Изгаснало по време на движение и повече не пали????
- flameman5
- Автомобил: Polo + Leon TDI
- Двигател: AHW 2000 + ALH 2004
Изгаснало по време на движение и повече не пали????
Здравейте колеги, поизчетах доста теми с търсачката, но реших да пусна едно запитване конкретно за моя проблем, че утре трябва да се заема с търсене на повредата. Значи тази вечер жена ми излезе с колата до магазина, малко преди да стигне колата изгаснала на пътя и повече не успяла да запали. Когато отидох си мислех, че е задавена или нещо елементарно има и ще я подкарам, но уви. Стартера върти нормално както винаги, но колата изобщо и не препалва даже. Винаги е палила до сега от четвърт оборот. Отворих дистрибуторната капачка, зачистих я, огледах да няма нещо откачено, но всичко си изглежда на място.Извода ми е, че или не достига бензин до цилиндрите или няма искра. Та бих се радвал ако някой ми помогне с идеи какво е най-вероятно да е станало и от къде да започна да търся повредата. Разбира се ако се окаже, че е по-сложно от възможностите ми ще търся намеса на специалист, диагностика и т.н.
- ogogin
- Автомобил: Vw Golf MKV
- Двигател: BWA
Re: Изгаснало по време на движение и повече не пали????
Аз имах подобен проблем, както си карах колата голф 3 (ABD) изгасна и не пожела да запали
при мен решението се оказа датчик не му помня името дето се намира на делкото нещо свързано с импулсите беше... подмяна и всичко си дойде на място
....
при мен решението се оказа датчик не му помня името дето се намира на делкото нещо свързано с импулсите беше... подмяна и всичко си дойде на място

- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
ogogin написа:....
Датчика на Хол
flameman5 , до колкото познавам тези случаи, 60% се оказва въпросният датчик 20% бобината и 10% бензиновата помпа (горе долу

Измъкни единият кабел на някоя свещ от дистрибуторната капачка (че много играчка да го вадиш от свеща) и накарай някой да се опита да запали колата , докато той върти стартера доближи кабел към мястотоот където си го извадил и ако датчика на Хол ти е наред ще чуеш/видиш искрата. Естествено ако няма искра може и причината да не е в датчика а примерно в бобината ,но поне ще се ориентираш дали проблема е електрически или свързан с бензина
-
- Автомобил: VW Polo 1991
- Двигател: NZ
Ако с горивцето всичко е наред, аз залагам на комутатор/усилвател (при теб вероятно е едно с бобината). Датчикка на Хол е кораво животно и по-трудно се предава. Поради тази причина не съм съгласен със статистиката на Анбуха.
- flameman5
В продължение на гореописаното, днес отидох да си я прибера с баща ми, приготвихме въже за дърпане, свещ за проба на искрата, инструменти и т.н.. Завъртях 2-3 пъти отново без успех, после изадих един кабел да видим дали има искра и като завъртях колата запали на 3 цилиндъра. Изгасих и върнах кабела на место, колата си запали и си я прибрах все едно нищо не е било. Мисля си дали е възможно ако е от имобилайзера, колата да изгасне както си върви в движение? Ако е бубина, комутатор или датчик на Хол след като се повреди възможно ли е след това да си запали и да си върви нормално???
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Да възможно е датчика на хол. От имобито мисля че е невъзможно да ти угасне в движение.
Бобина и хола гледай
Бобина и хола гледай
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Може да е от имоби ама е рядкост.Имобито е едно реле (ако говорим за допълнителния),коеот прекъсва някое захранване...релето работи докато колата работи и не е с включена аларма.Съответно ако изгори релето все едно имобилайзера сработва и...умира.
Датчика на Хол дефектира по-често от бобините според личната ни статистика в сервиза.
За последната семдица сменихме 3-4 датчика а сумарно на година я сменим 3-4 бобини я не
Принципно рядко обаче датчика умира внезапно.Обикновено колата започва преди това да прекъсва,да пали по-трудно...да детонира...и след кратко време изпуква и...тотал щета.
Може да умре и внезапно...случвало ми се е такъв датчик да умира в ръцете ми..прави диагностика,гасим да си вземем VAG-Com-a от колата и после няма палене - умря датчика на Хол...а човеак докара колата от Русе буквално един час преди да се случи без никакъв проблем...така че не се знае знае ли се
Успех!
Датчика на Хол дефектира по-често от бобините според личната ни статистика в сервиза.
За последната семдица сменихме 3-4 датчика а сумарно на година я сменим 3-4 бобини я не

Принципно рядко обаче датчика умира внезапно.Обикновено колата започва преди това да прекъсва,да пали по-трудно...да детонира...и след кратко време изпуква и...тотал щета.
Може да умре и внезапно...случвало ми се е такъв датчик да умира в ръцете ми..прави диагностика,гасим да си вземем VAG-Com-a от колата и после няма палене - умря датчика на Хол...а човеак докара колата от Русе буквално един час преди да се случи без никакъв проблем...така че не се знае знае ли се

Успех!

- kojuharov
- Автомобил:
- Двигател:
Дамм и аз видях доста зор докато разбера, че е бобината. Нямам супер познания в областа на автомобилите и ми отне много време и четене докато открия проблемът. Бобината не е скъпа, поне това - 80 лева за Bosh.
- flameman5
и аз клоня към бобина, като извадих централния кабел и го доближих до гнездото/ако правилно съм направил експеримента/ не видях искра.
- flameman5
Може ли да се замери бубината по някакъв начин, че да съм сигурен че е от нея???
От датчика на холе колега и аз имах такъв проблем смениха ми кабелите вътре за 7 лева и сега всичко е ок
запали колата и размърдай датчика ако изгасне си сигурен на 100% че е от датчика

- flameman5
А кое точно е датчика
, има една букса отстрани до дистрибуторната капачка с няколко кабелчета и друго не виждам наоколо.

да точно то размърдай го леко при запален двигател и ще се убедиш дали е там проблема
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
В тази тема можеш да видиш как се проверяват някои работи и какво точно прави самият датчик.
viewtopic.php?f=7&t=115464&hilit=%D0%B4%D0%B0%D1%82%D1%87%D0%B8%D0%BA
това е самият датчик

п.п. Еднакви са датчика и бобината на твоето поло и на полото на колежката Persefona от темата по-горе
viewtopic.php?f=7&t=115464&hilit=%D0%B4%D0%B0%D1%82%D1%87%D0%B8%D0%BA
това е самият датчик

п.п. Еднакви са датчика и бобината на твоето поло и на полото на колежката Persefona от темата по-горе
- flameman5
Днес се обадих на един сервиз, където правят компютърна диагностика, елкон и се занимават с ел. проблеми и ми казаха, че проблема може да се открие само ако в момента колата не пали, както предполагах и аз. Много ми се иска да пробвам една работеща бубина/комутатор/, защото си мисля че е от тях, но ако се окаже че не съм прав поне да ги изключа. Само дето няма от къде да взема 

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”