Бензин в маслото ??
Бензин в маслото ??
Здравейте колеги , имам следния проблем.... Поло 96 година 1000 кубика AER двигател , половерчето е на мой приятел и вкарва бензин в маслото. Колата е закачвана на компютър всичко е нормално работи си перфектно , ламбдасонди всичко си работи.... Дайте съвет колеги.
Последна промяна от Y.J на Сря 02 фев 2011 21:15, променено общо 1 път.
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Бензин в маслото ??
Y.J написа:Здравейте колеги , имам следния проблем.... Поло 96 година 1000 кубика, половерчето е на мой приятел и вкарва бензин в маслото. Колата е закачвана на компютър всичко е нормално работи си перфектно , ламбдасонди всичко си работи.... Дайте съвет колеги.
Код на двигателя.Нещо не успяваме да уцелим диагнозата с гадаене
Ако искаш да ти се помогне,дай кода на двигателя 
- ivan.karadenizov
- Автомобил:
- Двигател:
Бях чел преди време едно изследване на Shell за това какво се случва с маслото в случаите, при които колата се кара системно на къси разстояния (обаче сега не мога да го намеря, за да го пусна). В общи линии: като е студен мотора част от бензина кондензира по стените на цилиндъра и от там - в картера. Като покараш повечко време (двигателя е загрял и т.н.), по-голямата част от въпросния бензин в маслото се изпарява.
Това не знам до колко е достоверно:
По пътя на логиката сега като е студ тоя ефект трябва да е особено изразен.
Това не знам до колко е достоверно:

По пътя на логиката сега като е студ тоя ефект трябва да е особено изразен.
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Aко това имаш в предвид..
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз бях свидетел на 1,6 АЕЕ как яко надуваше през отдушника бензин/масло на фонтан при форсаж. Ако е това - има някаква мембрана в инжекциона ли, не знам точно, която трябва да се смени.
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А колко бензин влиза в маслото? Да не е антифиз?
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
Y.J написа:Мембраната е 6 колега проверявали сме я ....
Я пояснете за тая мембрана къде стои и как се проверява.
На мен толкова много конденз ми прави че всеки ден чистя капачката на маслото и тръбичката за газовете и пак се събира постоянно и вече няколко пъти ми изхвърля масло през щеката и незнам какво да правя, постоянно ми се налага да карам само на къси разстояния, да не се окаже пагубно за двигателя?
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
riis написа:На мен толкова много конденз ми прави че всеки ден чистя капачката на маслото и тръбичката за газовете и пак се събира постоянно и вече няколко пъти ми изхвърля масло през щеката и незнам какво да правя, постоянно ми се налага да карам само на къси разстояния, да не се окаже пагубно за двигателя?
Ем щом е стигнало до там да мята масло през щеката, доло в картера където е цедката там сичко е в бяла слуз! Единствено може да се изчисти когато се свали картера и после се смени маслото!
В продължение на твоето каране тама, и правене на повече конденз, маслото става по рядко, и почва да е по-шумен двигателя, има вероятност повдигачи да чукат, и в най-лошия случай докато си караш колата, да изхвърли маслото през отдушника и да блокираш двигателя! За твоя полза е , докато не е изхвърлила маслото да я оставиш да загрее и да пусне перката, тама в рамките на 3 дни! Дано не е твърде късно! Късмет!
А относно темата, пусната от колегата! И при мен е имало такъв проблем със влизането на бензин в маслото!
Само че повечето майстори казват че не е от късите разстояния, има проблем или със автоматичният смукач, който има датчик и не изк. и постоянно работи и от там мята бензин в картера! Или проблем със самият двигател! КОлко е вярно немга да гарантирам!
Колеги дайте по темата
Полото работи перфектно нито чука нито надува мърка мърка ... но вкарва бенц .... ?????
Полото работи перфектно нито чука нито надува мърка мърка ... но вкарва бенц .... ?????- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
maslinkov написа:А колко бензин влиза в маслото? Да не е антифиз?
- ivan.karadenizov
- Автомобил:
- Двигател:
Y.J написа:Колеги дайте по темата![]()
Полото работи перфектно нито чука нито надува мърка мърка ... но вкарва бенц .... ?????
Колега, не си казал нито дали Поло-то се кара на къси разстояния, нито дали си пробвал да смениш бензиностанцията.
Второто го казвам по тази причина:
Другият най-сигурен начин да си "напълним" картера с бензин е като сипваме скапан такъв. Това става на онези бензиностанции, за които вече писах в началото. В някои случаи техните собственици купуват по-евтин вносен бензин с по-ниско октаново число или т.нар. "екстракционен" бензин и го облагородяват добавяйки известни количества ТОЛУОЛ, който е с много високо октаново число (над 110) и по този начин вдигат общото октаново число. Обаче температурата на кипене на толуола е 110 градуса по Целзий, което означава, че той е вълшебен за всеки друг режим, освен първоначално пускане на студен двигател, където не успява да се изпари напълно.
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
freestyler911 написа:Y.J написа:Мембраната е 6 колега проверявали сме я ....
Я пояснете за тая мембрана къде стои и как се проверява.
Колега и аз имах същия проблем, имах адски много бензин в маслото, нивото на маслотото мо се беше вдигнало още половин път!
При мен проблема беше че мембраната на бензиновата помпа беше издънена а тя се задвижва от двигателя, но при теб незнам, може и да си с електрическа помпа, друга причина е пукнатина в някой от цилиндрите, това не значи 100% промяна в работата на двигателя или разни шумове, поне не такива че да се усетят от човешко усезание, друга причина просто няма!!!
Ако си 100% сигурен че всичко е изрядно с горивоподаването тогава махаш главата и става ясно!!!
При мен проблема беше че мембраната на бензиновата помпа беше издънена а тя се задвижва от двигателя, но при теб незнам, може и да си с електрическа помпа, друга причина е пукнатина в някой от цилиндрите, това не значи 100% промяна в работата на двигателя или разни шумове, поне не такива че да се усетят от човешко усезание, друга причина просто няма!!!
Ако си 100% сигурен че всичко е изрядно с горивоподаването тогава махаш главата и става ясно!!!

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”