Polo vs. Opel Vectra

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
dodo2000
Автомобил:
Двигател:

Polo vs. Opel Vectra

Мнениеот dodo2000 » Съб 21 ное 2009 11:56

Здравейте колеги. След като продадох Пасата сега се оглеждам за нова колица и дилемата е Поло или Вектра Б като съм заделил макс 3700 лв. Гледам, че като цени са горе-долу на едно с някоя стотачка повечко за Опела. Принципно си търся по-голяма кола, понеже аз самия съм голям човек /и в прекия и в преносния смисъл :D / и една такава вектра би ми била подходяща като за габаритите Но пък чух за опел доста лоши изказвания - проблеми с двигателя ако е от серията Екотек, доста скъпи части като цяло и се чудя коя от двете коли да взема. Затова бихте ли дали съвет кое е удачния избор между двата модела и какво да гледам ако реша да си купувам сътоветно едната или другата марка кола. Като цяло ми трябва икономична кола както откъм разход на гориво така и за поддръжката.

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Re: Polo vs. Opel Vectra

Мнениеот kaiser666 » Съб 21 ное 2009 12:16

Пасат б4(за тия пари ще намериш някой 96-та с кллима и всичко). Вектрата е тясна отвътре,а щом си голям човек няма какво да коментираме полото от пасат на поло ще ти дойде много добре mhihi

dodo2000
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dodo2000 » Съб 21 ное 2009 13:48

Е то пасата, който продадох беше Б4 и не искам да взимам пак такъв. Не мога да смогна само с купуването на лайсни, халогени и мигачи, че ги крадяха няколко пъти.

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Съб 21 ное 2009 15:51

Все едно питаш кон или кокошка. Вектрата е твоята кола. Говорим за съвсем различни класове автомобили. Няма място за сравнение. Полото също не е безпроблемно. Возия, комфорт, визия и всичко останало е в полза на Вектрата като изключим корозията.

Daido
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Daido » Съб 21 ное 2009 20:20

колега защо изключваш корозията, тя си е включена в цената на опел по принцип.

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Bobi_S13 » Съб 21 ное 2009 20:21

Вектрата с ГИ и си ти :да:
Поло-то ще ти е мъничко, пък и на разход добре го раздава ;)
като поддръжка е еднаква ми се чини нищо че едното е кораба майка а другото детето и

Izparitel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Izparitel » Съб 21 ное 2009 21:11

Вектрата! Проблемни са първите екотеци 1.6 16V, заради конструктивен проблем. За отрицателно време се износват стените на цилиндрите и колата започва да гори масло. След 1999год. до колкото знам проблема е решен.
Старите двигатели на Вектрата се газифицират без проблем, новите - предимно с ГИ. Преди фейслифта ръждата е мор за тези коли.
Като цяло двигателите са им икономични, не са скъпи за поддръжка, но надеждността не е като на VW.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 21 ное 2009 22:07

Надеждноста си е на ниво, ако не броим корозията (тя при ОПЕЛ не може да не се брои, де! :lol: )
Относно предупрежденията за ЕкоТраците- спокойно!
За тези пари не можеш да купиш Вектра на годините, когато са почнали да ги монтират :lol:
А ако случайно можеш- значи отдавна вече се е изтракала! mhihi

Потребителски аватар
maksi
Автомобил: VW Touran
Двигател: AZV
Контакти:

Мнениеот maksi » Съб 21 ное 2009 22:40

Проблема с корозията го няма при Вектра Б.Колкото до т.нар."масларки" това е 1,6 мотора или по точно-Х16ХЕ(ако не се лъжа).Проблема е решен при Х16ХЕL след 98-ма година,но сравненен с 1,8 16 клапана разликата е огромна.При 1,8 няма проблеми с харчове на масло,имаш 14-15 коня повече.2,0 16 клапана(136 коня) вече е друга работа.Повечко коне не са излишни.Все пак Вектра Б не е лека.
П.С.Мнението ми да се счита като още един глас за Вектрата.

