Страненн проблем с парно на 2Ф-Оправен
- divaka
- Автомобил: VW Corrado
- Двигател: 16vG60
Страненн проблем с парно на 2Ф-Оправен
Пирво искам да кажа ,че прегледах почти всички теми за парно в търсачката и не откривам такъв проблем,а той се състои в това,че парното бачка когато си иска:например една седмица не работи и в даден момент тръгва,прегледах бушоните всичките са наред,2-прегледах термопредпазителя даже го шунтирах,гледах и врътката(копчето)наред са ,капнах масло на лагерите на моторчето,че беше почнало да скърца ,когато работи,и немога да разбера какво му е,само едно допълнение когато не работи ,не работи на нито една степен
Последна промяна от divaka на Сря 09 дек 2009 14:13, променено общо 1 път.
- ivan.karadenizov
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Страненн проблем с парно на 2Ф
Щом предпазителите са здрави и ключа (врътката) е наред, значи просто двигателя на вентилатора си е отишъл. Не знам как е организиран (моя не ми се е налагало да го отварям), но щом работи когато си иска, сигурно четките му не дават контакт добре и по дукпите ту работи, ту не работи.
Разбира се това е само предположение, може и да греша.
Пробва ли да му подадеш директно 12V на вентилатора?
Разбира се това е само предположение, може и да греша.
Пробва ли да му подадеш директно 12V на вентилатора?
- doc_j
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И аз залагам на четки в ел-двигателя на парното.
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Аз за скърцането ти препоръчвам тефлонов спрей - уникално много държи, темп устойчив е. Няма никъв помен от скърцане
- divaka
подадох 12в на моторчето и работи,май ще се окаже че все пак проблема е в копчето, но като го отворих всичко изглежда наред изчистих всички пластини и пак неще а за четките ,те могат ли нещо да се зачистят или направо нови ?
- divaka
имам следния въпрос,бушоните само тези отпред при ЕКУ-то ли са,има ли друг блог,защото на Кордадото и на Голфа са под таблото при релетата,до колкото успях да видя нямаше но все пак да питам ,сори за тъпия въпрос 

- doc_j
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Само там отпред са 

Колега въпреки скромния ми опит с ФВ въобще(сестра ми има поло 91ва от 2месеца) вече ми се наложи да се занимавам с парното му което работеше пък само 3та степен но както и да е тва го оправих и ми направи впечатление че достъпа до клемите на моторчето е много елементарен така че докато се чудиш къде ти се губи напрежението или самото моторче е сдало...Просто като спре да работи при включен ключ за степените премери на клемите на моторчето дали имаш 12в...може да ползваш мутицет или по лесно пробна лампа...ако имаш 12в на моторчето и то не се върти значи проблема е в него...ако нямаш 12в почвай да се съмняваш в ключа
- Angel Stavrev
- Автомобил: VW Polo 86c 2f
- Двигател: AAU 1994
Има едни предпазители там до моторчето и моите гореха и аз накрая му запоих тел и се оправи но не помня на кои степени спираше .... там ватре под (къпака) кората до моторчето...просто му идва много напанката когато пусна сичко заден прозорец и парното на 3 и явно мо идваше много и бошончето ми избиваше при основните... а после и онва изгоря.Пак за скърцането намери си един стругар да ти направи едни втукли мисля че бяха пласмасови и си решаваш проблема за години напред,но ако искаш първо пробваи с спреи както каза колегата погоре.Дано съм помогнал.
- divaka
Re: Страненн проблем с парно на 2Ф-Оправен
оправих го ,проблема все пак се оказа че беше в копчето,единия от кабелите където влизат в буксата не даваше добре контакт 

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”