колата започна да гасне като изключа от скорост

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
batrangel
Автомобил:
Двигател:

колата започна да гасне като изключа от скорост

Мнениеот batrangel » Пон 24 мар 2008 1:18

Здравейте на всички! Наскоро си смених всички консумативи на колата - ремъци, ролки, масло, свещи, защото колата ми е нов внос и току що ч бях купил.
Преди да ги сменя нямах никакви проблеми, но след това колата започна да гасне като изключа от скорост и започна да намалявам при спиране или завой.
Ако може някой да ми каже на какво може да се дължи това или към какво да се ориентирам! Става въпрос за колата от гаража.
Благодаря предварително!

п.п.
Възможно ли е да е заради това, че ми се наложи да напълня резервоара и го направих с бензин от Петрол бензиностанция, а преди това бях слагал само Лукойл и OMV?
mod edit: vasstop

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Пон 24 мар 2008 10:14

търсачка, или - диатностика, почисване на дросела - диагностика с настройки - нова с изтриване, ако има грешки, проверка на вакуума - адаптационен период с малко по- високи олороти и трябва да се оправи /по този път минах след покупката/ Не ми се вярва да е от бензина.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пон 24 мар 2008 14:06

а зъб4е на ангренажния ремък :idea:

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Пон 24 мар 2008 14:35

эапочни първо с това почистване на дроселова клапа , смяна на сички вакум маркучи с нови дори да иэглеждат эдрави откачане на + клема эа 20 мин и эагряване на място на двигателя след профилактиката 20 мин беэ да пускаш и натискаш нищо ---после коментирай -- тук има много теми

batrangel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batrangel » Сря 02 апр 2008 7:53

Благодаря на всички за отговорите!
Най-после ми остана малко време и отворих колата да видя дроселовата клапа и наистина се оказа замърсена. Почистих я доколкото можах но не съм сменял никакви маркучи. Освен това като свалих въздушния филтър се оказа че "майсторът", който го смени, когато ми сменяше консумативите, не е почистил мястото където се поставя филтъра (имаше купчинка боклук точно до дроселовата клапа) и освен това не беше затегнал добре болтовете на пластмасата където се поставя филтъра (не знам точно как се казва), и тя имаше луфт около 2 см. над дроселовата клапа.
Иначе в момента полото върви добре и спря да ми гасне. Дано да нямам повече такива проблеми!

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Сря 02 апр 2008 9:36

браво още един калпав маистор забравил да затегне нещо ---успех караи си количката и сичко добро-- по отношение на оборотите че гасне и един колега с лупо каза 4е, от различните бензиностанции му правела така,от време на време

Потребителски аватар
low_creep
Автомобил:
Двигател:

Re: колата започна да гасне като изключа от скорост

Мнениеот low_creep » Сря 14 сеп 2011 17:21

На жената Полото и то е започнало да гасне като прави по остър завой и не е на скорост, като спирам на някои СТОП оборотите му отиват да играят 800-1000об. ! Дайте някви съвети какво да гледам ? Благодаря предварително :beer Забравих да кажа VW POLO 6N 1.4 60 коня.

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Чет 15 сеп 2011 9:37

Първите неща са замърсен дросел и засмукване на въздух(колектор).

Потребителски аватар
mitrex
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitrex » Чет 15 сеп 2011 9:57

low_creep написа:На жената Полото и то е започнало да гасне като прави по остър завой и не е на скорост, като спирам на някои СТОП оборотите му отиват да играят 800-1000об. ! Дайте някви съвети какво да гледам ? Благодаря предварително :beer Забравих да кажа VW POLO 6N 1.4 60 коня.

Според мен е само дросела...имах постоянни проблеми с оборотите!След като се свали и изчисти като хората ... повече от година не ми е правил проблем :да: ако имаш спрей за карбуратори го изчисти с него,ще останеш доволен!!!
Успех!

Потребителски аватар
low_creep
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот low_creep » Чет 15 сеп 2011 18:58

Ами то хубаво ама , не съм свалял до сега дросел ! Лесно ли става , някаква философия има ли ?
благодаря предварително :beer

Потребителски аватар
bibow1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bibow1 » Чет 15 сеп 2011 20:24

low_creep написа:Ами то хубаво ама , не съм свалял до сега дросел ! Лесно ли става , някаква философия има ли ?

Това и мен ме интересува..

Потребителски аватар
mitrex
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitrex » Чет 15 сеп 2011 23:05

bibow1 написа:
low_creep написа:Ами то хубаво ама , не съм свалял до сега дросел ! Лесно ли става , някаква философия има ли ?

Това и мен ме интересува..

Ами не е кой знае какво има 4 болта (виждат се много ясно) и се откача жилото на газ-та....и това е!Става за не повече от 10 мин...
надявам се да съм ви бил полезен :да:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”