polovera_9n3 написа:Имам ръководство на български език.
Антифриз- G 12 plus със спецификация TL_VW 774F, лилав, или G 12- червения. 60 на 40 смес антифриз-вода дават на -40 градуса.
Спирачна течност- DOT 4
масла- С удължен сервизен пробег- не дават вискозитет, спецификации- VW 504 00 , VW 503 00
Без удължен сервизен пробег- пак не дават вискозитет, спецификации- VW 501 01 , VW 502 00 , VW 504 00
Това пише в книжката за 1.2 бензин и за 2те модификаци е еднакво, което те интересува, ако искаш да знаеш и друго- питай. Затова е форума
Браво, че я имаш. От VW България разбрах, че струва 100 лв!
Иначе, с питането вече съм готова
1. Какво точно масло да й заливам? Джамбазина каза 10W40, но имайки впредвид предишните собственици (на средна възраст) едва ли много са го напъвали, в предвид километража. Та след задължителната смяна на филтри и масло ми сипа някакво неясно на вид масло без да видя марката и ми пресипа в едно шише наливно такова (около литър).
2. В момента антифриза е червен. Има ли значение какъв ще му доливам, т.е. марка? И как да разбера кога е сменяван за последно? А, също и на колко време се подменя?
3. Относно спирачната течност въпроса е същия като за антифриза!
4. И тук следва един глупав въпрос (на който получавам различни отговори от познати, а даже от автомонтьор) - има ли колата горивен филтър, който да се сменя, заедно с останалите (а, може би да се сменя по-рядко), или само дизеловите модели имат?
5. На колко километра се сменя амбреажен ремък и водна помпа и мога ли да позная по нещо, че има още живот в стария?
6. Съединител - същия въпрос!
7. Накладки - на колко километра се сменят, или са на принципа на износването? И светват ли някакви индикации на бордното табло, ако нещо с тях не е в норма?
ТОВА Е ЗАСЕГА
Апропо, в сервизната книжка са отразени само
дейностите по смяната на филтри + някакъв за фин цветен прашец и полени, освен въздушния (или това е купе филтър) ?Преводачката така ми го даде и затова ми стана чудно! Иначе, мерси за вниманието !!!