Здравейте колеги, карам Polo 1.4 FSI 2002 година. От едно известно време насам колата започна да гори масло, до момента 5000 километра 1 л. масло съм долял. От доста време на сам,при палене се чува едно тракане, което след 3 -4 секунди изчезва, съмненията ми са за изгорял клапан. Въпроса ми е, възможно ли е от изгорял клапан да гори такова количество масло, или отиваме на гумички + сегменти. Колата върви чудесно, без проблемно, ускорява нормално, изобщо нямам проблеми по нея, с изключение на маслото, не пуши отзад, антифриза си е чист (не е смесен с маслото), няма течове. Закачих я на VAG няма никакви натрупани грешки.
Ще съм благодарен на колеги, сблъсквали се с подобен проблем да изкажат мнения, и варианти за отстраняване на проблема ми.
Знам че, има много изписано за проблема с горене на масло по форума, но не мога да намеря реална представа за Polo.

Гори масло Polo 1.4 FSI
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Re: Гори масло Polo 1.4 FSI
какво масло използваш ? и на какви километри го сменяш ?
- pkovachev
- Автомобил: Polo 1.4 FSI
- Двигател: AXU 2004
tdi fen написа:какво масло използваш ? и на какви километри го сменяш ?
Ползвам от много време Castrol 10/40 и сменям на 10000 км маслото. До сега не съм имал такива проблеми.
в понеделник ще я карам на сервиз, да чуя диагнозата от специалисти, но ще се радвам да чуя и вашите мнения.
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
Започни от простите неща, виж да не ти качва маслото през картерната вентилация по някаква причина, клапанчета има или няма не знам ... погледни.
Провери свещите и виж дали имат черен нагар , ако имаш някъде фрапантен нагар в сравнение с другите свещи, на този цилиндър има проблем.
Гледай колата като е стояла и запалиш дали има изпушване, може да е признак че се процежда масло през гумичка на клапана.
Провери за течове, да не би маслото да изтича , а не да изгаря ...
Не бързай с тежките диагнози и скъпите ремонти. Щом колата върви, наблюдавай горните... и ще го хванеш от къде е ...
Провери свещите и виж дали имат черен нагар , ако имаш някъде фрапантен нагар в сравнение с другите свещи, на този цилиндър има проблем.
Гледай колата като е стояла и запалиш дали има изпушване, може да е признак че се процежда масло през гумичка на клапана.
Не бързай с тежките диагнози и скъпите ремонти. Щом колата върви, наблюдавай горните... и ще го хванеш от къде е ...
- pkovachev
freestyler911 написа:Започни от простите неща, виж да не ти качва маслото през картерната вентилация по някаква причина, клапанчета има или няма не знам ... погледни.
Свещите са проверени, няма нагар никъде, течове няма - проверено е, това с паленето след престой, също съм го проверявал, няма никакво изпушване. Не съм проверявал дали качва масло през картерната вентилация ще го видя и там. Капачката на маслото ми е леко омаслена-каква е вероятността от там да не уплътнява добре и да пръска масло,ама пък чак 1 литър да излезе от там, то целия двигател щеше да е в масло. ?
- freestyler911
Капачката на маслото едва ли е проблем... За да избие от там, първо ще изскочи щеката на маслото и ще цвърчи от там ...
Аз бих набедил и маслото .... При мен се случи точно 4-5 пъти от едно и също място купувам масло, уж вносител, уж хубаво , а последния път мотора стана по шумен и смених марката... оправиха се нещата.
Според мен и това е добре да опиташ ... И сложи вискозитет какъвто е по книга .
Аз бих набедил и маслото .... При мен се случи точно 4-5 пъти от едно и също място купувам масло, уж вносител, уж хубаво , а последния път мотора стана по шумен и смених марката... оправиха се нещата.
Според мен и това е добре да опиташ ... И сложи вискозитет какъвто е по книга .
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
ако караш по магистралата с високи обороти е нормално не бързай с майсторите ! смени марката на маслото и виж как ще е
п.п и моята кола харчи масло за мен не е нормално сега лятото доста не литър но поне 500мл на 5000км
п.п и моята кола харчи масло за мен не е нормално сега лятото доста не литър но поне 500мл на 5000км
- pkovachev
tdi fen написа:ако караш по магистралата с високи обороти е нормално не бързай с майсторите ! смени марката на маслото и виж как ще е
Че я натискам по магистралата, натискам я, но все пак 1 л. на 5000 км, днес сменям маслото. Още в петък ще я тествам до морето и обратно ще са към 1200 километра, ако пак изгори масло, отиваме на сервиз !
- freestyler911
До морето недей да пържиш здраво.
Караш си 100-110. Нагоре може да си гори масло и от магазина ако е ...
Караш си 100-110. Нагоре може да си гори масло и от магазина ако е ...
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”