Polo 1.4 1997 AEX Проблем с оборотите -отстраняване

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
rumbateh
Автомобил:
Двигател:

Polo 1.4 1997 AEX Проблем с оборотите -отстраняване

Мнениеот rumbateh » Пон 21 апр 2014 21:12

Имам POLO от три и половина години .Искам да опиша какъв му беше проблема.На място не можеше да поддържа обороти ,спра ли почва да ги мени от 950 до 750 като реша да тръгна и ако не подам газ до 1500-2000 оборота изгасва .Ходих по сервизи при майстори сменяха клапи датчици и какво ли не .Това беше през първата година ,после се отказах и се научих да го форсирам преди да тръгна.Миналата седмица ходих в един сервиз да му сменят маслото и попитах майстора може ли да да оправи този проблем ,ама забравих да кажа че от месец оборотите вече варираха от 750 до 500 .Майсторчето младо момче почна да ми обяснява смяна на свещи ,дистрибуторна капачка почистване на клапата само че не е сигурен дали ще се оправят оборотите.За тези години съм сменил 6 пъти свещите две бензинови помпи две водни 3 клапи кабели бобината 1 път ,и то все по препоръки на майстори ,но проблема никой не можа да отстрани.На другият ден ходих за нещо до хом центъра и се загледах в тези добавки дето се сипват в бензина за почистване на горивната система .Избрах си една 3/1 почиства горивната система дюзите от нагар .Като излезнах веднага я изсипах в резервоара .По път за къщи около 6 километра нямаше никакво подобрение .Пред къщи почнах да я форсирам 5000-6000 оборота ,свалих въздушния филтър имах един флакон от един спрей за почистване на нагар на карбуратори и дюзи .Преди, много пъти съм чистил клапата със спрей и парцал както описва един колега във форума но ефект никакъв.Сега при работещ двигател почнах да пръскам със спрея Полото почна да киха да се дави да кашля няколко пъти изгасва .Аз го паля и пръскам със спрея ,на два пъти клапата се отваря сама и излизаше облак черен дим около 1,5м.Реших по-добре да се строши тази кола и да се свършат моите мъки .Най накрая спреят свърши изгасих я и запалих .Сега държеше обороти 1250-1300 об.и пак си играеха нагоре надолу.Е по-добре високи обороти отколкото да гасне при всяко тръгване.На другият ден беше Великден реших да измия колата и си викам чакай да адаптирам компа. Откачих кабелите на акумулаторът и откачените клеми закачих една към друга.Когато измих и почистих колата свързах акумулаторът запалих и я оставих да работи 5 минути на място без да включвам и пипам нищо .ЧОДО СЕ СЛУЧИ на Великден .Оборотите 800 и не мърдат нито на долу нито на горе. Държи ги ,и когато включвам парното едва забележимо трепват.Още не мога да повярвам но вчера и днес навъртях към 450 километра и като спра държи 800 оборота.Колеги аз така оправих оборотите на мойта таратайка .Пробвайте ако искате .Ще отговоря на всеки ако има въпроси.

tann
Автомобил:
Двигател:

Re: POLO 1.4 1997 AEX Проблем с оборотите -отстраняване

Мнениеот tann » Вто 22 апр 2014 14:14

Не разбрах от какво се оправи - от добавката или от спрея? Питам, защото и аз имам същия проблем.

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Re: POLO 1.4 1997 AEX Проблем с оборотите -отстраняване

Мнениеот zografski » Вто 22 апр 2014 14:22

Явно от прочистването със спрея на запален двигател, последвано от форсиране, след това на адаптиране и те така до колкото разбрах. BTW и аз на моето поло така го чистех, на запалед двигател и докато пръскам форсирах клапата.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”