Как да направя по-високо Полото си? - РЕШЕНО!

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Myro
Автомобил:
Двигател:

Как да направя по-високо Полото си? - РЕШЕНО!

Мнениеот Myro » Съб 01 дек 2007 16:04

Здравейте колеги. Може би някога е писано по тази тема, но аз не мога да го намеря. Въпросът ми е - как да повдигна по-високо Полото си, модел 86с, 1991 г. 1.4 D? Чувал съм, че някои го правят с подложки и ако ги има, от къде мога да се снабдя с тях. Вторият начин е чрез смяна на пружините - знае ли някой от каква кола стават и евентуално как се прави?
Втория въпрос ми е от къде мога да си намеря рекламни лепенки на сайта за VW club? :idea:

Последна промяна от Myro на Пет 07 дек 2007 21:14, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Съб 01 дек 2007 18:34

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 8%EA%E5%F0
ей ти стикери :търсачкаа

Колега-достатъчно е само да смениш пружини и амотрисьори(по-възможност),които са си за твоето поло и ще постигнеш това което искаш...
Моето също беше увиснало толкова,че като минавах по неравности гумите опираха в ръба на калника(джантите,обаче ми бяха с ЕТ33)
Смених задните амортисьори с газени и се оправи положението.Стана малко по-скокливо,обаче :idea:

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Съб 01 дек 2007 20:21

Пък и ако му ръгнеш едни гуми 145/80 или пък 155/80 (ако сега си с 155/70) ще стане "трактор" :wink: Ама да знаеш ,че за 155/80 трябва да имаш наистина хубави амортисьори и пружини (дето вика chy ,ако са ти увиснали твоите .... :roll: )

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Съб 01 дек 2007 21:41

Ако е повече клекнало от другите смени пружините,ако искаш още по високо сложи подложки под пружините.Доколкото знам се продават в Мкомплект и автомания.
П.П.Как е дизеляка на това купе?Едно време замалко да си купя ама продавача почна едни номера...

Потребителски аватар
Myro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Myro » Нед 02 дек 2007 11:02

:oops: Благодаря за стикера! Аз и сега карам с гуми 155/80/13, не опира, но искам да го направя по-високо (като трактор). Затова търся мнения и съвети.
Колега Maks, карам го от 2 години и съм много доволен. Не създава никакви ядове. Когато е студено само малко тресе докато загрее, пали перфектно и затова не съм пипал дюзите и помпата.

Потребителски аватар
Myro
Автомобил:
Двигател:

РЕШИХ ПРОБЛЕМА!

Мнениеот Myro » Вто 04 дек 2007 18:52

Купих подложки от Мотомания. И колата се вдигна с 4 -5 см. Като прибавим и гумите стана съвсем прилично тракторче. Щастлив съм и веднага я пробвах по дупките на нашта учлица - перфектно е!
Друг е въпроса колко ще издържат защото се слагат между навивките. Не са скъпи и мога пак да ги сменя.
Благодаря на всички! :D

julo
Автомобил: polo 1.9d
Двигател: aef

Re: Как да направя по-високо Полото си? - РЕШЕНО!

Мнениеот julo » Пон 28 юни 2010 15:11

Колеги, имам същия проблем с ниска предница на поло 1.9д аеф 99г. как да я повдигна отпред с 2-3 см?

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Пон 28 юни 2010 16:53

Ами ладовите тампони вършат чудесна работа - просто въпрос на виждане
Държат доста време, сменят се лесно, евтини са.....
Във всеки лада магазин ги има

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Вто 29 юни 2010 21:42

Всички тия проблеми с увиснала муцуна или г*з, идват от износени комплект пружини с тампони, което идва или от прекомерно претоварване или от ЕГН-то на автомобила.
Колата си има една стандартна височина, която конструктора е предвидил. Всяка промяна е бош-лаф работа.
Купуваш нови пружиняци с тампони и амортисьори и си в играта. Ама спортни откачвания ама трактори , забравете ги. Ъгъла на зацепване на карето най-малкото се променя драстично ... Нашите пътища не позволяват спортни откачвания. Малко по-височки гуми -да , на 75 например, ама 80 е прекалено... Колата става много нестабилна по завоите...

julo
Автомобил: polo 1.9d
Двигател: aef

Мнениеот julo » Сря 30 юни 2010 8:05

Не искам да правя някакви БГ доработки- просто искам да я вдигна отпред до нормалната височина- в момента сравнявайки я с другите е около 2-3см по-ниска само отпред. Проблема е че в Сакар ауто ме питат кави са цветовете на моите пружини, за да ми продадат такива-аз не съм сигурен, че стария собственик не ги е сменял с не каквито трябва и ефекта няма да е никакъв- отделно ми обявяват над 200лв парчето, а на другите места почти никъде не предлагат.Затова питам някой, който е минал оттук за помощ

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”