Съвети, препоръки и насоки спрямо интервенция
- katorjnika
- Автомобил:
- Двигател:
Съвети, препоръки и насоки спрямо интервенция
Колеги давайте съвети искам да сменям мотора на моето Polo 6N2 1.4 MPI с такъв на 1.9 TDI 150 или 131 коня с 6 степенната скоростна кутия. Ако може да ми дадете съвети кои е по добрия вариант и какво трябва да се преправя и така нататък до запалване на колата. Благодаря на всички които се отзоваха.
- Dido_Petrov
- Автомобил: Polo 6N
- Двигател: 1.8 20VT
Re: Съвети, препоръки и насоки спрямо интервенция
то добре си решил да смениш мотора ама с тази 6-та нищо няма да направиш щото ще ти влезе в лявото колело 

- katorjnika
- Автомобил:
- Двигател:
какво трябва да означава това
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
Означава че скоростната кутия е много дълга и няма да се събере на мястото си.
- Gecatawe
- Автомобил:
- Двигател:
Става 1,9ТДи 110кс в сеат ибиза го слагат, а тя е като полото.
- Dizel_fen
- Автомобил:
- Двигател:
И парите дето ще вложиш,ще са много
.Продай си полото,купи си една Ибиза TDI и си карай. В случая целта не оправдава средствата-като се има впредвид подмяната почти на всичко по автомобила-инсталация,полуоски,двигател +кутия,труд и т.н. Тук се продава една такава-доста добре изглежда,предложи бартер на момчето,може и да стане
viewtopic.php?f=56&t=244448
.Продай си полото,купи си една Ибиза TDI и си карай. В случая целта не оправдава средствата-като се има впредвид подмяната почти на всичко по автомобила-инсталация,полуоски,двигател +кутия,труд и т.н. Тук се продава една такава-доста добре изглежда,предложи бартер на момчето,може и да стане
viewtopic.php?f=56&t=244448
- katorjnika
- Автомобил:
- Двигател:
благодаря ви колеги май проекта наистина е мн дълъг и с неуточнен край и мн средства но все пак ако имате др предложения споделете аз първоначално исках да слагам 1.6 16V GTI пак от същото поло но не намерих донор и така първоначалното ми желание умря
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
6 степенната кутия не е по-дълга! Даже май е и по-къса от 5 степенната на Голф защото вътре са 3 вала, вместо 2! Не съм се сещал да ги наложа с тази на Полото за да видя колко е разликата точно!Доста тежичка е обаче!
Иначе .. двигателя самия ARL или ASZ за които се колебаеш са големи чудовища и тежат доста! Та .... полото според мен няма да може да ги издържи - ще стане доста небалансирано!
Но .. ако имаш мерак и ти се занимава .... няма невъзможни неща!!!!
Иначе .. двигателя самия ARL или ASZ за които се колебаеш са големи чудовища и тежат доста! Та .... полото според мен няма да може да ги издържи - ще стане доста небалансирано!
Но .. ако имаш мерак и ти се занимава .... няма невъзможни неща!!!!
- Dido_Petrov
не зная да е по малка 5 степенната аз едвам я събрах а зная само че 6 степенната е с около 15см по дълга от страната на капачето и случайно ако някой успее да я нацеди в коша на полото с горепосочения мотор то при десен завой гумата ще упира в капака на кутията

това е снимка на моята кола с ткава 5 степенна кутия забелязва се къде е рога на колата и къде стои кутията
това е снимка на моята кола с ткава 5 степенна кутия забелязва се къде е рога на колата и къде стои кутията
- Dido_Petrov
Gecatawe написа:Става 1,9ТДи 110кс в сеат ибиза го слагат, а тя е като полото.
колега сравнявал ли си коша на Поло 6Н и на Сеат Ибиза то и 1.8 20VT има в ибиза ама при мене бая мъки си бяха докато го накараме да влезне. Имат общо кошовете на ибизата и на Поло Класик и Поло Комби те са с по големи кошове
- katorjnika
- Автомобил:
- Двигател:
мхм филма става мн мн сложен благодаря за съвета колега и за разяснението
И все пак ако някой може да каже нещо др относно интервенцията ще съм благодарен
И все пак ако някой може да каже нещо др относно интервенцията ще съм благодарен

- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Така,колега най добре си измери сам разстоянието,щом питаш значи имаш донор.Взимаш размера на донора и твоя размер,както и на двигателя с скоростната кутия заедно.Може и да не е като твоето поло,моето поло2,но и при мен го имаше този проблем с скоростната кутия,изкача,но проблема го решихме радикално.Друго което ми направи впечатление,е това че ако вместо сложа скоростна кутия от голф1-2,а сложа от голф3,то проблема ми се решава с излизането,тъй като на голф3 скоростната 5ст. е по ''тумбеста'',а другите голф2-1 са по удължени 5скоростните кутии.Според мен взимай размера,огледай кошовете и прецени да ли ти се занимава
Успех в начинанието 
Успех в начинанието 
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Dido_Petrov написа:не зная да е по малка 5 степенната аз едвам я събрах а зная само че 6 степенната е с около 15см по дълга от страната на капачето и случайно ако някой успее да я нацеди в коша на полото с горепосочения мотор то при десен завой гумата ще упира в капака на кутията
При удобен момент ще кача колата на канала и ще ти я мерна със сигурност да ти кажа! Но със сигурност няма да е по-дълга от 5 степенната!
- Dido_Petrov
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Ами като гледам размера,май ша фляне у полото.Ако дадеш размера да сравним с 5 степена от по раните модели.На пръв поглед е едно към едно с на голф1-2.Колега имаш ли и размера и аз да примеря моята и да видим какво ще излезе
много страна работа,май се връщат към коренете си 
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”