Потребителски аватар
eradev
Автомобил: HR-V
Двигател: D16W1

Мнениеот eradev » Сря 25 ное 2009 18:16

здрасти колега, имам ги и двете коли. Полото е 95 година 1,6, Вектрата е 99 също 1,6 100 коня. Полото върви повече от Вектрата, макар, че е на газ. Вътре имам чувство, че също е по-широко от опела, просто има повече място. За града Полото е супер, навира се навсякъде, но за дълъг път се е мъка, макар, че съм му свикнал вече. Вектрата друса почти по същия начин като Полото. Полото ми служи вярно вече пета година, като съм му сменил само един съединител и малко дребни неща, куче от всякъде. Дано и с Вектрата нещата да са така. Избора предоставям изцяло на теб, като мисля, че няма да сгрешиш и с двете коли. За сумата, която си посочил не мисля, че ще намериш читав Опел. Поздрави!

_M_A_N_O_L_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _M_A_N_O_L_ » Чет 26 ное 2009 22:32

Здравей колега! Аз също притежавам и двата автомобила Opel vectra b 1,6 16v, VW polo 6n 1,4. Базата за сравнение е малко нереална. Трябва да си изясниш каква кола искаш. За града две мнения няма- полото е фаворит-перфектна маневреност,компактни размери,нисък разход. Опела е просторен , доста по-стабилен(по мои наблюдения), а и за "голям" човек мисля че е по-подходящ. Относно раходите цените са сходни като двигателя на опела изисква повечко парични вложения(сравнявайки обсужванията-ремъци,ролки и тн.)
Дано съм бил полезен.
Поздрави!!

Потребителски аватар
nesorab
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nesorab » Пет 27 ное 2009 18:17

Е не мога да те разбера. Това сравнение е невъзможно. Пък и щом си имал пасат!!! Ако пробваш да се качиш в някое поло, гледай да е с шибедах, че не знам. : vw fen Опел-а няма да го коментирам. :077:

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Нед 29 ное 2009 10:43

6N 1.4AEX , маневрено , малко, пъргаво, здраво, на дълъг път ако си разумен шофер и караш в ограниченията няма да имаш никакви проблеми с ускорение или изпреварване, над 140 е мъка, но го докарва до 185 ....

: vw fen хлопелките не ми се коментират....

Потребителски аватар
achopopov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот achopopov » Сря 02 дек 2009 16:12

Колега,моя баща също кара пасат и му се е налагало да кара 1-2 пъти моето поло...наистина му е тесничко.Полото е предназначено за 2ма едри отпред и 1 детенце отзад.За тези пари можеш да намериш хубаво Поло и недотолкова хубава Вектра...откъм пари Полото е с по-рядка и по-евтина подръжка.От година и 3-4 месеца карам своето и съм сменял само масло,филтри,ремъци,2 амортисъора ,които си бяха за смяна още като я взех от автосалона и 1 ябълковиден болт на предно ляво колело.Искам да отбележа само,че 2та ми амортисъора+болта струваха 75лв.-амортисъорите са захс!(25% отстъпка ползвам)Мотора ми е 1.9 нафта и гори 5.5л градско.Извънградско пак толкова но колата рядко пада под 100...Поддържа си без проблеми 130-140,като най-много съм вдигал с нея 185 с 5 човека,но състоянието на автомобила ми е перфектно.затова си и позволявам такава скорост :beer Според нуждите си избери автомобила,но определено Vw e доста по напред в класацията от Opel,макар и моделите да са в различен клас...

Потребителски аватар
moni_barca
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moni_barca » Пет 04 дек 2009 1:48

Колегииии,наистина Поло е доста по-малка кола от Вектрата,но ако си купи Опела ще трябва да си купи и телоподаващо(доста често ще я кърпи) mhihi

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”