Колеги това, което трябва да знам е, ако се махне тръбичката на регулатора на горивото, трябва ли да се повиши налягането, т.е. регулатора го регулира на 2,5 бара и ако се махне тръбичката за вакуум означава ли, че все едно го изключваме и налягането трябва да се повиши и да стане 3 бара, това на празен ход без подаване на газ?
Замерването се извършва между мъркуча за подаване на гориво и отвора на рейката, там където влиза.
При мен 2,4 бара(допускам неточност на манометъра) и така си стои дори и при извадена тръбичка за вакуум на регулатора? Вдига 3 бара само, като натисна педала на газта до край!
От скоро имам следният проблем. След престой, при първото палене върти и не може да запали, или трудно пали. Вчера реших да дам първо на контакт и бензиновата помпа не се чу да жужи, върнах и дадох пак на контакт и се чу характерното жужене с леко прекъсване и колата запали. Тази сутрин пак дадох на контакт, помпата се чу да жужи и след няколко сек. завъртях и запали. Струва ми се, че помпата е станала леко по шумна защото я чувам да жужи, не много силно, от страната на шофьора, а преди трябваше да си долепя ухото до седалката.
Преди това палеше от раз, сега, като престои по дълго 24 часа примерно и паленето става по трудно, отделно ми се струва, че колата няма нужната мощност и на баир катери малко трудно. При наклонен участък по Тракия, натисках газта до дупка, но за определено време, не можа да се ускори с повече от 100км/ч.
Естествено отидох да си меря налягане на помпата, но ме съмнява колко коректно е извършено.
Мериха ми налягането с манометър, между маркуча за входящото гориво към рейката и отвора на рейката.
При загряла кола на празен ход, показа 2,4 бар, момчето каза, че може би манометъра не е достатъчно точен, но да кажем е 2,5 бара.
Доколкото четох при изваден вакуум на регулатора на бензина това налягане трябва да стане 3 бара ( или да нарастне), НО при мен си беше все 2,5 бара
Единствено качи до 3 бара, при натиснат педал на газта до край!!!!
Вадихме маркуча за вакуум за клапан регулатора, да гледаме дали тече бензин, но е сух! Да не би да ми е забил клапан регулатора или замърсен и да не се отваря докрай или нещо такова?
Или проблема е в бензиновата помпа, която няма дебит или изпуска налягане.
Търсих информация в интернет, но не намерих, как трябва да се извърши замерването най точно за тези елементи.
Колата ми е Поло 2000г. 1.4 MPI 8V 60к.с.
Какво трябва да бъде налягането на празен ход, на празен ход с включен вакуум на регулатора, на празен ход без да е включен вакуума на регулатора?
Само при форсиране ли вдига на 3 бара?
Какво налягане трябва да държи при изгасен двигател?
Съмненията са ми за бензиновата помпа, но би било добре да проверя и регулатора, за по сигурно!
Как се проверява най сигурно?
Утре съм пак в сервиз, но би било добре, да имам повече информация, че явно гледат да ме претупат набързо и май ще трябва да сменям майстора.

П.С.
И на тази кола, повече от 4500 оборота никога не съм виждал, тва 5000 поне си е само мечта!
Смених датчика на разпределителният вал за проба от друга кола за проба същата работа.