Здравейте.
Допреди седмица имах проблем с отчитането на нивото на бензина. Ходих за консултация при електричар, като съмнението беше за повреден уред на таблото. Оказа се, че там всичко е наред. Кабелите до клемата на бензиновата помпа - също. Развъртях ринга (по познатия начин с отвертка и чук), извадих бензиновата помпа и проблемът се видя веднага - скъсани жички на поплавъка. Оправих ги, реших проблема, обаче едно съмнение продължава да ме гризе. Тая помпа така ли си стои в резервоара - свободно??? Не видях никакъв пиниз за закрепване - нито винт някъде, нито някакви уплътнения, нищо... Или не съм догледал нещо.
Моля за мнението ви.
Polo 6n1 1995г. АЕX - проблем с бензиновата помпа
-
ipmihailov
- Автомобил:
- Двигател:
-
devilmcrei
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Polo 6n1 1995г. АЕX - проблем с бензиновата помпа
Здравей.С баща ми веднъж бяхме изкарали моята помпа да я погледнем ко прай
.Не си спомням мноо добре но мисля че стоеше някак закрепена да не мърда.Аз имам друг въпрос към теб,докато колата ти работи(Примерно на ниски обороти) чува ли се едно бръмчене от бензиновата помпа през цялото време вътре в купето.Защото моята си брамчи така и ми е многостранно мисля си че ии има нещо.
- hooligan_6683
- Автомобил: Passat b6
- Двигател: BWA
ipmihailov написа:Здравейте.
Допреди седмица имах проблем с отчитането на нивото на бензина. Ходих за консултация при електричар, като съмнението беше за повреден уред на таблото. Оказа се, че там всичко е наред. Кабелите до клемата на бензиновата помпа - също. Развъртях ринга (по познатия начин с отвертка и чук), извадих бензиновата помпа и проблемът се видя веднага - скъсани жички на поплавъка. Оправих ги, реших проблема, обаче едно съмнение продължава да ме гризе. Тая помпа така ли си стои в резервоара - свободно??? Не видях никакъв пиниз за закрепване - нито винт някъде, нито някакви уплътнения, нищо... Или не съм догледал нещо.
Моля за мнението ви.
Колега помпата се завърта в резервоара

- porko
- Автомобил: VW POLO
- Двигател: AAU 1994
devilmcrei написа:Здравей.С баща ми веднъж бяхме изкарали моята помпа да я погледнем ко прай.Не си спомням мноо добре но мисля че стоеше някак закрепена да не мърда.Аз имам друг въпрос към теб,докато колата ти работи(Примерно на ниски обороти) чува ли се едно бръмчене от бензиновата помпа през цялото време вътре в купето.Защото моята си брамчи така и ми е многостранно мисля си че ии има нещо.
Помпата се чува като включиш на контакт за няколко секунди.Ако продължаваш да я чуваш като ти работи двигателя мисля,че има проблем в нея.
Говорим за инжекцион помпа тя има една гума да оплатнява м/у резервоара и нея от горе дето евинта никъде другаде не се държи кошницата .Иначе помпата си е в кошница .Ако е от типа на моното кошницата е хваната за резервоара с 3 гумени тампони.Бяя трудно се вади а пък за слагане мали .
-
ipmihailov
- Автомобил:
- Двигател:
Баш така си е - инжекцион е. Значи няма какво да ме мъчи, така ли?
-
ipmihailov
- Автомобил:
- Двигател:
porko написа:devilmcrei написа:Здравей.С баща ми веднъж бяхме изкарали моята помпа да я погледнем ко прай.Не си спомням мноо добре но мисля че стоеше някак закрепена да не мърда.Аз имам друг въпрос към теб,докато колата ти работи(Примерно на ниски обороти) чува ли се едно бръмчене от бензиновата помпа през цялото време вътре в купето.Защото моята си брамчи така и ми е многостранно мисля си че ии има нещо.
Помпата се чува като включиш на контакт за няколко секунди.Ако продължаваш да я чуваш като ти работи двигателя мисля,че има проблем в нея.
При мене се чува съвсем тихо бръмчене за около 2 секунди, когато включа на контакт. После млъква и както казва един познат механик - "паля, гася и изчезвам"
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”