Благодаря ви.
Луфт в задна лява гума
- stelio_009
- Автомобил:
- Двигател:
Луфт в задна лява гума
Здравейте, заначи карам си аз в града и като си паркирах колата една жена която е карала зад мен ми каза че задната лява гума ми играе (на ляво, на дясно) благодарих и за инфото, ритам с крак гумата не играе няма проблем, реших да проверя болтовете и те са ОК, вдигнах колата на крик като хванах гумата усетих малък ЛУФТ дали е от това проблема
скоро бяха ми сменили накладките, възможно ли е гайката да не е била стегната
дайте ми някакви идеи опасно ли е да карам така до съботата понеже няма да имам време да я погледна подробно.
Благодаря ви.
Благодаря ви.
Последна промяна от dobrin на Вто 01 дек 2009 22:56, променено общо 1 път.
Причина: Смислено заглавие!
Причина: Смислено заглавие!
- doc_j
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Жена ме предупреди!
stelio_009 написа:Здравейте, заначи карам си аз в града и като си паркирах колата една жена която е карала зад мен ми каза че задната лява гума ми играе (на ляво, на дясно) благодарих и за инфото, ритам с крак гумата не играе няма проблем, реших да проверя болтовете и те са ОК, вдигнах колата на крик като хванах гумата усетих малък ЛУФТ дали е от това проблемаскоро бяха ми сменили накладките, възможно ли е гайката да не е била стегната
дайте ми някакви идеи опасно ли е да карам така до съботата понеже няма да имам време да я погледна подробно.
Благодаря ви.
Ако луфта го виждаш само като се върти гумата - най-вероятно е крива гума (ако си падаш по дърпането на ръчна в завой като мен - няма да се учудя
). Пробвай сложи предните отзад, задните отпред и повтори процедурата - ако не изчезне луфта - сменяй лагери, щото са следващото най-евтино нещо, ако ще разглабяш за да видиш дали болта е затегнат - пак ще трябва да ги смениш. Сиреч - като разглобиш: погледни и болтовете на главината преди да започнеш да сглабяш. - stelio_009
- Автомобил:
- Двигател:
всъщност лашкам гумата наляво,надясно и тъй се усеща луфта(хлопа леко), като завъртя гумата може да се каже,че се държи прилично.
"ако ще разглабяш за да видиш дали болта е затегнат - пак ще трябва да ги смениш."
ако са си хубави мисля че няма смисъл да го сменям 
"ако ще разглабяш за да видиш дали болта е затегнат - пак ще трябва да ги смениш."
- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
Нормално е да има лек луфт в лагера най вероятно е гумата,ама за да играе толкова,че да се вижда трябва да се усеща и в купето как тресе.
Много яко заглавие на тема,сигурен съм че ще се намери лесно с търсачката.
Много яко заглавие на тема,сигурен съм че ще се намери лесно с търсачката.
- Snejoky
- R.I.P
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, имаш ли тасове? Да не би таса да ти е крив и да създава илюзия отзад, че ти е крива гумата? Хвани някой познат да кара след теб и да види дали ти играе гумата.
- doc_j
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Пичага, лагерите на главините са "One Time Use Only". Не ги ли смениш поемаш голям риск
Все пак са ти по 8 лв. ебаси. Човешкия живот по-евтин ли е, че да си купя 15-20 броя???
Все пак са ти по 8 лв. ебаси. Човешкия живот по-евтин ли е, че да си купя 15-20 броя???- stelio_009
- Автомобил:
- Двигател:
Еми от купето не се усеща (или поне аз не усещам) от гумата или от джантата може да е (гумите са стари и са за смяма
) дайте ми идея как да проверя дали ЖЕНАТА е права? (нямам тасове) 
- doc_j
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
doc_j написа:Пробвай сложи предните отзад, задните отпред и повтори процедурата - ако не изчезне луфта - сменяй лагери...
Аз го бях казал, ама не ти се чете или не ми вярваш???
- stelio_009
- Автомобил:
- Двигател:
ОК ще хвана някои да кара зад мен 
- stelio_009
- Автомобил:
- Двигател:
doc_j написа:doc_j написа:Пробвай сложи предните отзад, задните отпред и повтори процедурата - ако не изчезне луфта - сменяй лагери...
Аз го бях казал, ама не ти се чете или не ми вярваш???
Да идеята е добра само че пак някой трябва да кара зад мен. Щото кат въртя гумата като е на крик не се усеща.
- Marto
- Автомобил:
- Двигател:
Колега няма какво да я въртиш на крик , отиваш при първия гумаджия да я сложи на баланс машината и веднага ще ти каже дали е крива гума или джантата. (пак казвам не че гумата е за баланс, а просто на самата машина може да се определи кое е криво)
- stelio_009
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря ви. това малко ме утеши
http://www.vbox7.com/play:ae7c5f29
- Dizel_fen
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Луфт в задна лява гума
Сваляш таза-има една капачка кръгла-в средата на джантата ,дето скрива лагера! Махаш я и си натягаш лагера с май беше 17 или 19 ключ и заспива.
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Луфт в задна лява гума
трябва да стегнеш гайката
до положение в което спираш да усещаш луфта .... важно е да не я претягаш
може дори на ръка да я въртиш трябва да е много леко стегната .. колкото да не усещаш този луфт .. не е хубаво да го има ... никак даже!!! Но също така не е хубаво и да пренатегнеш гаййката защотото заминава лагера!
до положение в което спираш да усещаш луфта .... важно е да не я претягаш
може дори на ръка да я въртиш трябва да е много леко стегната .. колкото да не усещаш този луфт .. не е хубаво да го има ... никак даже!!! Но също така не е хубаво и да пренатегнеш гаййката защотото заминава лагера!
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”