polo 6n2 2001г AUA - проблем при палене

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
kobra777
Автомобил:
Двигател:

polo 6n2 2001г AUA - проблем при палене

Мнениеот kobra777 » Сря 06 авг 2014 21:00

здравеите колеги имам проблем с моето поло на студен двигател при палене започва да губи обороти все едно работи на един целиндър това трае 5-6 секунди след което или се оправя или угасва ако угасне при повторно палене няма никакав проблем при диагностика не показва грешки предварително благодаря на тези които помогнат

Последна промяна от kobra777 на Съб 09 авг 2014 18:13, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
freelancer
Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
Двигател: AKK 2000

Re: vw polo 1.4 16v AUA проблем при палене

Мнениеот freelancer » Чет 07 авг 2014 7:30

Здравей колега!
Температурният датчик гледаха ли го какво показва на студен двигател? Може да се измери и с мултицет. Газова уредба имаш ли? И аз го имах до скоро същият проблем, но след каране по магистралата се оправи за сега, което ме навежда на мисълта за позапушени инжектори. Смени си бензиновият филтър и сложи една добавка, след това каране в обороти и виж дали ще има ефект. Ако има означава, че и при теб някой инжектор може да не работи както трябва, да "пикае", когато е студена. Това се случва само след престой, като я оставиш за определено време, нали?
Имам и резервни части. :biggrin
Температурен датчик, дросел клапа, мап сензор, бобина с комутатор и т.н. Може да пробваш с темепратурният датчик, който имам, сменя се лесно.
Моят двигател е малко по различен, но в общи линии са същите. Моето поло е 6н2 1,4, но с 8 клапана.
Какъв цвят ти е колата, може да се видим из града и да я погледна? Пиши ми на лични, ако искаш, може да се видим? Не съм механик, но се занимавам с този проблем от дълго време и мисля, че може да ти помогна с нещо и най малкото да обменим опит.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Re: vw polo 1.4 16v AUA проблем при палене

Мнениеот hooligans » Чет 07 авг 2014 10:51

Оправи заглавието според шаблона

пример: Polo 6n 1996г. АЕЕ - бензинова помпа

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”