Бензин в маслото ??
Бензин в маслото ??
Здравейте колеги , имам следния проблем.... Поло 96 година 1000 кубика AER двигател , половерчето е на мой приятел и вкарва бензин в маслото. Колата е закачвана на компютър всичко е нормално работи си перфектно , ламбдасонди всичко си работи.... Дайте съвет колеги.
Последна промяна от Y.J на Сря 02 фев 2011 21:15, променено общо 1 път.
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Бензин в маслото ??
Y.J написа:Здравейте колеги , имам следния проблем.... Поло 96 година 1000 кубика, половерчето е на мой приятел и вкарва бензин в маслото. Колата е закачвана на компютър всичко е нормално работи си перфектно , ламбдасонди всичко си работи.... Дайте съвет колеги.
Код на двигателя.Нещо не успяваме да уцелим диагнозата с гадаене

- ivan.karadenizov
- Автомобил:
- Двигател:
Бях чел преди време едно изследване на Shell за това какво се случва с маслото в случаите, при които колата се кара системно на къси разстояния (обаче сега не мога да го намеря, за да го пусна). В общи линии: като е студен мотора част от бензина кондензира по стените на цилиндъра и от там - в картера. Като покараш повечко време (двигателя е загрял и т.н.), по-голямата част от въпросния бензин в маслото се изпарява.
Това не знам до колко е достоверно:
По пътя на логиката сега като е студ тоя ефект трябва да е особено изразен.
Това не знам до колко е достоверно:

По пътя на логиката сега като е студ тоя ефект трябва да е особено изразен.
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Aко това имаш в предвид..
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз бях свидетел на 1,6 АЕЕ как яко надуваше през отдушника бензин/масло на фонтан при форсаж. Ако е това - има някаква мембрана в инжекциона ли, не знам точно, която трябва да се смени.
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А колко бензин влиза в маслото? Да не е антифиз?
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
Y.J написа:Мембраната е 6 колега проверявали сме я ....
Я пояснете за тая мембрана къде стои и как се проверява.
На мен толкова много конденз ми прави че всеки ден чистя капачката на маслото и тръбичката за газовете и пак се събира постоянно и вече няколко пъти ми изхвърля масло през щеката и незнам какво да правя, постоянно ми се налага да карам само на къси разстояния, да не се окаже пагубно за двигателя?
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
riis написа:На мен толкова много конденз ми прави че всеки ден чистя капачката на маслото и тръбичката за газовете и пак се събира постоянно и вече няколко пъти ми изхвърля масло през щеката и незнам какво да правя, постоянно ми се налага да карам само на къси разстояния, да не се окаже пагубно за двигателя?
Ем щом е стигнало до там да мята масло през щеката, доло в картера където е цедката там сичко е в бяла слуз! Единствено може да се изчисти когато се свали картера и после се смени маслото!
В продължение на твоето каране тама, и правене на повече конденз, маслото става по рядко, и почва да е по-шумен двигателя, има вероятност повдигачи да чукат, и в най-лошия случай докато си караш колата, да изхвърли маслото през отдушника и да блокираш двигателя! За твоя полза е , докато не е изхвърлила маслото да я оставиш да загрее и да пусне перката, тама в рамките на 3 дни! Дано не е твърде късно! Късмет!
А относно темата, пусната от колегата! И при мен е имало такъв проблем със влизането на бензин в маслото!
Само че повечето майстори казват че не е от късите разстояния, има проблем или със автоматичният смукач, който има датчик и не изк. и постоянно работи и от там мята бензин в картера! Или проблем със самият двигател! КОлко е вярно немга да гарантирам!
Колеги дайте по темата
Полото работи перфектно нито чука нито надува мърка мърка ... но вкарва бенц .... ?????

- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
maslinkov написа:А колко бензин влиза в маслото? Да не е антифиз?
- ivan.karadenizov
- Автомобил:
- Двигател:
Y.J написа:Колеги дайте по темата![]()
Полото работи перфектно нито чука нито надува мърка мърка ... но вкарва бенц .... ?????
Колега, не си казал нито дали Поло-то се кара на къси разстояния, нито дали си пробвал да смениш бензиностанцията.
Второто го казвам по тази причина:
Другият най-сигурен начин да си "напълним" картера с бензин е като сипваме скапан такъв. Това става на онези бензиностанции, за които вече писах в началото. В някои случаи техните собственици купуват по-евтин вносен бензин с по-ниско октаново число или т.нар. "екстракционен" бензин и го облагородяват добавяйки известни количества ТОЛУОЛ, който е с много високо октаново число (над 110) и по този начин вдигат общото октаново число. Обаче температурата на кипене на толуола е 110 градуса по Целзий, което означава, че той е вълшебен за всеки друг режим, освен първоначално пускане на студен двигател, където не успява да се изпари напълно.
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
freestyler911 написа:Y.J написа:Мембраната е 6 колега проверявали сме я ....
Я пояснете за тая мембрана къде стои и как се проверява.
Колега и аз имах същия проблем, имах адски много бензин в маслото, нивото на маслотото мо се беше вдигнало още половин път!
При мен проблема беше че мембраната на бензиновата помпа беше издънена а тя се задвижва от двигателя, но при теб незнам, може и да си с електрическа помпа, друга причина е пукнатина в някой от цилиндрите, това не значи 100% промяна в работата на двигателя или разни шумове, поне не такива че да се усетят от човешко усезание, друга причина просто няма!!!
Ако си 100% сигурен че всичко е изрядно с горивоподаването тогава махаш главата и става ясно!!!

При мен проблема беше че мембраната на бензиновата помпа беше издънена а тя се задвижва от двигателя, но при теб незнам, може и да си с електрическа помпа, друга причина е пукнатина в някой от цилиндрите, това не значи 100% промяна в работата на двигателя или разни шумове, поне не такива че да се усетят от човешко усезание, друга причина просто няма!!!
Ако си 100% сигурен че всичко е изрядно с горивоподаването тогава махаш главата и става ясно!!!

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”