Здравейте колеги<
днес си го купих и не зная още нищо за този модел. Знае ли някой във Варна къде да си сменя масло, ремък, ролки , филтри ит.н. да не са ментета и да бъдат на сносна цена. Какви марки да търся, особено за маслото???? Благодаря предварително
нововнос Поло1.6 1997г
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
масло - Motul (много е обсъждано из форума и май то се избра за най-надеждно)
ремък - Gates (и тука много е обсъждано, но мисля че е добър избор)
филтри - Bosch, Mann.
По отношение на хидравликата малко ме обърка обяснението ти. Хем е на обороти, хем като вдигнеш оборити спира. Има логика да е от хидравликата. Обикновено при крайно завит волан напрежението в помпата е най-голямо и свири, но може и да е от ремъка.
ремък - Gates (и тука много е обсъждано, но мисля че е добър избор)
филтри - Bosch, Mann.
По отношение на хидравликата малко ме обърка обяснението ти. Хем е на обороти, хем като вдигнеш оборити спира. Има логика да е от хидравликата. Обикновено при крайно завит волан напрежението в помпата е най-голямо и свири, но може и да е от ремъка.
- Sara_Bold
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
За хидравликата неразбрах какво точно имаш предвид!?
Би ли дообяснил?
Иначи,както каза колегата Чефито,нормално е като навиеш докрай волана,да се чува странен шум,тъй като се натоварва прекомерно!
Може би си знаеш,но бих ти препоръчала,щом е току що закупена колата,да смениш освен гореизброените и хидравличната течност/внимавай с цвета/!
Успех!
Би ли дообяснил?
Иначи,както каза колегата Чефито,нормално е като навиеш докрай волана,да се чува странен шум,тъй като се натоварва прекомерно!
Може би си знаеш,но бих ти препоръчала,щом е току що закупена колата,да смениш освен гореизброените и хидравличната течност/внимавай с цвета/!
Успех!

- flameman5
- Автомобил: Polo + Leon TDI
- Двигател: AHW 2000 + ALH 2004
ами много странно свирене, при въртене на волана, когато двигателя е запален на тихи обороти, чак се усеща волана да трепти. Когато тъгна на скорост оборотите се вдигат и при завиване не се чува свиренето т.е. изчезва изобщо докато е на скорост. Но като изключа по инерция /със запален двигател естествено/ пак започва да свири хидравликата.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”