Полото ми претърпя цялостно наводнение ( било е цялото под водата на 100% около час).Днес изсуших въздушния филтър,разглобих и почистих моното ,дистрибуторната капачка е суха ,както и кабелите.Свалих и свещите и завъртях на стертер след което сериозно количество вода изхвърча от дупките на свещите.След като спря да хвърчи вода върнах свещите по местата им ,но не пожела да запали.Искра на централния кабел на делкото ( този от бобината) има от което съдя ,че бобината е здрава.Съмнявам се в компютъра дали не е излязъл от строя след такова качествено накисване във вода.Също ключето бензин/газ не работи ( независимо от положението му червената лампа на бензина винаги свети ).Пробвахме да го запалим и с дърпане ,но резултата е 0.Дори и не се опитва да запали.Какво ще ми препоръчате да проверя още освен изброеното от мен ?Благодаря
VW Polo 93г 1.3mi 54к.с. AAV Не пали след наводнение
- 4i4o-dido
- Автомобил: POLO 1.6 6N
- Двигател: AEA 1995
- Контакти:
Re: VW Polo 93г 1.3mi 54к.с. AAV Не пали след наводнение
А маслото не е ли боза? Ако в горивото има вода/а тя е по тежка/.......
Виж на свещта дали идва ток, Бензиновата помпа чува ли се, да не е пълен резервоара с вода (напълнил се е през одушника за бензинови пари), бензин ходи ли обикновено се слага едно реле да спира дюзата на моното като си на газ да не е пълно с вода, може копчето за газ/бензин да не пуска бензиновата помпа щракни на газ подай с един кабел директен + на газовият клапан и пробвай, свали и отвори компютъра най-вероятно и тои е пълен .
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Преди опитите е трябвало да свалиш компа ,да го отвориш и изсушиш. Полезно е измиване с медицински спирт. Същото се отнася и за куплунга на компа.
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
щом има искра аз мисля че компа трябва да е наред,защото той определя някакво закъснение на искрата.
най вероятно има вода в резервоара
проверете и маслото дали има вода
а на газ ако подадеш + на клапана трябва да запали ако свещите са сухи
най вероятно има вода в резервоара
проверете и маслото дали има вода
а на газ ако подадеш + на клапана трябва да запали ако свещите са сухи
- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
Имал съм случай с прецакан компютър, хвърляше искра, но не палеше. Намери компютър за проба, според мен ако е бил под вода, най-вероятно е заминал.
Като я гледам всичката тая мърсотия, не ми се мисли какви гадости има вътре в моното.
Като я гледам всичката тая мърсотия, не ми се мисли какви гадости има вътре в моното.
- stypkata
- Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
- Двигател: AEK
Моното го почистих и мисля,че е добре.Компютъра само от този двигател ли става или има и други двигатели на това поло със същия компютър?
- kris11
- VW експерт
- Контакти:
Неговото си компче иска. MA1.2.1/3 - Moно Мотроник.
1,3 ААV моно не са много разпространени.
Нa AAU 1,05л е МА 1.2 може да се пробва, ама надали.
1,3 ААV моно не са много разпространени.
Нa AAU 1,05л е МА 1.2 може да се пробва, ама надали.
- stypkata
Ще го пробвам това с подаването на + на клапана на изпарителя (само там има клапан ,отзад на бутилката няма нищо).Поне в бутилката няма как да влезе вода и газта трябва да е оцеляла.А това ,че бутона за газ/бензин не реагира при щтракане на копчето означава ли,че е изгорял и е за смяна? На каквото и положение да го поставя винаги свети червения диод за бензина.
А за компютъра и аз мисля,че е заминал защото абсолютно всичката ни техника/електроника е заминала след наводнението в това число телевизори,лаптопи,телефони ,измервателни уреди и мн.други няма причина компютъра на колата да е изключение.Километража също не показва никакви цифри в полето за часовник и за изминати км-ри .Предполагам,че и той е пътник...
А за компютъра и аз мисля,че е заминал защото абсолютно всичката ни техника/електроника е заминала след наводнението в това число телевизори,лаптопи,телефони ,измервателни уреди и мн.други няма причина компютъра на колата да е изключение.Километража също не показва никакви цифри в полето за часовник и за изминати км-ри .Предполагам,че и той е пътник...
Ако правилно си спомням сигнала за запалванв минава от хол датчика през компютъра към бобината.
Провери ли дали в резврвоара нямаш твърде много дова\ кал?
Провери ли дали в резврвоара нямаш твърде много дова\ кал?
- stypkata
Най-вероятно и резервоара е пълен с вода,дано само да няма и кал...Днес отворих компютъра,вътре беше чист и сух изобщо не личеше да е влизала вода вътре .Това възможно ли е ,при положение,че на таблото имаше 1 пръст кал а нивото му е над нивото на компютъра...
- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
Абе той си е затворен хубаво, но надали е направен да издържа пълно потапяне. Не можеш ли да намериш някой със същото поло и да сменявате, компютър, делкото с датчика и т.н.
Иначе аз имах случай на 3ф мотор, многоточков инжекцион, компютъра беше прецакан от едни тунери
и идваше искра до свещите, но не палеше.
На твое място бих се замислил дали да се занимавам с тази кола.
Иначе аз имах случай на 3ф мотор, многоточков инжекцион, компютъра беше прецакан от едни тунери

На твое място бих се замислил дали да се занимавам с тази кола.
- stypkata
Нямам познати със същия двигател но частите за тази кола са евтини и не ми е никакъв проблем да накупя каквото трябва от моргите .Прави ми впечатление,че инжектора на моното не пръска бензин или каквато каша е станала в резервоара,а на газ не иска да прехвърли и не знам къде точно да подам 12V на клапаните на изпарителя.Единия клапан е на самия изпарител другия е на нещо като филтър (пише Lovato) на него.И на двата клапана ли трябва да подам +? Преди при подаване на контакт и положение на ключа за газ/бензин на газ започваше да мирише на газ около колата а сега не мирише на нищо.От там заключвам,че не прехвърля на газ иначе с газта ми се струва ,че ще запали доста по-лесно...Бензиновата помпа също не я чувам.Възможно ли е релетата да са изгорели от наводнението?
- kris11
- VW експерт
- Контакти:
помпите са 2 . свали резервоара и го излей за да си на 100% сигурен, че няма вода. Освен това водата в него ще доведе до корозия и пробив, а проблеми зимата със замръзване.
За газта трябва да подадеш напрежение и на филтър и на изпарителя на соленоидите.
!! Когато го свързцаш го свържи през предпазител и някъкъв ключ. Недей да си игарш директно на акумолатора защото ако има теч на газ може да гръмне ако има сикра от някъде.
!! Когато го свързцаш го свържи през предпазител и някъкъв ключ. Недей да си игарш директно на акумолатора защото ако има теч на газ може да гръмне ако има сикра от някъде.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”