриз ако не е сменян от 2-3 години. Прегледай гумите и ако нещо не тропа една автомивка и марш към морето.

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Съб 13 юни 2009 11:31

vankat-2 написа:
jozef6 написа:На първите 2-ма колеги преди да ме съдят искам да им кажа че колата е служебна,но тъй като си я карам и за свои нужди аз си плащам всичко по нея освен бензина и маслото(те са фирмени)Така че до сега не ми се е налагало да я гледам като писано яйце при положение че я карам само тук в София.И благодаря на Anbuch за разяснението.

Бате причината май не е че ти е служебна колата май си си мърличко.Нали на тебе ти служи тая кола може ли да не проявиш никакво внимание-КАРАМ И ДОЛИВАМ така е най добре.
Какво първо да сменя по колата. :banghead:
КАК КАКВО МЪРЛЬОТО ШОФЕР.ТОВА Е ЗА СМЯНА :dummy:

айде няма нужда от обиди....
Всички знаем как се карат служебните автомобили.
И аз съм имал 3 служебни коли , поверени изцяло в мои ръце, вярно , карат се като чужди , но редовно се сменява масло, нещо ако се обади веднага влизаше във фирмен сервиз, и се монтират оригинални части.
И кола не ме е предавала на път.
Това се нарича поддръжка, няма нищо вечно на тоя свят , но колкото по скоро се смени една част която е тръгнала да си ходи, толкова повече пари се спестяват от бъдещи ремонти., с други думи , хлоп -> магазин, ако неможеш сам, сервиз... И така ще си имаш здрав автомобил.
И по темата:
1.Масло.(смяна , не доливане).Филтъра с маслото задължителен!
2.Преди наливане на новото масло смяна гарнитури и семеринги от които тече.
Проверка на термостата, смяна , заедно с о-пръстена, нов антифриз, преди новия антифриз, промивка.
3. Ангренаж, обтягаща ролка , водна помпа (аз я сменям ако има теч или като се счупи).
4.Пистов, или трапецовиден ремък , каквото е там, с ролката, ако имаш парички смени и обтегача на ролката
5.Проверка свещи, смяна ако е нужно, както и кабелите , провери бобината, ако е напукана , вънка, щото може да останеш напът.
6.Смяна въздушен филтър, смяна горивен филтър, смяна филтъра на купето (като го сменаш провери вентилатора дали се врътка леко...
7.Проверка , дискове и накладки, ако е нужно смяна.
8.тампони и амортисьори, вдигаш на крик друсаш гумата, ако хлопа в калника е за смяна тампона, ако е омаслен отвън аморт. смяна, ако не те кефи как вози пак смяна....
9.Провери си и лагерите и каретата, караш в кръг ако припуква някъде , каре ... , лагерите , или вията или имат голям луфт ...
10.Съединител - 3-та , ръчна пускаш съединителя, ако огасне е наред...

10.Преди да си свършил горното , измери компресията, извади щеката на маслото , ако духа от щеката, и компресията не е в норма, просто я продай , и я продавай незабавно.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”