Проблем с делко
- BBBOOOBBBYYY
- Автомобил: Polo
- Двигател: AHW 2000г
Проблем с делко
Здравейте колеги имам поло 1.0 6n1 AER колата от известно време започна да придърпва смених горивен филтър,въздушен,свещи,кабели.Колата се отпуши за една седмица и пак стария проблем отворих делкото и се оказа разбита ос палец и втулки на делкото смених палеца и колата се оправи макар и да знаех че е временно.Делкото е магнетмарели,купих на Бош втора ръка сега колата е супер но загуби мощност какво да правя 

Re: Проблем с делко
Колега имах същия проблем и аз сложих друго делко и така се получи и при мене най вероятно просто датчика на хол неоговаря или неси улучил центровката пробвай с малко предварение как е 

- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
Разбъзикал си предварението, като си въртял делкото. Ходи някъде да ти направят центровка.
- 4i4o-dido
- Автомобил: POLO 1.6 6N
- Двигател: AEA 1995
- Контакти:
kaiser666 написа:Разбъзикал си предварението, като си въртял делкото. Ходи някъде да ти направят центровка.
На корпуса на делкото има белег,който трябва да съвпадне с центъра на палеца/вижда се при свалена капачка/,при нагласен белег на шайбата на КВ.
- anonimko
- Автомобил:
- Двигател:
Те марелитата го правят тоя номер за разлика от Бош.Ако пазиш старото делко сваляш датчика на хол и палеца и го носиш на стругар да ти направи втулка от дурал или друг мек метал на оста за да уплътни вече 3 години ми едното поло е така и проблем няма
- m&m16v
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А делкото със сигурност ли е от AER мотор? По принцип става Бош, но последните букви от оригиналния номер трябва да завършват на AB. В противен случай не очаквай да работи коректно! Бош делко става от следните мотори AEX,APQ,AEA,и AEE.
- sensho1980
- Автомобил:
- Двигател:
колега аз така се мъчих с един голф 3 взехме делко от моргата уж от същия двигател монтирахме запали ама някак си боботеще последваха няколко опита за центровки от маистори в свишов ама се неуспещни колата се така си боботешеи не вървеше и свалих ме делкото при внимателно заглеждане се установи 4е подава искрата кодато палеца е някъде в междинно положение а не срещу даден цилиндър миже и при теб да е така така че ако можеш оправи си твоито делко
- PzKpfW
- Автомобил: Golf 6
- Двигател: CAYC
- Контакти:
Аз на мойто AER когато ми го направи тоя номер Марели-то отидох в Порше, върнах старото делко там и ми дадоха ново Бош на цена 220лв със съвсем различна форма. Трябваше да си поиграя, докато докарам някаква центровка, след това отидох за точна центровка във Сакар. Вървенето на колата си остана както си беше и преди, и оттогава нямам никакви проблеми с делко.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”