Колеги от известно време ми се разсвири ролката на оптяжния механизъм.Почвам да разглобявам днес да я свалям и гледам върви с цялата планка,та въпроса ми е:избива ли се тази ролка или търся ролката с планката ? Да уточня полото е с насаждан климатик в Италия.
Ето и снимки на самата ролка
Последна промяна от dobrin на Пон 23 сеп 2013 14:49, променено общо 1 път.
Причина:Коригирано заглавие.
AEF ли е мотора? Тоя обтегач не е от AEF. Той е с Г-образния шиш, на който може и само ролката да се смени. Нещо е присаждано. Провери серийния номер!!!
Я дай повече инфо къде седи тоя обтегач който си махнал, може да го сложиш само за снимка на мястото му и да щракнеш. А иначе намери някой шлосер, стругар, фрезист и му го покажи и кажи какво искаш да стане и ще стане.
П.П. Неможе в мрасотията да не се крие някоя зегерка. Това като го гледам предполагам, че седи между шайбата на коляновия вал и шайбата на компресора, с цел да обира вибрацийте на ремъка.
И аз съм чувал за такъв оптегач на AEF.Едно време като ми се беше разбила цялата алуминиева конзола ми предлагаха такъв вариант.Доста по евтино и опростено от Г-болтове,пружини,втулки...И след години ще се разбие пак,понеже тоя кош изобщо нищо не му е наред
След дълго търсене не успях да намеря така ролка и ето как реших проблема:одрязах старата ролка,избих останалата част от оста,един болт с гайка и ролка от БМВ.От няколко дена карам така и няма никакви проблеми,надявам се да съм бил полезен на някой
Имаше ли някакъв сериен номер на този обтегач? Питам за да знам дали не е някакъв афтърмаркет алтернативен вариянт на Г-образния шиш. Сега имаш ли вибрации по ремъка и колко е дълъг той?