Светна ми лампата на ръчната
Светна ми лампата на ръчната
Здравейте колеги. Днеска както си карах полото което е 2001г ми светна лампата на ръчната.Какво да правя ?
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
Re: Светна ми лампата на ръчната
да си провериш нивото на спирачната течност като за начало, а ако имаш накладки с датчик за износване-може и да е от износени накладки
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Pichaga написа:да си провериш нивото на спирачната течност като за начало, а ако имаш накладки с датчик за износване-може и да е от износени накладки
За износени накладки е друга лампата!
1. Проверна спирачна течност - ако е от нея - търси и теча след като долееш!
2. Свети ли ти лампата за АBS-а ... ако и тя свети, най вероятно имаш отказали АБС датчици - повече от един
- porko
- Автомобил: VW POLO
- Двигател: AAU 1994
Не разбирам много,ама ръчната при мен има само една електрическа част-превключвателя за опъната-прибрана.Който и включва или изключва лампата на таблото.Ако е на същия принцип значи ти се е прецакал този бутон.Независимо дали е механика или ридконтакт.Останал е във включено положение.
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Не си прав колега porko! Като отвориш капачката на казанчето на спирачната ти течност и я вдигнеш нагоре, поплавака слиза надолу и затваря веригата през една кръгла пластинка вътре в самата капачка. Тогава ще видиш ,че ще ти сетне същата лампичка на таблото която си е за ръчната. Ако не светне ,разглоби капачката и почисти въпросната пластинка (окислява се )и ще светне, цялата работа е за 2 минути ,а според мен е доста важна тази сигнализация.
- porko
- Автомобил: VW POLO
- Двигател: AAU 1994
Ама на мен си ми работят и ръчната и светодиода за нея.Като не е опъната - лампата не свети.И обратно.Така,че няма смисъл да отварям казанчето.Не помня кой беше казал:Когато нещо работи-не го пипай...
)

-
- Автомобил:
- Двигател:
Боже, колко мъка има на тоя свят, Боже! 
Anbuch, веднъж си го написал ясно, като го напишеш още 1-2 пъти, няма да стане по-ясно. Само си амортизираш клавиатурата.

Anbuch, веднъж си го написал ясно, като го напишеш още 1-2 пъти, няма да стане по-ясно. Само си амортизираш клавиатурата.

Последна промяна от myrshavija на Чет 10 фев 2011 22:57, променено общо 2 пъти.
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Не , не ме разбра!Ако не ти работи сигнализацията ,че ти е ниско нивото на спирачната течност лампичката не свети! За да провериш дали работи или не ,отваряш капачката и я вдигаш за да падне поплавъка и тогава лампата трябва да свети (все едно си дръпнал ръчната). Ако не свети - нямаш сигнализация!
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
porko написа:Ама на мен си ми работят и ръчната и светодиода за нея.Като не е опъната - лампата не свети.И обратно.Така,че няма смисъл да отварям казанчето.Не помня кой беше казал:Когато нещо работи-не го пипай...)
Чети внимателно и не пиши глупости!!!

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”