Здравейте колеги, от половин година имам Поло 6N2. Зимата имах проблеми с отдушника, замръзваше и ми течеше масло от щеката. Почистиха ми отдушника, проблема с теча от щеката се оправи, но от тогава имам друг теч, макар и минимален около самия отдушник. Наскоро ми смениха някакъв уплътнителен О-пръстен и се надявахме да спре теча, но за съжаление продължава да капе лекичко. Някой да се е сблъсквал с подобен проблеми? Нов съм във форума, прегледах темите, но не виждам нещо точно свързано с уплътнението около този отдушник. Всъщност той пластмасов ли е или гумен или някакъв каучук? Възможно ли е да се е деформирал и въпреки смяната на уплътнението да няма начин да се оправи проблема. Ако е така отиваме на нов отдушник, някой ако знае цена да сподели. Предварително благодаря, поздрави!
Да добавя само, че теча не е постоянен, ту капе ту не. Преди смяната на О-пръстена обаче капеше доста повече. Въпроса е има ли как да се спре и хич да не тече?

Теч на масло от отдушника на 6N2 2000 г.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Теч на масло от отдушника на 6N2 2000 г.
Колеги, при мен теча спря, вече няма капки по земята след като оставя колата на място за повече време. Не знам каква е причината, има вариант и при смяната на маслото да са ми сипали повечко, щото на щеката ми беше малко над максимума, сега е към средата и всичко изглежда нормално, ако има нещо ново ще пиша...
- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И при мен омаслява при отдушника ( пробвах се да сваля това като капачка където тръгва маркуча от него но не успях, как се сваля?! ). Незнам дали е нормално, но аз така си карам.Причините поради които омаслява никой не ги знае 

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
За кой двигател става дума?
Като смениш О пръстена намазваш с силикон аз имах същия проблем намазах го с силикон сив беше силикона но незнам за какво е бил спря да тече и нямам проблеми 

- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
аз пак... къде се намира тоя о-пръстен? Там където е капачката ли? И това филтър ли е някакъв или ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
AHW мисля, че ми е двигателя
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”