Защо намалява антифриза?
Защо намалява антифриза?
Колеги, помогнете! Непрекаснато ми намалява антифриза и около двайстия ден ми светва лампичката, която показва, че нивото е намаляло драстично. Доливам почти литър. Никъде не зе вижда да има течове. Един "спец" ми каза да сменя капачката на преливника - смених я и никаква файда. Забелязвам, че по-бързо спада, като съм на климатик и повече натискам газта по някой баир. Иначе стрелката на температурата заспива по средата и не отчита и грам прегряване......... Двигателят е 1.9D - 96г. , 200 000км, ама е като нов - отзад не пуши нито черно , нито бяло и е пъргава като нова............ Къде да търся теч.....все някъде бяга тази течност........... побърках се - помогнете!!!
- request
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Защо намалява антифриза?
Germany написа:Колеги, помогнете! Непрекаснато ми намалява антифриза и около двайстия ден ми светва лампичката, която показва, че нивото е намаляло драстично. Доливам почти литър. Никъде не зе вижда да има течове. Един "спец" ми каза да сменя капачката на преливника - смених я и никаква файда. Забелязвам, че по-бързо спада, като съм на климатик и повече натискам газта по някой баир. Иначе стрелката на температурата заспива по средата и не отчита и грам прегряване......... Двигателят е 1.9D - 96г. , 200 000км, ама е като нов - отзад не пуши нито черно , нито бяло и е пъргава като нова............ Къде да търся теч.....все някъде бяга тази течност........... побърках се - помогнете!!!
За дизела колега не мога да ти кажа, но моята губеше по същия начин антифриз, и се оказа една конзола зад мотора, откъм купето ниско долу някъде в която влизат и излизат всички маркучи на системата при мен и тя се беше спукала и така....
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Прав е колегата огледай добре за течове
Прав е колегата огледай добре за течове. Ако няма никакви течове прогнозата не е много добра. Спукан или крив блок. Трябва да смени гарнитурата на главата (ако се наложи да се шлаифа).Ако е спукана главата нова (втора употреба). Това е? Виж дали през аспуха излиза бял дим това може да показва антифриз в изходящите тръби. Другото което можеш да направиш е да загрееш малко (малко) колата да отвориш капачката на антифриза и да дадеш газ, ако антифриза излиза през отвора (или нивото му се вдига) занчи духа през гарнитурата, ако го дърпа на вътре значи проблена е друг. Също може да ти тече вътре в купето от радиаторчето за парното.
- asengamalov
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”