Колко "Nm" налягане са нужни за стягането на болтовете на капака за винтилите,ще сменявам гарнитура и незнам какъв ключ със регулиране на силата на натиск да си купя,че има различни,ще го ползвам и за други работиа като болта за маслото и какво ли още не,дайте ми съвет какъв ключ да купя,спрял съм се на нещо подобно: Range: 10-80Nm/88.5-708lb-in.
Overall length 280mm.
Колко "Nm" налягане са нужни за стягането на болтовете....
- shotoman
- Автомобил: VW Polo 6N1
- Двигател: AEE 1997
- Контакти:
Re: Колко "Nm" налягане са нужни за стягането на болтовете....
Ако ще сваляш само капака на клапаните не ти е необходим динамометричен крюч за стягане. С тресчотката си стягаш добре и това е. Горе при капака нямаш напрежението и натоварването както при главата на мотора. Та в общи линии за нещата, дето ще пипаш едно прилично гедоре ти върши отлична работа.
-
myrshavija
- Автомобил:
- Двигател:
Налягането не се мери в Nm, а за капака на винтилите е по-добре да използваш "капак на клапаните"!- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
... Да беше казал и какъв е мотора. Какъв е ключа с регулиране на силата на натиск ... За какво ти е динамометричен ключ за пробката на картера не знам ...
Така или иначе и за двете неща за които искаш да ползваш динамометричен ключ не е нужен! Освен това има тънкост при гарнитурата на капака на клапаните ама яаааа.............
Така или иначе и за двете неща за които искаш да ползваш динамометричен ключ не е нужен! Освен това има тънкост при гарнитурата на капака на клапаните ама яаааа.............

- bbboiko2004
- Автомобил: VW Polo 2f
- Двигател: 3f - 1993
Да знаеш че капака на клапаните (винтилите) не се стяга много защото болтовете се късат ! Внимавай много!
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”