Поло 6n2 2000г. - Проблем с ел.стъкла

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
stnstn
Автомобил:
Двигател:

Поло 6n2 2000г. - Проблем с ел.стъкла

Мнениеот stnstn » Сря 08 юни 2011 16:38

Здравейте отново!
Колата я имам от 6 месеца. Двувратка е. Отначало всичко със стъклата бе безпроблемно. След 4-тия месец се появи следния проблем - когато от конзолата на шофьорската врата се опитвах да смъкна шофьорското стъкло при натискане на копчето надолу, стъклото не помръдваше. След няколко натискания, в различни точки с усилие по-голямо от нормалното, стъклото все пак се смъкваше. Когато исках да вдигна стъклото - нямаше проблеми и копчето действаше безотказно. Когато исках да командвам от същата конзола /на шофьорската врата/ движението на стъклото на пасажерската врата - всичко работеше както трябва. Изминаха два месеца и от няколко дена имам следния проблем - стъклото на шофьорската врата не се смъква въобще, не знам вдигането дали работи, тъй като не мога преди това да го смъкна. Когато искам да управлявам от конзолата на шофьорската врата пасажерското стъкло - без значение дали натискам копчето надолу или нагоре пасажерското стъкло все се смъква. Когато го командвам от конзолата на пасажерската врата - стъклото работи нормално нагоре и надолу.
Погледнах информативно в нета - 1 суич за управляване на стъкло струва около 18 евро в ибей, в конзолата на шофьорската врата са два суича, с доставката ще стъпят около 100 кинта. Затова не искам да избързвам с поръчката. Един приятел ми вика, че проблемът сигурно е във въженцата и моторчето на шофьорското стъкло, но тогава защо пък имам проблем при командване движението на пасажерското стъкло от шофьорската конзола, а от пасажерската конзола всичко е нормално.
Някакви идеи?

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с ел.стъкла на Поло 6n2 2000г.

Мнениеот i.e.i » Сря 08 юни 2011 16:52

Разглоби и почисти контактите в бутоните.Ако има проблем с въжетата или ролката
ще се движат бавно и "шумно".

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Сря 08 юни 2011 18:13

Вземи си копчета(или както ги наричаш Суичове) от представител на Шкода! Копчетата са същите на 4те марки (Шкода, Ауди, VW и Сеат) и в шкода са най-евтини! Нещо от рода на 35лв беше бройката!
Но преди това ако ти се занимава ги почисти, както колега сподели!

stnstn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stnstn » Сря 08 юни 2011 18:16

Почистих ги. Има едни пластмасови детайли с две крачета и метална пластинка отгоре, с крачетата си притискат други метални пластинки с кръгла форма, които са върху една платчица и правят някакъв контакт...
Въпреки почистването - засега няма абсолютна никаква промяна. :dummy:

Потребителски аватар
williams_vn
Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
Двигател:

Мнениеот williams_vn » Чет 09 юни 2011 8:38

евентуално спираш пред някои морга и питаш за копчетата и пробваш последния път един клиент му намерихме за 40 лева ,бяха перфектни другия вариянт е модула на вратата да не бачка или да няма захранване

krassy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krassy » Чет 09 юни 2011 14:14

6N2 2001 - и аз имам същият проблем - при мен се е "изтрила" площадката на платката, върху която контактуват металните "пуканки". Проверих във VW Плевен - 41,80 лв броя. В Ауто Плюс - 35лв. По моргите не намирам. Може да пробваш здравото пасажерско "копче" да го сложиш на проблемното място, за да видиш дали е от него.

stnstn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stnstn » Пет 10 юни 2011 12:30

Тази сутрин разглобих пасажерската врата, за да взема от там работещото копче и да го пробвам на шофьорската. За нещастие куплунгът на копчето от пасажерската се оказа различен от куплунгите на копчетата от шофьорската врата. Последва дълго и безрезултатно обикаляне по автоморги и магазини за авточасти. Накрая отидох в Ауто плюс и си поръчах две копчета за утре на цена 41лв за бройка (уж били оригинални) :beat_butt2 Утре ще ги сложа и ще пиша дали стъклата функционират. :bowdown
Иначе ми направи впечатление, че колегата от Плевен писа, че при тях в Ауто плюс струват 35лв бройката, а в нашия (в Русе) са по 41лв/бр. Лайф съкс :не:

Потребителски аватар
ping23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ping23 » Пет 10 юни 2011 12:58

Няма какво да им почистваш на тия копчета!
Няма как да се зацапа нищо защото всичко е изолирано и капсаловано с найлон.
От долната страна подава пластмасата при натиск и не иска да натисне кръглите метални пластинки за който си писал...аз моите ги залепих със здраво но еластично лепило...
в порше ми обявиха 65лв за копче и не ми се даваха 130лв за две копчета.

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Пет 10 юни 2011 13:13

При мен на едното копче се бяха счупили крачетата отдолу и не правеше контакт.Залепих го и спря да работи mhihi След година търсене си намерих от форума копче за 10 лв. и го смених.

PoloBeP
Автомобил: Passat B7
Двигател:

Мнениеот PoloBeP » Пет 10 юни 2011 14:18

При мен този найлон, който трябва уж да изолира се беше накъсал. Но след разглобяване и почистване всичко работи безотказно, но докога? Най-доброто решение си взел НОВИ ...

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Пет 10 юни 2011 15:53

ping23 написа:Няма какво да им почистваш на тия копчета!
Няма как да се зацапа нищо защото всичко е изолирано и капсаловано с найлон.
От долната страна подава пластмасата при натиск и не иска да натисне кръглите метални пластинки за който си писал...аз моите ги залепих със здраво но еластично лепило...
в порше ми обявиха 65лв за копче и не ми се даваха 130лв за две копчета.

Пак се изказа неподготвен! mhihi Аман вече от тебе!
А защо си ги залепил с еластично лепило, като проблемът ти се състои в това, че е подвижна долната част?!

PoloBeP
Автомобил: Passat B7
Двигател:

Мнениеот PoloBeP » Пет 10 юни 2011 18:27

Между другото има описано как става, ето тук

viewtopic.php?f=11&t=211214

Благодарности на колегата BLADE8209, аз използвах неговата статия...

stnstn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stnstn » Съб 11 юни 2011 18:18

Сложих новите копчета и отново няма промяна... Съвсем се отчаях вече. Другата седмица ще търся ел.сервиз където да я погледнат. :cry:

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Нед 12 юни 2011 11:22

stnstn написа:Сложих новите копчета и отново няма промяна... Съвсем се отчаях вече. Другата седмица ще търся ел.сервиз където да я погледнат. :cry:

Значи ... проблемът ти е във връзките м/у вратата и купето! Най-вероятно имаш скъсани кабелчета и в това е проблема!

stnstn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stnstn » Вто 14 юни 2011 15:35

Днес намерих ел.сервиз където се занимават с ел.стъкла. Не са ми обяснявали в детайли причината, но разбрах че било нещо в кабелчетата между моторчето и копчето. Цена на ремонта: 35лв.
А от моя опит ми останаха две нови резервни копчета :lol:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”