Vw Polo 1.4 60ps 6n1 AEX маркуч за картерни газове
- freelancer
- Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
- Двигател: AKK 2000
Re: Vw Polo 1.4 60ps 6n1 AEX маркуч за картерни газове
Махаш филтъра за да имаш по добър достъп, поне при мен е така, твоя май е по малък. Просто го издърпваш с леки въртеливи движения, едновременно с дърпането и излиза. С едната ръка дърпаш, с другата може да придържаш сепаратора да не изкъртиш нещо.
Щипките явно, по добре в канал 2 болта и вадиш целия сепаратор тамън ще го измиеш и почистиш защото е пълен с гняс.Силикон и монтираш.
- freelancer
Ако искаш да извадиш само маркуча става с дърпане, но яко запича, само е нахлузен, не е подпъхнат в пластмасовата капачка или нещо такова, тя е на клик и има нещо, като пластмасова резба, на нея се нахлузва маркуча.
Много яко се изпичат тези пластмаси и счупването е напълно възможно така, че наистина най безопасния вариант е да свалиш маркуча заедно със сепаратора, държи се на три болта, но там пък имаш О- пръстени, два броя, които пак са изпечени и може след обратния монтаж да текнат, ако можеш си намери някакви нови, ако твоите са заминали, може пък и да са добре, моите си бяха наред и до сега да чукна на дърво не са протекли.
Ако ти е по удобно да издърпаш маркуча свали сепаратора.
Болтовете мисля, че са три, поне при мен са три, става на въпрос за 6N2, мисля, че сепаратора е същия, като при 1-ницата.
Моят маркуч беше прегорял доста и за това го дърпах душманската, мисля, че си помогнах и с апликиращото ножче, новият влезе доста мазно, но пък и цената му беше такава - 70 лв.

Много яко се изпичат тези пластмаси и счупването е напълно възможно така, че наистина най безопасния вариант е да свалиш маркуча заедно със сепаратора, държи се на три болта, но там пък имаш О- пръстени, два броя, които пак са изпечени и може след обратния монтаж да текнат, ако можеш си намери някакви нови, ако твоите са заминали, може пък и да са добре, моите си бяха наред и до сега да чукна на дърво не са протекли.
Ако ти е по удобно да издърпаш маркуча свали сепаратора.
Болтовете мисля, че са три, поне при мен са три, става на въпрос за 6N2, мисля, че сепаратора е същия, като при 1-ницата.
Моят маркуч беше прегорял доста и за това го дърпах душманската, мисля, че си помогнах и с апликиращото ножче, новият влезе доста мазно, но пък и цената му беше такава - 70 лв.
- s7x
- Автомобил: VW Polo 1.4
- Двигател: APQ 1999
Колега 70лв. ми се виждат някак нереално за един маркуч. И аз моя го смених на 6n1 APQ '99. Ходих на сервиз, наистина маркуча беше нахлузен и малко трудно излезна. Смениха ми го със същия само, че не оригинален. С труда ми струваше 20лв., вече близо година нямам проблеми. При мен не го вкараха докрай и в двете страни, но явно е уплътнил добре, понеже няма омасляване.
- freelancer
70 лв колега, от Авто +, оригинален, доставка от Германия с щампите на фолксваген, Made in Germany.
Само оригиналния изкарва най-дълго, много са скъпи тези маркучи за картерната вентилация, сепаратора е мисля около 100 лв.
Един друг маркуч, от този дебелия до ПЦВ клапанчето ми струваше 36 лв. пак оригинален, клапанчето 55 лв. пак оригинално, всичко го поръчват от Германия. Оригиналните части са доста скъпи. За картерната съм дал 161лв., както забелязваш.

Само оригиналния изкарва най-дълго, много са скъпи тези маркучи за картерната вентилация, сепаратора е мисля около 100 лв.
Един друг маркуч, от този дебелия до ПЦВ клапанчето ми струваше 36 лв. пак оригинален, клапанчето 55 лв. пак оригинално, всичко го поръчват от Германия. Оригиналните части са доста скъпи. За картерната съм дал 161лв., както забелязваш.
-
- Автомобил: vw polo
- Двигател: 1.4i 1996 AEX
Така преди малко приключих. Останах изненадан колко е чист сепаратора за разлика от това което съм виждал из нета.
Оградил съм къде се намират болтовете ако някой друг се реши и не знае снимката е преди да изчистя :)
За моята полинда струва 36 лв.
Благодаря много за помощта колеги
Сега остана дали да дам 36 лв които не ми се дават или с някакъв маслоустойчив маркуч и това само заради една дупчица .....

Оградил съм къде се намират болтовете ако някой друг се реши и не знае снимката е преди да изчистя :)
За моята полинда струва 36 лв.
Благодаря много за помощта колеги

Сега остана дали да дам 36 лв които не ми се дават или с някакъв маслоустойчив маркуч и това само заради една дупчица .....

- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
okituning написа:Сега остана дали да дам 36 лв които не ми се дават или с някакъв маслоустойчив маркуч и това само заради една дупчица .....
Аз мисля да сложа маслоустойчив маркуч. Виждал съм го във форума с медни тръбички един го беше направил интересно.

п.п Коригирах си малко мнението, да се игнорира предното.
- freelancer
Давай ги колега 36лв. без да се замисляш, ако искаш да караш колата още дълго време. Щом няма афтърмаркет маркучи значи не са толкова елементарни за производство. Така, като ти гледам снимките имаш от кафявата гняс в сепаратора, което се дължи на неправилно работеща картерна вентилация. 36 лв са нищо в сравнение със смяната на целия двигател, от това полотата си прецакват двигателите, особено зимата, когато тази гняс замръзва.
- martom
- Автомобил: Polo
- Двигател: 1.4AEX
Аз си купих маркуч за 11лв.Близо 2 години ми седи в багажника
трябва и аз да се заема и да го сменя

- freelancer
Колеги вчера си купих сепаратор, човека ми го даде с маркуча, този дебелия от сепаратора, за който говорихме. Маркуча не е първа младост, но е здрав и оригинален, който го интересува да ми пише на лични, цената е символична - 8 лв, вие си поемате разходите по доставката, пращам по еконт!
-
- Автомобил: vw polo
- Двигател: 1.4i 1996 AEX
купих си маркуч за 16 лв не е оригинален. Стана перфектно. Мога да кача снимка на опаковката там пише марка номера ако мислите, че няма да е някаква реклама :)
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”