Здравейте отново!
Колата я имам от 6 месеца. Двувратка е. Отначало всичко със стъклата бе безпроблемно. След 4-тия месец се появи следния проблем - когато от конзолата на шофьорската врата се опитвах да смъкна шофьорското стъкло при натискане на копчето надолу, стъклото не помръдваше. След няколко натискания, в различни точки с усилие по-голямо от нормалното, стъклото все пак се смъкваше. Когато исках да вдигна стъклото - нямаше проблеми и копчето действаше безотказно. Когато исках да командвам от същата конзола /на шофьорската врата/ движението на стъклото на пасажерската врата - всичко работеше както трябва. Изминаха два месеца и от няколко дена имам следния проблем - стъклото на шофьорската врата не се смъква въобще, не знам вдигането дали работи, тъй като не мога преди това да го смъкна. Когато искам да управлявам от конзолата на шофьорската врата пасажерското стъкло - без значение дали натискам копчето надолу или нагоре пасажерското стъкло все се смъква. Когато го командвам от конзолата на пасажерската врата - стъклото работи нормално нагоре и надолу.
Погледнах информативно в нета - 1 суич за управляване на стъкло струва около 18 евро в ибей, в конзолата на шофьорската врата са два суича, с доставката ще стъпят около 100 кинта. Затова не искам да избързвам с поръчката. Един приятел ми вика, че проблемът сигурно е във въженцата и моторчето на шофьорското стъкло, но тогава защо пък имам проблем при командване движението на пасажерското стъкло от шофьорската конзола, а от пасажерската конзола всичко е нормално.
Някакви идеи?
Поло 6n2 2000г. - Проблем с ел.стъкла
Re: Проблем с ел.стъкла на Поло 6n2 2000г.
Разглоби и почисти контактите в бутоните.Ако има проблем с въжетата или ролката
ще се движат бавно и "шумно".
ще се движат бавно и "шумно".
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Вземи си копчета(или както ги наричаш Суичове) от представител на Шкода! Копчетата са същите на 4те марки (Шкода, Ауди, VW и Сеат) и в шкода са най-евтини! Нещо от рода на 35лв беше бройката!
Но преди това ако ти се занимава ги почисти, както колега сподели!
Но преди това ако ти се занимава ги почисти, както колега сподели!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Почистих ги. Има едни пластмасови детайли с две крачета и метална пластинка отгоре, с крачетата си притискат други метални пластинки с кръгла форма, които са върху една платчица и правят някакъв контакт...
Въпреки почистването - засега няма абсолютна никаква промяна.
Въпреки почистването - засега няма абсолютна никаква промяна.

- williams_vn
- Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
- Двигател:
евентуално спираш пред някои морга и питаш за копчетата и пробваш последния път един клиент му намерихме за 40 лева ,бяха перфектни другия вариянт е модула на вратата да не бачка или да няма захранване
6N2 2001 - и аз имам същият проблем - при мен се е "изтрила" площадката на платката, върху която контактуват металните "пуканки". Проверих във VW Плевен - 41,80 лв броя. В Ауто Плюс - 35лв. По моргите не намирам. Може да пробваш здравото пасажерско "копче" да го сложиш на проблемното място, за да видиш дали е от него.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Тази сутрин разглобих пасажерската врата, за да взема от там работещото копче и да го пробвам на шофьорската. За нещастие куплунгът на копчето от пасажерската се оказа различен от куплунгите на копчетата от шофьорската врата. Последва дълго и безрезултатно обикаляне по автоморги и магазини за авточасти. Накрая отидох в Ауто плюс и си поръчах две копчета за утре на цена 41лв за бройка (уж били оригинални)
Утре ще ги сложа и ще пиша дали стъклата функционират.
Иначе ми направи впечатление, че колегата от Плевен писа, че при тях в Ауто плюс струват 35лв бройката, а в нашия (в Русе) са по 41лв/бр. Лайф съкс

Иначе ми направи впечатление, че колегата от Плевен писа, че при тях в Ауто плюс струват 35лв бройката, а в нашия (в Русе) са по 41лв/бр. Лайф съкс

Няма какво да им почистваш на тия копчета!
Няма как да се зацапа нищо защото всичко е изолирано и капсаловано с найлон.
От долната страна подава пластмасата при натиск и не иска да натисне кръглите метални пластинки за който си писал...аз моите ги залепих със здраво но еластично лепило...
в порше ми обявиха 65лв за копче и не ми се даваха 130лв за две копчета.
От долната страна подава пластмасата при натиск и не иска да натисне кръглите метални пластинки за който си писал...аз моите ги залепих със здраво но еластично лепило...
- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
При мен на едното копче се бяха счупили крачетата отдолу и не правеше контакт.Залепих го и спря да работи
След година търсене си намерих от форума копче за 10 лв. и го смених.

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател:
При мен този найлон, който трябва уж да изолира се беше накъсал. Но след разглобяване и почистване всичко работи безотказно, но докога? Най-доброто решение си взел НОВИ ...
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ping23 написа:Няма какво да им почистваш на тия копчета!
Пак се изказа неподготвен!

А защо си ги залепил с еластично лепило, като проблемът ти се състои в това, че е подвижна долната част?!
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател:
Между другото има описано как става, ето тук
viewtopic.php?f=11&t=211214
Благодарности на колегата BLADE8209, аз използвах неговата статия...
viewtopic.php?f=11&t=211214
Благодарности на колегата BLADE8209, аз използвах неговата статия...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Сложих новите копчета и отново няма промяна... Съвсем се отчаях вече. Другата седмица ще търся ел.сервиз където да я погледнат. 

- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
stnstn написа:Сложих новите копчета и отново няма промяна... Съвсем се отчаях вече. Другата седмица ще търся ел.сервиз където да я погледнат.
Значи ... проблемът ти е във връзките м/у вратата и купето! Най-вероятно имаш скъсани кабелчета и в това е проблема!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Днес намерих ел.сервиз където се занимават с ел.стъкла. Не са ми обяснявали в детайли причината, но разбрах че било нещо в кабелчетата между моторчето и копчето. Цена на ремонта: 35лв.
А от моя опит ми останаха две нови резервни копчета
А от моя опит ми останаха две нови резервни копчета

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”