Замръзват ми механизмите на вратите

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Blizzarder-VW
Автомобил:
Двигател:

Замръзват ми механизмите на вратите

Мнениеот Blizzarder-VW » Нед 20 дек 2009 16:16

Здравейте колеги, замръзват ми механизмите на вратите и няма отърване. Искам да поясня, че не замръзват оплътненията защото ги мажа, и задните врати се отварят без проблем, не замръзват и самите ключалки защото като цъкна дистанционното и 4-те врати се отключват, но като дръпна дръжката на вратата не става нищо я а виждам през стъклото че е октлючена ... опитах се да достигна до механизма на вратата но тои е така сложен,че трябва да разглобя абсолютно всичко за да го извадя. иначе пробвах да пръскам в ключалките със спрейове против замръзване ... няма ефект. Днес за 20 мин ми беше замръзнала вратата и просто не иска да се отвори. А и от вътре също не иска,дърпаш лоста и не усещаш да зацепи някъде зъбчето на вратата да я отвоти. Направо си умирам от яд така ... кажете ми начин да я размръзявам или да предодвратя замръзване...

Потребителски аватар
Dizel_fen
Автомобил:
Двигател:

Re: Замръзват ми механизмите на вратите

Мнениеот Dizel_fen » Нед 20 дек 2009 16:30

Вземаш една спринцовка,пълниш я с със масло за скоростна кутия-75w90 е идеално(от личен опит) и яко намазваш тези механизми.След като ги намажеш- отвори и затвори вратите 20-30 пъти да се омаже всичко и ти гарантирам, че и при -50 градуса вратите ще се отварят :012:

kostenurko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kostenurko » Нед 20 дек 2009 17:53

колега Blizzarder-VW, извинявам се че ползвам твоята тема, но може ли да ми кажеш с какво мажеш уплатненията на вратите за да не ти залепват?

Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_tch » Нед 20 дек 2009 18:10

За механизма на вратите най-ефикасно е да се напръскат добре със спрей WD-40, a уплътненията на вратите със спрей на силиконова основа :да:

Потребителски аватар
sstyle
Автомобил: Polo 6N
Двигател: AEX 1996

Мнениеот sstyle » Нед 20 дек 2009 23:56

Аз моите уплатнения ги мажа с течен парафин и гъбичка продава се в аптеката mhihi

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пон 21 дек 2009 9:10

tisho_tch написа:За механизма на вратите най-ефикасно е да се напръскат добре със спрей WD-40, a уплътненията на вратите със спрей на силиконова основа :да:

и този спрей на на силиконова основа, и течен парафин , както и глицерин - вършат перфектна работа

за механизмите WD-40 е универсалното лекарство

операцията с мазането и пръскането задължително се повтаря след всяка автомивка :)

Потребителски аватар
Blizzarder-VW
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Blizzarder-VW » Вто 22 дек 2009 16:17

Аз лично си мажа уплатнанията с глицерин и съм доволен. А относно замръзването разбрах от къде влиза водата във вратата и ми прави тези тъпи проблеми: на шоферската врата, както е оплътнението , на стъклото отвън и в дясната си част където трябва да се съедини с уплатнението идващо отгоре, има 1 процеп защото долното уплатнение е по-късо и като го вдигнах се оказа че не се крепи на нищо и си виждам надолу механизма на вратата. Тъпото е, че и на 4-те врати е така .... странно въпросът ми е и на вашите полота ли е така, защото това е пълен кретенизъм....

Потребителски аватар
tomo8889
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tomo8889 » Нед 03 яну 2010 0:40

На баща ми POLO-то 1.9D 6N1 99г при температура -10 надолу е абсурд да се отворят предните врати с какво ли не ги мазахме не става и не става,затова зимата в гаража през ноща само това е спасението.Добре, че поне пали при тези температури и е с 4 врати та може да се влезе отзад.Много неща не са измислени както трябва на тези половери

Потребителски аватар
Dizel_fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dizel_fen » Нед 03 яну 2010 10:36

И аз влизам от задната врата-за съжаление.Голяма веселба пада-Комшията с Форда ми се смее като се пъхам като катерица от задните врати,после аз му се смея като не може да запали Форда(дизелов) и пуши сурова нафта като икарус.Та по добре да пали и трудно да влизаш,отколкото лесно да влизаш и да не пали mhihi

VW_Polo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_Polo » Нед 03 яну 2010 11:00

Аз имам същия проблем със замръзването на механизмите на вратите. Миналата година съм ги пръскал с какви ли не спрейове и болкуци и нищо не помогна. Тая година само веднъж ми се случи. :D Трябва да изпробваме съвета на колегата Dizel_fen с маслото мисля, че ще е ефективен. По-интересното при мен е, че започна да ми замръзва и багажника и обикалям колата с едно шише топла вода като шантав. mhihi

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Мнениеот apa6o » Нед 03 яну 2010 17:55

Аз пък да се похваля, че няма такива проблеми :) Колата, покрита с 2 сантиметра лед, отгоре поне още 10 сняг и просто си умрях от кеф, когато след отключване, само се наложи да дръпна малко по силно и вратата се отвори :) А багажника, колегите със 6Н знаят как е горния му край-таван на колата, фуга, "спойлерче", та там имаше просто плътен лед и въпреки всичко се отвори :)

Потребителски аватар
Pathfinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pathfinder » Чет 07 яну 2010 15:03

:banana аз всички уплътнения ги намазах с антифриз...резултат 6+....но при големия студ не ми остана време за механизмите на дръжките...изход- влизам и аз през задните врати....или поне през тази която се отвори, голямо шоу си е :applause: :applause: :applause:

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Мнениеот apa6o » Чет 07 яну 2010 19:36

Pathfinder написа::banana аз всички уплътнения ги намазах с антифриз...резултат 6+....но при големия студ не ми остана време за механизмите на дръжките...изход- влизам и аз през задните врати....или поне през тази която се отвори, голямо шоу си е :applause: :applause: :applause:

И ако обясниш смисъла от мазането с антифриз :roll: Адски логично е да ги намажеш с течност, която се изпарява и има и стабилната възможност да окаже лошо влияние на уплътненията, а и предполагам е бил приятен аромата на "мазилото", носещ се из колата :lol:

Последна промяна от apa6o на Пет 08 яну 2010 10:34, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
FireGen
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот FireGen » Чет 07 яну 2010 23:49

Pathfinder написа::banana аз всички уплътнения ги намазах с антифриз...резултат 6+....но при големия студ не ми остана време за механизмите на дръжките...изход- влизам и аз през задните врати....или поне през тази която се отвори, голямо шоу си е :applause: :applause: :applause:

Антифриза не беше ли леко отровен...

Потребителски аватар
tomo8889
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tomo8889 » Пет 08 яну 2010 1:06

Цирка е пълен :063: :063: :063:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”