Гори масло Polo 1.4 FSI

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
pkovachev
Автомобил: Polo 1.4 FSI
Двигател: AXU 2004

Гори масло Polo 1.4 FSI

Мнениеот pkovachev » Съб 07 юли 2012 18:51

Здравейте колеги, карам Polo 1.4 FSI 2002 година. От едно известно време насам колата започна да гори масло, до момента 5000 километра 1 л. масло съм долял. От доста време на сам,при палене се чува едно тракане, което след 3 -4 секунди изчезва, съмненията ми са за изгорял клапан. Въпроса ми е, възможно ли е от изгорял клапан да гори такова количество масло, или отиваме на гумички + сегменти. Колата върви чудесно, без проблемно, ускорява нормално, изобщо нямам проблеми по нея, с изключение на маслото, не пуши отзад, антифриза си е чист (не е смесен с маслото), няма течове. Закачих я на VAG няма никакви натрупани грешки.

Ще съм благодарен на колеги, сблъсквали се с подобен проблем да изкажат мнения, и варианти за отстраняване на проблема ми.

Знам че, има много изписано за проблема с горене на масло по форума, но не мога да намеря реална представа за Polo.

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Re: Гори масло Polo 1.4 FSI

Мнениеот tdi fen » Съб 07 юли 2012 20:31

какво масло използваш ? и на какви километри го сменяш ?

Потребителски аватар
pkovachev

Мнениеот pkovachev » Нед 08 юли 2012 10:19

tdi fen написа:какво масло използваш ? и на какви километри го сменяш ?

Ползвам от много време Castrol 10/40 и сменям на 10000 км маслото. До сега не съм имал такива проблеми.
в понеделник ще я карам на сервиз, да чуя диагнозата от специалисти, но ще се радвам да чуя и вашите мнения.

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Нед 08 юли 2012 10:29

Започни от простите неща, виж да не ти качва маслото през картерната вентилация по някаква причина, клапанчета има или няма не знам ... погледни.

Провери свещите и виж дали имат черен нагар , ако имаш някъде фрапантен нагар в сравнение с другите свещи, на този цилиндър има проблем.

Гледай колата като е стояла и запалиш дали има изпушване, може да е признак че се процежда масло през гумичка на клапана.

Провери за течове, да не би маслото да изтича , а не да изгаря ...

Не бързай с тежките диагнози и скъпите ремонти. Щом колата върви, наблюдавай горните... и ще го хванеш от къде е ...

Потребителски аватар
pkovachev

Мнениеот pkovachev » Нед 08 юли 2012 10:54

freestyler911 написа:Започни от простите неща, виж да не ти качва маслото през картерната вентилация по някаква причина, клапанчета има или няма не знам ... погледни.

Провери свещите и виж дали имат черен нагар , ако имаш някъде фрапантен нагар в сравнение с другите свещи, на този цилиндър има проблем.

Гледай колата като е стояла и запалиш дали има изпушване, може да е признак че се процежда масло през гумичка на клапана.

Провери за течове, да не би маслото да изтича , а не да изгаря ...

Не бързай с тежките диагнози и скъпите ремонти. Щом колата върви, наблюдавай горните... и ще го хванеш от къде е ...

Свещите са проверени, няма нагар никъде, течове няма - проверено е, това с паленето след престой, също съм го проверявал, няма никакво изпушване. Не съм проверявал дали качва масло през картерната вентилация ще го видя и там. Капачката на маслото ми е леко омаслена-каква е вероятността от там да не уплътнява добре и да пръска масло,ама пък чак 1 литър да излезе от там, то целия двигател щеше да е в масло. ?

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Нед 08 юли 2012 13:08

Капачката на маслото едва ли е проблем... За да избие от там, първо ще изскочи щеката на маслото и ще цвърчи от там ...

Аз бих набедил и маслото .... При мен се случи точно 4-5 пъти от едно и също място купувам масло, уж вносител, уж хубаво , а последния път мотора стана по шумен и смених марката... оправиха се нещата.

Според мен и това е добре да опиташ ... И сложи вискозитет какъвто е по книга .

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Нед 08 юли 2012 13:27

ако караш по магистралата с високи обороти е нормално не бързай с майсторите ! смени марката на маслото и виж как ще е
п.п и моята кола харчи масло за мен не е нормално сега лятото доста не литър но поне 500мл на 5000км

Потребителски аватар
pkovachev

Мнениеот pkovachev » Пон 09 юли 2012 11:32

tdi fen написа:ако караш по магистралата с високи обороти е нормално не бързай с майсторите ! смени марката на маслото и виж как ще е
п.п и моята кола харчи масло за мен не е нормално сега лятото доста не литър но поне 500мл на 5000км

Че я натискам по магистралата, натискам я, но все пак 1 л. на 5000 км, днес сменям маслото. Още в петък ще я тествам до морето и обратно ще са към 1200 километра, ако пак изгори масло, отиваме на сервиз !

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Пон 09 юли 2012 21:28

До морето недей да пържиш здраво.
Караш си 100-110. Нагоре може да си гори масло и от магазина ако е ...

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”