Съединител или тампон?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
porko
Автомобил: VW POLO
Двигател: AAU 1994

Съединител или тампон?

Мнениеот porko » Сря 27 апр 2011 20:50

Здравейте.От известно време при тръгване хлъцва(чуква като метал в метал)нещо отпред в ляво.Или по-скоро малко вляво от средата на предната част на колата.Поне там го усещам и чувам.Понякога даже колата потреперва при тръгване.При превключване на скорости от малка на по-голяма с отпускането на съединителя се чува същото хлъцване.Ако отпускам много бавно го няма.Дали съединителя е за смяна вече и аз не го усещам къде се обажда(но пък от място на трета гасне колата)или ми е отишъл някой от тампоните на двигателя и прави този номер и при тръгване се заклаща повече от необходимото?Или пък да е от спирачката на дясното предно колело,че дисковете ми са за смяна?Ей такава трилема ми се върти в главата.Има ли някой да е усещал подобна гадост на колата?Споделете опит,моля.Иначе колата си върви.Polo AAU 1043 1994.

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Re: Съединител или тампон?

Мнениеот Anbuch » Сря 27 апр 2011 23:35

Не съм го усещал на AAU-то си ,но на друга кола признаците бяха горе-долу същите. След смяна на съединител нещата се оправиха. Иначе за тампон на двигател лесно се проверявя : Просто хващаш с 2 ръце капачката за наливане на маслото на двигателя и започваш да го клатиш напред-назад. Трябва да не мърда в купето (допустимо е съвсем леко да мръдне де :wink: ). Като ти е разлашкан много някой тампон може да се провери и по следният начин : Колата работи на место на празен ход, форсираш двигателя до 3000-3500 оборота и после пускаш газта рязко - усеща се все едно ти подскача двигателя.

Потребителски аватар
4i4o-dido
Автомобил: POLO 1.6 6N
Двигател: AEA 1995
Контакти:

Мнениеот 4i4o-dido » Чет 28 апр 2011 17:48

Я си огледай тампоните по окачването и по-точно на носача.При мен даже беще отлепен и излезнал от носача.

Потребителски аватар
delpi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот delpi » Чет 28 апр 2011 18:38

Същия проблем и при мен колега. Миналия уикенд колата ми попадна в чужди ръце, не знам как са я карали, но във вторник усетих проблема, днес даже ми се стори по-сериозен и ходих при майстора. Почти е сигурен, че е тампон, в понеделник ще я гледаме по-обстойно.
Значи най-изразен проблема при мен е на втора скорост при рязко натискане на педала на газта и последващо рязко пускане! Също така по-често се чува при студен двигател, когато вибрациите са повече отколкото като двигателя загрее, поне аз така си го обяснявам...

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Чет 28 апр 2011 19:14

тампон на носача беше при мен.....симптомите бяха същите

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Съб 30 апр 2011 10:36

Може да е от тотално заминал тампон на носача (тоя в който влиза стаб щангата)

azahariev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот azahariev » Съб 30 апр 2011 13:56

Здравейте колеги, вчера ми "потъна"предно ляво колело в шахта без капак и резултатът е подобно причукване.. и малко изкривил се надясно волан.
Както пееха "пролет пукна НИЕ все още НЕ".Успех на всички с ремонтите.

Потребителски аватар
BukTop
Автомобил: Impreza WRX + Polo 2F GT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BukTop » Съб 30 апр 2011 14:46

Виж дали ти е стегнат болта на тампона над скоростната кутия. Моя го бях забравил разхлабен веднъж и тракаше по същия начин. :oops:

Потребителски аватар
porko

Мнениеот porko » Съб 30 апр 2011 20:09

porko написа:Здравейте.От известно време при тръгване хлъцва(чуква като метал в метал)нещо отпред в ляво.Или по-скоро малко вляво от средата на предната част на колата.Поне там го усещам и чувам.Понякога даже колата потреперва при тръгване.При превключване на скорости от малка на по-голяма с отпускането на съединителя се чува същото хлъцване.Ако отпускам много бавно го няма.Дали съединителя е за смяна вече и аз не го усещам къде се обажда(но пък от място на трета гасне колата)или ми е отишъл някой от тампоните на двигателя и прави този номер и при тръгване се заклаща повече от необходимото?Или пък да е от спирачката на дясното предно колело,че дисковете ми са за смяна?Ей такава трилема ми се върти в главата.Има ли някой да е усещал подобна гадост на колата?Споделете опит,моля.Иначе колата си върви.Polo AAU 1043 1994.

От ляво,ако застана срещу колата,де.От вътре се пада в дясно.Ама съм забравил да уточня.

Потребителски аватар
delpi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот delpi » Вто 03 май 2011 19:30

delpi написа:Същия проблем и при мен колега. Миналия уикенд колата ми попадна в чужди ръце, не знам как са я карали, но във вторник усетих проблема, днес даже ми се стори по-сериозен и ходих при майстора. Почти е сигурен, че е тампон, в понеделник ще я гледаме по-обстойно.
Значи най-изразен проблема при мен е на втора скорост при рязко натискане на педала на газта и последващо рязко пускане! Също така по-често се чува при студен двигател, когато вибрациите са повече отколкото като двигателя загрее, поне аз така си го обяснявам...

И така да кажа какъв беше проблема при мен. Освен скъсан тампон на скоростната кутия беше ми скъсана и металната планка, на която стои тампона, намира се под акумулатора при мен. Видях я с очите си и не можех да повярвам как може да се скъса... но факт е...
В крайна сметка смяна на металната планка с тампона - 120 лева струва целия комплект и 20 лева за работата в Герман при Джани и Илия.

Потребителски аватар
porko

Мнениеот porko » Пон 09 май 2011 16:40

Повече от седмица я карам колата без да хлъцне или мъцне.Съмнява ме,че от дисковете ще излезе цялата история,че са останали по 6 мм.А вчера при спирането в края на спирачния път го направи това хлъцване.Че са за смяна-за смяна са.И накладките,макар и да са почти нови.Ама и това ще стане.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”