Здравейте. Смених спирачни дискове и накладки на Полото 2, 91г, HZ двигател, 1050 кубика, понеже беше започнало да тресе при спиране отпред на волана.
Направи ми впечатление обаче, че закрепването на диска към главината е много кофти направено, с едно болче с фрезенк от едната страна на диска към главината и като се стегне, спирачния диск започва да бие, понеже е притегнат от едната страна само. Предположих че диска се стяга към главината чрез болтовете на джантите и биенето ще изтчезне, но като покарах ми направи впечатление, че сега когато карам по инерция волана започва леко да вибрира при определена скорост.Като натисна спирачките и биене няма. Възможно ли е самата главина да е крива или аз да съм сбъркал нещо при монтажа?
А може би ще се оправи в карането?
п.с. сменени са комплект дискове и накладки на двете предни колела!

Смяна на спирачни дискове и накладки отпред!
- vladko_g40
- Автомобил: Audi A6 Audi 90
- Двигател: AEB AAN
- Контакти:
- porko
- Автомобил: VW POLO
- Двигател: AAU 1994
И аз смених предните преди два месеца и сега докато съм ги натиснал не се чува нищо,но в момента на спирането се чува едно чаткане в дясно.Какво ли може да е?Да не се е разхлабило нещо?Трябва да ходя при майстора,който ми ги сменя,ама ако има някой с идентичен проблем ще се радвам на отговор.Инак си спира перфектно дори и в екстремни ситуации.Вчера спасих една котка от явна смърт:)
- anonimko
- Автомобил:
- Двигател:
виж фиксаторите на спирачния апарат те чукат ако не са стегнати или са се износили селиконовите втулки на болтовете на сп апарат виж и пластините на които държат надкладките или самите наклатки сега има доста ментета вдигни колата на крик и виж луфт на на кладките ако има сваляи и пречукаи леко рогчетата за да оплатнят на апарата
- Volkov
- Автомобил: Golf 3 20 Jahre
- Двигател: 2.0 16V ABF
колега wili98 е споделил в една тема как може да се подменят задните барабани с дискове!!! Ефекта е добър, и мисля да се захвана с такъв проект , защото не се чуствам сигурен само с предните 2 диска и барабани които не се знае работят или не!!!
За мен лично барабаните не са добър вариант за спиране!!

Последна промяна от Volkov на Сря 13 юни 2007 12:57, променено общо 1 път.
- g_velev
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
явно проблема е в самия модел ПОЛО, понеже бях чел нещо подобно в списания. Според мен това леко трептене е в резултат на едностранното фиксиране на диска за главината, ако са го напражили ор двете страни или, тристранно през 120 градуса този проблем нямаше да го има!
А между другото аз подмяната на дисковете и накладките я правих сам. Няма нищо сложно, че да се дават пари за майстори. Лошото е че в такива случаи ставам много кротичен към себе си и се хващам за най-малкото нещо, а ина4е като идеш на майстор в някои случаи по-добре да не гледаш какво правят, като вземат онези големи чукове и почнат да млатят ми се приревава направо.........Ма това е друга тема!!!
А между другото аз подмяната на дисковете и накладките я правих сам. Няма нищо сложно, че да се дават пари за майстори. Лошото е че в такива случаи ставам много кротичен към себе си и се хващам за най-малкото нещо, а ина4е като идеш на майстор в някои случаи по-добре да не гледаш какво правят, като вземат онези големи чукове и почнат да млатят ми се приревава направо.........Ма това е друга тема!!!
- vladko_g40
- Автомобил: Audi A6 Audi 90
- Двигател: AEB AAN
- Контакти:
колега, това че диска се хваща с един болт няма нищо общо - нали като сложиш гумата 4-те болта го достягатg_velev написа:явно проблема е в самия модел ПОЛО, понеже бях чел нещо подобно в списания. Според мен това леко трептене е в резултат на едностранното фиксиране на диска за главината, ако са го напражили ор двете страни или, тристранно през 120 градуса този проблем нямаше да го има!

п.п. аз съм с вентилирани дискове, а май при вас не са

- Volkov
- Автомобил: Golf 3 20 Jahre
- Двигател: 2.0 16V ABF
vladko_g40 написа:g_velev написа:....
колега, това че диска се хваща с един болт няма нищо общо - нали като сложиш гумата 4-те болта го достягата дали това е проблем за този модел - не мисля
аз засега нямам такъв проблем
![]()
п.п. аз съм с вентилирани дискове, а май при вас не саили греша
мойте специално не са вентилирани, обикновени са си, но този ефекти при мене се получава когато с бавна скорост да речеме 20-30км/ч натиснеш спирачката волано леко потрепва, но при по-висока скорост не се наблюдава това, странна работа и аз съм се чудил!!!

- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
поло 2 до 94 год. не излиза с вентилирани..
но това не пречи да си сложите...
по въпроса за 1 болт. досега на 3 VW си сменям редовно накладки + дискове, биене нямам..
я погледни добре ли си изчистил преди да сложиш диска мястото отзад.. и самият диск.
дисковете отззад, /и особенно вече с нови лагери, дискове, накладки/ правят колата ужасяващодоброспираща чак на моменти започваш да си вярваш, което не е добре.
което ме подсеща, ще взема да обявя дискове + накладки предни.. читави под наем.. 5 кинта на 24 часа...
за тестове
поне знам, че са прави и в нормите 
но това не пречи да си сложите...
по въпроса за 1 болт. досега на 3 VW си сменям редовно накладки + дискове, биене нямам..
я погледни добре ли си изчистил преди да сложиш диска мястото отзад.. и самият диск.
дисковете отззад, /и особенно вече с нови лагери, дискове, накладки/ правят колата ужасяващодоброспираща чак на моменти започваш да си вярваш, което не е добре.
което ме подсеща, ще взема да обявя дискове + накладки предни.. читави под наем.. 5 кинта на 24 часа...
за тестове

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”