Поло 6N1 - Проблем със заключването - РЕШЕНО

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Shanovec
Автомобил: WV POLO 6N1 Golf mk4
Двигател: AEX 1997 AKL 1999

Поло 6N1 - Проблем със заключването - РЕШЕНО

Мнениеот Shanovec » Пет 29 ное 2013 18:56

Колеги, точно преди малко се случи белята. Както заключвах вратата и нещо изщрака. Сега въртя ключа, но нито заключва, нито отключва. Проблема е, че това стана при заключването и сега дефакто багажника е заключен и не мога да го отворя, за да си отключвам ръчно последователно първо задна, а после и предна врата. За колегите, които ще ме посъветват да отключвам от пасажерската врата ще отбележа, че взех колата с залепен патрон и на практика ключалката е неизползваема. А сега накъде??? :11

Последна промяна от Shanovec на Нед 29 дек 2013 14:34, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Shanovec

Re: Поло 6N1 проблем с заключването

Мнениеот Shanovec » Съб 30 ное 2013 14:57

Проблема открит.Прикачвам и две снимки за тези, които евентуално може да се сблъскат с този проблем.
На самата дръжка от вътрешна страна има едно ухо (ограденото на първата снимка), за което се закача кукичката на пластината от втората снимка. Но при мен въпросната кукичка е счупена. В понеделник като отида на работа ще се взимат части от поло-донора, който е при нас и ще се отремонтира. Ще се постарая да направя и някоя снимка, за да съм в помощ на другите.

п.п.
Внимавайте със свалянето на кората, че щипките, които ги държат са меко казано калпави и лесно се чупят.
Прикачени файлове
301120132232.jpg
301120132229.jpg

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djshomi » Съб 30 ное 2013 19:22

Принципно се продава ново но в магазина от които ги взимам има 3 модела , ако стигнеш до магазин задължително със старото цената му е 5 лв.

Потребителски аватар
Shanovec

Мнениеот Shanovec » Съб 30 ное 2013 19:26

А само пластината продават ли или трябва да се купи цялата дръжка?
В понеделник ще пробвам с тази, която ще сваля от "ремонтното" поло и ако не стане евентуално ще търся по морги и магазини.

Аа и да попитам още нещо - може ли примерно ако намеря дръжка с патронник от някоя морга примерно да ми пренаредят пластинките, за да се отключва с моя ключ?

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djshomi » Съб 30 ное 2013 20:49

Продава се само пластината тя е 5 лв.Може да се реди ма за какво ти е слагаш ключа в твоита и вадиш това е за да не изпаднат пластините .Но не виждам защо да сменяш дръжките просто махаш контрата и сменяш пластината малко е гадна пружинката под нея но ще се справиш.

Потребителски аватар
Shanovec

Мнениеот Shanovec » Съб 30 ное 2013 21:26

Колега идеята ми за пренареждането на пластинките (на самия патрон) е заради това, че на пасажерската седалка патрона е залепен, защото е падал. Та мисълта ми беше ключар ще се справи ли с задачата, ако му занеса друг патрон и моя ключ? И евентуално на каква цена?

Понеже е кофти работа само една врата да се отключва и заключва

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djshomi » Съб 30 ное 2013 22:00

То аз се справям та камо ли ключар.За цена не знам.

Потребителски аватар
delpi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот delpi » Нед 01 дек 2013 14:24

Колега сложи една аларма и с дистанционното отключвай и заключвай и забрави завинаги за ядовете с тези недомислени ключалки...

Потребителски аватар
Shanovec

Мнениеот Shanovec » Нед 01 дек 2013 16:27

Абе аз от бая време го мисля тоя вариант, ама все не ми достигат я финанси, я време. А наистина би било много практично и естествено много удобно

Потребителски аватар
freelancer
Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
Двигател: AKK 2000

Мнениеот freelancer » Пон 02 дек 2013 8:10

Дочо ключаря, на пазара. 20 лв с частите! Работа , 15-20 минути и си готов. :c020

Аз съм правил едната брава 3 пъти и другата 3 пъти (120лв)......., сега сбирам пари за дистанционно и наче няма оправия, проблема е в студеното време и в калпавия механизъм и материал.

