Здравейте,колеги!Днешната тема е свързана с показанията на уреда за гориво в колата ми.По принцип си зареждам колата на Петрол в Горна Оряховица и не съм имал проблеми със зареденото количество от тази бензиностанция.Дори на тази бензиностанция,на една и съща колонка съм си засичал разхода за 100км и отчете около 6,5 литра,което е нормално.Някои от Вас може и да знаят,че около Великденските празници на бензиностанции Петрол имаше отстъпка в размер на 10 стотинки на всеки литър бензин,като имаше код за отстъпка от А1.Така се случиха нещата,че резервоарът ми беше почти празен в първият ден на промоцията(25.04.2019) и имах около 10 литра,+/- 2-3 литра.И отидох да си заредя от Петрол резервоарът догоре.Колонката отчете 37 или 38 литра,не мога да си спомня точно.Но до тук добре,при обем на резервоара от 45 литра и останало в него количество от близо 10 литра е добре.Занулих си дневният километраж още преди да тръгна от бензиностанцията.Краят на промоцията беше на 07.05.2019 и бях решил,че тогава пак ще заредя догоре резервоарът,за да се възползвам от отстъпката.На 06.05.2019 отидох и заредих догоре.Дневният километраж ми беше отчел 167 километра,и аз предположих че резервоарът не би събрал повече от 10-12 литра.И тук колонката отсече цели 23 литра

.Бях в потрес,но не казах нищо,качих се в колата,отново нулирах дневният километраж още на бензиностанцията и си карах колата до днес.Тук идва и озадачаването ми.Колата ми отчита 410,4км навъртяни от последното зареждане,а уреда за горивото ми показва повече от половин резервоар,по груби сметки около 30 литра.Значи по моята логика излиза,че някак си резервоарът ги е събрал тези 23 литра бензин.За 400км пробег по 7 литра разход на 100км,това са 28 литра изразходени,би трябвало да ми остават около 20 литра,съответно стрелката да показва половин резервоар,а тя показва над половин резервоар.Какво е вашето мнение по въпросът?Кой греши?АЗ,дневният километраж,уреда за гориво или колонката на бензиностанцията ?Извинявам се че стана толкова дълго мнението,но трябваше да обясня ситуацията.В момента не знам да се притеснявам ли,че някъде може да закъсам за гориво,или мога да карам спокойно и да зареждам когато остана на резерва?