Голям проблем с клаксона! Моля за помощ
-
- Автомобил:
- Двигател:
Голям проблем с клаксона! Моля за помощ
Здравейте колеги. Имам един странен проблем с клаксона. Не работи! Имах алармена система, без централно заключване или някакви екстри, имаше само блокаж на диференциал, но поради технически проблем се наложи да бъда откачена. След нейното отстраняване, не съм забелязал дали клаксона работи, тъй като не ми се е налагало да го използвам. В последствие се наложи кабелите под волана да бъдат откачени и закачени наново, но те са си със щипки. След тяхното откачване и закачване от майстор, като си тръгнах от сервиза ми се наложи да използвам клаксона, но той липсваше, почиваше си. Имам въпрос дали знаете как да си го оправя или къде могат да ми го оправят. Качих и няколко снимки с не много адекватни обяснения към тях, но не ме бива в техническата част, за което предварително се извинявам. Виждат се кабелите и скобките с кабели, за които става дума в началото на темата ми. Надявам се, че това ще Ви даде някаква ориентация. В крайна сметка сега нямам клаксон, а колата я използвам от сутрин до вечер и ми се налага да го използвам. Моля Ви ако можете да ми помогнете!
- Gecatawe
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голям проблем с клаксона! Моля за помощ
Погледни да не е изгорял бушона.
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Добре си ги вързал.
Значи аз имам на мойта аларма имобилайзер и когато той не е изключен нямам клаксон.
Нз дали при тебе това има нещо общо, но при мен е така.
И провери бушона, както каза колегата
Значи аз имам на мойта аларма имобилайзер и когато той не е изключен нямам клаксон.
Нз дали при тебе това има нещо общо, но при мен е така.
И провери бушона, както каза колегата

-
- Автомобил:
- Двигател:
А ти сигурен ли си че не ти е изгорял клаксона (бибката), както при мен (беше мисля отпред от ляво под бронята. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси много колеги. Ще проверя бибитката, а въпросният бушон за който споменахте, къде се намира? В крайна сметка ако не мога да се оправя ще ида в някой сервиз да го погледнат. Проблема ми е, че в момента графика ми е много натоварен и съм от сутрин до вечер на път и нямам времето да се спра в сервиз, а вечер имам някакво време да ровя сам... Та ако може да ми кажете само къде да го търся този бушон? Имобилайзер, централно и такива екстри нямам. Алармата е откачена в момента, че я ремонтират нещо...
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Бушоните са в двигателния отсег, с едно прозрачно капаче са.
Като си пред колата - горе в дясно
Като си пред колата - горе в дясно
-
- Автомобил:
- Двигател:
Утре ще проверя бушоните. Мерси за насоката колега 

- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,еди съвет от мен,ако имаш лампа на 12волта,закачия на мястото на бибитката
и натисни клаксона,най добре дай на късо кабелите,светне ли лампата,значи по веригата имаш ток и бибитката е изгоряла.Ако не светни,единя кабел,или направо и двата на волана,че не си спонмям кой беше,та тях ги опри на маса,ако пак не сработи,провери до бибитката дали стига +,той е постоянен,пак с лампата.Единя край го даваш на маса към метала,имитираш натиснат клаксон,а с другия свързваш двата кабела на клаксона,един по един,светне ли значи има + 

- ivo Bocev
- Автомобил:
- Двигател:
при мен не работеше също оказа се една пластина която за да я намериш трабва да свалиш волана развиваш голямата гайка и дърпаш волана той е на шлици отдолу има месингова пластина контактна като се износи спира да работи
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси много колеги. Днес имах малко свободно време и се разровичках. Проверих бушоните, бяха си наред. Свалих решетката, свалих двете кабелчета, които влизат в бибитката
, при мен са с кабелни обувки, извадих ги, почистих малко накрайниците и то взе, че стана. Сработи! Оказа се, че бяха зацани. Проблема е решен слаба богу. Отново много благодаря на всички отзовали се колеги

Здравейте, реших да подновя темата вместо да пускам нова...моя клаксон работи когато му е кеф...тоест понякога си свирка, друг път не...то е ясно, че ще я водя на майстор
ама викам да прочета първо нещо тука...колата е лупо..

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”