Изгаснало по време на движение и повече не пали????

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
flameman5
Автомобил: Polo + Leon TDI
Двигател: AHW 2000 + ALH 2004

Изгаснало по време на движение и повече не пали????

Мнениеот flameman5 » Пет 04 дек 2009 23:24

Здравейте колеги, поизчетах доста теми с търсачката, но реших да пусна едно запитване конкретно за моя проблем, че утре трябва да се заема с търсене на повредата. Значи тази вечер жена ми излезе с колата до магазина, малко преди да стигне колата изгаснала на пътя и повече не успяла да запали. Когато отидох си мислех, че е задавена или нещо елементарно има и ще я подкарам, но уви. Стартера върти нормално както винаги, но колата изобщо и не препалва даже. Винаги е палила до сега от четвърт оборот. Отворих дистрибуторната капачка, зачистих я, огледах да няма нещо откачено, но всичко си изглежда на място.Извода ми е, че или не достига бензин до цилиндрите или няма искра. Та бих се радвал ако някой ми помогне с идеи какво е най-вероятно да е станало и от къде да започна да търся повредата. Разбира се ако се окаже, че е по-сложно от възможностите ми ще търся намеса на специалист, диагностика и т.н.

Потребителски аватар
ogogin
Автомобил: Vw Golf MKV
Двигател: BWA

Re: Изгаснало по време на движение и повече не пали????

Мнениеот ogogin » Пет 04 дек 2009 23:28

Аз имах подобен проблем, както си карах колата голф 3 (ABD) изгасна и не пожела да запали
при мен решението се оказа датчик не му помня името дето се намира на делкото нещо свързано с импулсите беше... подмяна и всичко си дойде на място :)....

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пет 04 дек 2009 23:40

ogogin написа:....

Датчика на Хол

flameman5 , до колкото познавам тези случаи, 60% се оказва въпросният датчик 20% бобината и 10% бензиновата помпа (горе долу :) )
Измъкни единият кабел на някоя свещ от дистрибуторната капачка (че много играчка да го вадиш от свеща) и накарай някой да се опита да запали колата , докато той върти стартера доближи кабел към мястотоот където си го извадил и ако датчика на Хол ти е наред ще чуеш/видиш искрата. Естествено ако няма искра може и причината да не е в датчика а примерно в бобината ,но поне ще се ориентираш дали проблема е електрически или свързан с бензина

stil
Автомобил: VW Polo 1991
Двигател: NZ

Мнениеот stil » Съб 05 дек 2009 2:18

Ако с горивцето всичко е наред, аз залагам на комутатор/усилвател (при теб вероятно е едно с бобината). Датчикка на Хол е кораво животно и по-трудно се предава. Поради тази причина не съм съгласен със статистиката на Анбуха.

Потребителски аватар
flameman5

Мнениеот flameman5 » Съб 05 дек 2009 11:44

В продължение на гореописаното, днес отидох да си я прибера с баща ми, приготвихме въже за дърпане, свещ за проба на искрата, инструменти и т.н.. Завъртях 2-3 пъти отново без успех, после изадих един кабел да видим дали има искра и като завъртях колата запали на 3 цилиндъра. Изгасих и върнах кабела на место, колата си запали и си я прибрах все едно нищо не е било. Мисля си дали е възможно ако е от имобилайзера, колата да изгасне както си върви в движение? Ако е бубина, комутатор или датчик на Хол след като се повреди възможно ли е след това да си запали и да си върви нормално???

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Съб 05 дек 2009 21:45

Да възможно е датчика на хол. От имобито мисля че е невъзможно да ти угасне в движение.
Бобина и хола гледай

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 05 дек 2009 22:40

Може да е от имоби ама е рядкост.Имобито е едно реле (ако говорим за допълнителния),коеот прекъсва някое захранване...релето работи докато колата работи и не е с включена аларма.Съответно ако изгори релето все едно имобилайзера сработва и...умира.
Датчика на Хол дефектира по-често от бобините според личната ни статистика в сервиза.
За последната семдица сменихме 3-4 датчика а сумарно на година я сменим 3-4 бобини я не :)
Принципно рядко обаче датчика умира внезапно.Обикновено колата започва преди това да прекъсва,да пали по-трудно...да детонира...и след кратко време изпуква и...тотал щета.
Може да умре и внезапно...случвало ми се е такъв датчик да умира в ръцете ми..прави диагностика,гасим да си вземем VAG-Com-a от колата и после няма палене - умря датчика на Хол...а човеак докара колата от Русе буквално един час преди да се случи без никакъв проблем...така че не се знае знае ли се ;)
Успех! :beer

Потребителски аватар
kojuharov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kojuharov » Нед 06 дек 2009 10:04

Дамм и аз видях доста зор докато разбера, че е бобината. Нямам супер познания в областа на автомобилите и ми отне много време и четене докато открия проблемът. Бобината не е скъпа, поне това - 80 лева за Bosh.

Потребителски аватар
flameman5

Мнениеот flameman5 » Нед 06 дек 2009 21:12

и аз клоня към бобина, като извадих централния кабел и го доближих до гнездото/ако правилно съм направил експеримента/ не видях искра.

Потребителски аватар
flameman5

Мнениеот flameman5 » Нед 06 дек 2009 21:15

Може ли да се замери бубината по някакъв начин, че да съм сигурен че е от нея???

Потребителски аватар
core2du0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот core2du0 » Нед 06 дек 2009 21:29

От датчика на холе колега и аз имах такъв проблем смениха ми кабелите вътре за 7 лева и сега всичко е ок :)запали колата и размърдай датчика ако изгасне си сигурен на 100% че е от датчика

Потребителски аватар
flameman5

Мнениеот flameman5 » Нед 06 дек 2009 21:32

А кое точно е датчика :oops: , има една букса отстрани до дистрибуторната капачка с няколко кабелчета и друго не виждам наоколо.

Потребителски аватар
core2du0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот core2du0 » Нед 06 дек 2009 21:49

да точно то размърдай го леко при запален двигател и ще се убедиш дали е там проблема

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пон 07 дек 2009 10:09

В тази тема можеш да видиш как се проверяват някои работи и какво точно прави самият датчик.
viewtopic.php?f=7&t=115464&hilit=%D0%B4%D0%B0%D1%82%D1%87%D0%B8%D0%BA

това е самият датчик
Изображение

п.п. Еднакви са датчика и бобината на твоето поло и на полото на колежката Persefona от темата по-горе

Потребителски аватар
flameman5

Мнениеот flameman5 » Пон 07 дек 2009 15:45

Днес се обадих на един сервиз, където правят компютърна диагностика, елкон и се занимават с ел. проблеми и ми казаха, че проблема може да се открие само ако в момента колата не пали, както предполагах и аз. Много ми се иска да пробвам една работеща бубина/комутатор/, защото си мисля че е от тях, но ако се окаже че не съм прав поне да ги изключа. Само дето няма от къде да взема :cry:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”