Проблем в скоростите

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Pirogov
Автомобил:
Двигател:

Проблем в скоростите

Мнениеот Pirogov » Вто 19 яну 2010 19:50

Здравейте.Карам Поло 1.4 тди.Имам проблем със скоростната кутия и по точно - не мога да правключвам от пета на четвърта.Става само по два начина - с междинна газ или връщам от пета на трета,без да пускам съединителя и чак след това влиза пустата четвърта.Майстора каза "Това е синхронизатор,виж само и единствено в представителството на Фолксфаген!" Някой имал ли е подобен проблем и знае ли какво може да е...(има масло в кутията).И към представителството в София ако ме опътите,ще съм ви много благодарен :)

Потребителски аватар
krasio00o
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR 1998

Re: Проблем в скоростите

Мнениеот krasio00o » Вто 19 яну 2010 20:12

Според мен ако е в синхрознизатор трябва да ти включва трудно и от 3-та на 4-та.Провери жилата или лостовата система за включване на скоростите(не знам какъв вариант е).От кога го иамш проблема?

Потребителски аватар
Pirogov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pirogov » Вто 19 яну 2010 20:17

Варианта е 6N2 ,1.4 тди.Колата я зех с тоя проблем преди 2 месеца.С жила е.Ако знаех как бих ги проверил,майстора само каза с какво е (нищо не е проверявал).Ако може по обстойно да ми обясниш какво,каде и как да се прегледа :idea:

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Сря 20 яну 2010 8:07

Ако проблема го има само в движение, а на място си се превключват нормално, проблема не е в жилата.
Разръчкай скоростите , когато колата е на място и кажи какво става ?

Потребителски аватар
Pirogov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pirogov » Сря 20 яну 2010 15:22

Dobromirski написа:Ако проблема го има само в движение, а на място си се превключват нормално, проблема не е в жилата.
Разръчкай скоростите , когато колата е на място и кажи какво става ?
Ръчках ги още преди да пусна темата.На място няма проблем - влизат си.Проблема се появява при движение колеги.Или влиза от третия път с междинна газ,или пета,трета :arrow: и тогава четвърта.Много ме дразни това,не мога да изпреварвам като хората :dummy:

sensii
Автомобил: Polo
Двигател: 1.4tdi

Мнениеот sensii » Сря 20 яну 2010 17:15

И при мене е тека :( първо като я купих при 3,4 и 5 влизаха трудно и скърцаха долях масло 100 грама и се оправи ама остана проблема със 4 като при тебе ако някои знае кво и нека каже.Мерси предварително :banghead:

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 20 яну 2010 20:13

Синхронизатор.От 3-та на 4-та оборотите на вала са от високи към по-ниски а от 5-та на 4-та са от ниски към високи на самата 4-та скорост...и в единия случай снихронизатора не работи добре.
Пробвал ли си да смениш маслото на кутията,да видиш дали има въобще,да сипеш добавка...такива разни неща,с които се започва преди да разбуташ кутията? Те тези кутии че са си проблемни,така си е ама...не пречи да вземеш ново масло,да го смениш,да сипеш добавка...да видиш...ако не се оправи винаги можеш да си източиш маслото и да си го позлваш след ремонта ;)
Да вметна...то се сменя не само на нужния пробег километри,но и мисля,че на 2 години старост.

Потребителски аватар
Pirogov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pirogov » Сря 20 яну 2010 22:36

[quote="zfa159"]Синхронизатор.От 3-та на 4-та оборотите на вала са от високи към по-ниски а от 5-та на 4-та са от ниски към високи на самата 4-та скорост...и в единия случай снихронизатора не работи добре.
Пробвал ли си да смениш маслото на кутията,да видиш дали има въобще,да сипеш добавка...такива разни неща,с които се започва преди да разбуташ кутията? Те тези кутии че са си проблемни,така си е ама...не пречи да вземеш ново масло,да го смениш,да сипеш добавка...да видиш...ако не се оправи винаги можеш да си източиш маслото и да си го позлваш след ремонта ;)
Да вметна...то се сменя не само на нужния пробег километри,но и мисля,че на 2 години старост.[/quote ] Масло има и е на нивото,но не го знам какво е и кога за последно е сменяно.Но като съдя по това как влизат другите скорости май си е в ред.Може и да го сменя,ама не вярвам да има промяна.Все пак нищо не ми пречи да опитам.И една добавка да прасна.Ще го направя това и тогава ще пиша кво е станало.

mi_ho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mi_ho » Чет 21 яну 2010 8:48

Недей да слагаш добавки! Според мен повече пречат отколкото помагат, особонно в скоростите. Ако толкова държиш смени маслото /няма лошо /, но няма да се оправи от това. Синхронизатор е. Имам Лупо със същият проблем, та затова съм толкова категоричен. Пробвах със смяна на масло и нищо. Тези скорости са си проблемни. Проблема не се появява ако караш със скорост по-малка от 60 км/час, нали? Ако толкова те дразни - смяна на синхронизатора, ако ли пък не, караш както някога старите москвичи - с междинна газ и няма проблем :D .

Потребителски аватар
Gelle
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gelle » Нед 07 мар 2010 23:24

е колко струва тоя синхронизатор? Много ли е скъп?

praktiker
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот praktiker » Вто 27 апр 2010 8:51

И аз имам подобен проблем.Карам същото поло.Първа и второ влизат по трудно,хъркат.По-нагоре няма проблем.И на мен ми казаха че май е синхронизатор.Маслото го сменях преди това.

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djshomi » Сря 28 апр 2010 15:03

Бе тои синхрона да е 50 лв но работата по кутията започва от 200.

Потребителски аватар
Tihomircho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tihomircho » Вто 04 май 2010 11:54

Да бадем точни 250 :060: :060: :Mr Green Fun

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”