Проблем с тоците на поло '94 - всичко гасне. - solved

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
dika
Автомобил: VW Passat B8
Двигател: 20tdi

Проблем с тоците на поло '94 - всичко гасне. - solved

Мнениеот dika » Пон 31 яну 2011 9:40

Привет на всички фенове. Имам проблем с поло 94 - бензин, но двигателя няма никакво значение :) Колата си имаше проблем от доста време. Понякога изчезват абсолютно всички токове и няма нито светлини, нито аларма, не пали...нищо няма. Даже цифровият километраж спира. Преди се е случвал проблема и малко като се удари блока с бушоните и вземе, че се оправи. Но вчера се случи това нещо в движение, цялата кола угасна, даже километража и оборотомера зацепиха на текущата скорост и обороти. Опитвах да ги бутна бушоните, но нищо. Извадих ги всичките един по един, здрави са. След това започнах да вадя релетата, но пак нищо. След час и половина бутане и разместване установих, че като натисна по-силно някакво реле на което пише 21 и вземе, че тръгне. Тъкмо се зарадвах, тръгнах да се прибирам и след няма и 500 метра пак гасне, пак буууутам пак намествам релетата и отново тръгна за 500 метра и тогава вече тотално спря. Намествам, вадя и няма нищо! Чистих клемите на акумулатора, въпреки че не бяха клеасали. Гледах и крачетата на бушоните и релетата на са клеасали.
И съм в пълна безизходица в момента :) Моля посъветвайте ме какво мога да свърша, поне да съм сигурен къде е проблема?

Благодаря ви предварително!

Последна промяна от dika на Вто 01 фев 2011 9:56, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с тоците на поло '94 - всичко гасне.

Мнениеот moimoimoi » Пон 31 яну 2011 21:02

еми щом ти изчезва всичкото ток, може кабела от акумулатора който влиза в таблото с предпазителите да е разхлабен,да има лоша връзка

Потребителски аватар
dika
Автомобил: VW Passat B8
Двигател: 20tdi

Re: Проблем с тоците на поло '94 - всичко гасне.

Мнениеот dika » Вто 01 фев 2011 9:56

moimoimoi, мерси за съвета. Прочетох го чак сега, но пък снощи до късните часове се рових из таблото и установих проблема - в правилна посока си се ориентирал! :) Най-големият зор беше да извадя блока с бушоните, но пък го изтръгнах де. На пръв поглед всичко ок, но като загледах дебелият кабел плюсовия, който идва от акумулатора и проблема излезе наяве - кабелът беше нагорял. Пластмасовата щипката, която влиза в блока беше цяла изгоряла и кабелната обувка черна! Махнах щипката и зачистих обувката и го боднах така. Сега е желателно да потърся такава щипка, за да се закопаче към блока като хората, защото проблема ще се прояви отново. Благодаря все пак за отговора!

П.С. Идеи от къде мога да намеря такава щипка? :)

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”