Малко пред история. Бях с 185/60/14 гуми с оригиналните метални джанти. Понеже съм от село колата поизвози доста продукция до борсата. То не бяха... картофи,падладжани, пипер, камби и още бая. На последните няколко тежки курса усетих че започна да постъргва. На скоро взех лети джанти, че с тия пътища и с тези ниски гуми.... металните станаха много зле. И си харесах едни лети 15ки и ги взех. С гуми 195/50/15 са, обаче започна да постъргва по редовно с тези гуми и джанти. В момента не мога да видя какво ЕТ са джантите, ще пиша по късно. Като е празна колата просвет има доста от джантите до подкалника... ето снимки:

Обаче като се качим 4 човека стържи в подкалника на почти всяка неравност. Временно закърпих положението с гумени буфери на навивките. Сега с 4 човека стържи на по-големи неравности. Видимо само в края от външния край на подкалника постъргва. Видимо на самите амортисьори има някакви буфери... по скоро е имало... при мен има само остатъци. Вероятно пружините ми в предвид годините на гърба им и колко товар са носили при мен... са омекнали доста. Това на теория си го навързвам така.
Вчера видях в Пловдив едно поло с гуми 185/60/15 и никъде не опираше. В смисъл в подкалниците нямаше следи да е опирало.
Сега по съществото на темата. Къде мислите ми е проблема и какво да сменям. Като джантите не ми се сменят но ако няма избор ще прибягвам и до това.
Пружини съм почти сигурен, че трябва да сменя. Сега тук ми изниква и въпроса, има ли вариант да ги сменя с пружини за друг модел да са малко по твърди или нормалните нови ще ми свършат работа. Като пружините са ми от тези по-дългите с повече навивки. Мисля, че ще е добре да си взема и нови амортисьори като мисля за газови... какво ще кажете? На самите амортисьори тези буфери които при мен липсват отделно ли се купуват?
Споделете с какви гуми карате и имате ли такива проблеми?
Ще се радвам да споделяте спокойно мнения и препоръки... ;)