Трудно ли се сменя ламбда сонда?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Трудно ли се сменя ламбда сонда?

Мнениеот Koksan » Вто 17 апр 2007 7:51

Колеги на Братовчед ми на полото светна една лампа .... жълта с една светкавичка и едно като малко двигателче .. незнам как да я обясня но в книжката която е на италиански работата е нещо с Exaust Gas което ме навежда на мисълта че най-вроятно е ламбда сондата! Днес ще ходим на диагностика че той неможе да търпи тия работи .. та мисълта мио е ... колко пари струва горе долу и лесно ли се сменя ламбда сонда!?!
Забравих да кажа ... половера е 6N2 2001 година 1,4 16V 75к.с! :)

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Вто 17 апр 2007 9:04

ламбата ако е БОШ-универсална е около 100лв.Ако си вземе точно за неговия модел(зависи с колко кабелчета е) може и да надхвърли сумата 150лв.
Вижте при диагностиката с колко е и после мисли за нея :wink:

Смяната е малко гадна,щото е на тъпо място,но не е невъзможно :wink:

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Вто 17 апр 2007 17:10

Много благодаря! Оказа се че не е от нея .. а другото което се оказа е че тая кола е с 2 сонди! 1 преди и една след катализатора! Проблемите се оказаха два, но след изчистване на компира не се появиха отново! Единият беше за клапана на рециркулация на отработените газове, а другият беше "Прекалено голям сигнал на разпределителен вал 1" Неможахме точно да го разберем за какво иде реч! А имаше и трети проблем "Неточно показание на скоростомера!" Е този направо ме разби като проблем! Та сега ще я чакаме да видим дали пак ще се прояви, дано не се обажда скоро! :)

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”