Сменят се пръстена и този щифт на снимката, мисля, че струваха 4 и 8 лв, имам един щифт резервен. Щом си свалил дръжката, маха се без да се сваля кората, махаш един болт и после с една кука се издърпва една пластина да освободи дръжката и и се вади с патрона.
След, като извършиш процедурата не забравяй да си купиш спрей за брави (патрони), против замръзване и за смазване иначе пак ще я правиш. Не се ли пръска редовно, няма да изкара зимата, особено, ако се случи да вали дъжд и следващият ден, голям студ, тогава няма влизане.
Намажи и гумените уплътнения с глицерин.

Потребителски аватар
Shanovec

Мнениеот Shanovec » Нед 08 дек 2013 14:13

freelancer написа: калпавия механизъм и материал.

Тази пластина, която се чупи е направена от ЦАМ ( или иначе казано от същия материал, от който са направени и решетките на ладите), а всички много добре знаем, че ЦАМ-а не подлежи на никаква заварка. Решението, което съм измислил е, дса си купя една пластина и да я дам на фрезист да ми направи още две такива, примерно от стомана 65Г.
Имам и още един въпрос:
На тази снимка има една кукичка (оградената с зелено). Та въпроса ми е тя закача ли се за нещо, понеже не помня като свалях дръжката, дали беше закачена някъде.
Благодаря предварително :love.vwclub
Прикачени файлове
301120132229.jpg

Последна промяна от Shanovec на Нед 12 яну 2014 16:03, променено общо 1 път.

Somi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Somi » Пон 09 дек 2013 12:21

Като сложиш дръжката таз кука захапва за ламарината на вратата

Потребителски аватар
toxi4en
Автомобил: VW POLO Variant[6KV5]1.9 TDI
Двигател: AHU - 98

Мнениеот toxi4en » Вто 10 дек 2013 17:36

Здравей колега, преди няколко месеца и аз го "гледах същия филм"... само, че при мен алармата сдаде багажа, след това заключвах от шофьорската врата около седмица, счупи се ключалката, после заключвах от пасажерската около месец, счупи се и тя. Около 3 седмици отключвах първо багажника, после се гъзурчих да стигна пъпчицата на задната врата, и оттам отключвах. Накрая се ядосах изкубах старата аларма, поръчах си нова българска Сатурн М6, монтирах я и край с тея тъпи ключалки. После ги намерих за по 5 лв броя, така си ги возя в багажника 4-ти месец, като се постопли мисля да ги сменя, ама с алармата и централното работещи... засега нямам голям мерак. Та вземай една аларма и си решаваш генерално проблема.

Та сега конкретно за това което питаш... тая кукичка се закача на една профилче-ламаринка на механизма за отваряне на вратата, т.е. чрез нея се отваря вратата.
По принцип като отвиеш винта отстрани на вратата, чрез който се освобождава заклюващият механизъм и леко го разклатиш в гнездото му като гледаш опред, откъм отвора на мястото за дръжката се показва тоя метален профил дето трябва да закачиш въпросната кукичка.

Потребителски аватар
Shanovec

Мнениеот Shanovec » Нед 22 дек 2013 13:11

Мисълта ми за тая кукичка беше дали се закача с някакво жило или директно при поставянето на дръжката влиза в някакъв профил и се застопорява.
Мерси за отговора и весели празници на всички :love.vwclub :beer :beer

Потребителски аватар
unaffected
Автомобил: VW Polo 6N
Двигател: 1.6 AEE 1998

Re: Поло 6N1 проблем с заключването - РЕШЕНО

Мнениеот unaffected » Сря 08 яну 2014 10:14

Закача се за едно "палче", не е жило. Като я слагаш огледай и ще го разбереш. Трябва да влезе без да го напъваш. Имаше малко чалъм но не помня точно какво беше. Наляво - надясно и влиза. :)

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”