Едно ново Поло в клуба

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
ralli art
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Едно ново Поло в клуба

Мнениеот ralli art » Съб 25 авг 2007 9:39

Здравейте на всички :D
От близо седмица съм горд собственик на Фолксваген Поло. Това ми е първата лична кола ( до сега карах Opel Astra и Ford Focus, които са на баща ми). Първите ми впечатления от колата са много добри - особено в градските условия, където паркирането с по-голяма кола е леко невъзможно. Е Полото успява да влезе навсякъде :D Автомобила е 98-ма година, 1.4 Dohc 16V. Доколкото разбрах този двигател се слага и на Фабийте. На пръв поглед ми се струваше, че Полото е по-тромаво от Фокуса, въпреки, че мощността и на двете е 101 к.с, но в последствие се убедих, че не е така :D
Колата е с 2 врати и пре доволно количество екстри - климатик, ABS, еърбег, ел стъкла и огледала, хидравлика, фарове за мъгла, чупещ волан, 15-ки BBS :D Фолсвагенчето е внос от Италия, карано е от жена и тук - там има жулвания, но след като се пастира доби доста добър вид. За момента имам сериозни проблеми с нископрофилните гуми и дупките, но се надявам за напред да не се повтарят. Тези дни смятам да я оставя, за да я ослужат в сервиз. Както повелява - явно ще се сменят филтри, масло, ремъци и т.н. Та ако може някой от по-запознатите членове на клуба да ми каже и слабите страни в автомобила. Няма начин да няма такива.

Потребителски аватар
Tatrata
Автомобил: VW Polo 6N1
Двигател: ABF

Мнениеот Tatrata » Съб 25 авг 2007 10:19

Първо :welcome_to_group
Аз карам същото Поло и съм прекалено доволен от него. За слаби места мога да посоча само семеринга на избирача на скоростите. Струва около 5 кинта и смяната е супер лесна. Ако се порастърсиш малко във форума, ще видиш, че има доста изписано по въпроса. Друго не се сещам, защото не ми е давало други ядове.

Потребителски аватар
veritas
Капитан пустиняк
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот veritas » Съб 25 авг 2007 10:35

:bounce :welcome_to_group :bounce Да ти е честито Половото автомобилче и много да се слушате.Желая ти много безаварийни километри

Потребителски аватар
veritas
Капитан пустиняк
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот veritas » Съб 25 авг 2007 10:35

Пусни някоя и друга снимка да го видим

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Съб 25 авг 2007 10:41

veritas написа:Пусни някоя и друга снимка да го видим
:да: :да: и да почерпиш :BBQ
:welcome_to_group

Потребителски аватар
vladko_g40
Автомобил: Audi A6 Audi 90
Двигател: AEB AAN
Контакти:

Мнениеот vladko_g40 » Съб 25 авг 2007 11:10

първо честито и :welcome_to_group
ако искаш ела в неделя пред НИМ и ще разтягаме локуми на поразия :lol: :lol: :lol: каквото те интересува ще питаш :wink:

ralli art
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ralli art » Съб 25 авг 2007 15:33

Благодаря на всички за топлото посрещане :D
Тези дни ще пусна няколко снимчици да го видите.
Иначе за скоростния ми лост - сменян е - коренно различен е серийния при Полата, от този който имам аз. Има и луфт когато е на скорост. Търсих по автоморгите, но за сега без успех.
Другата забележка е, че шофьорската врата е леко увиснала - двувратка е и е тежичка. Но предполагам, че отстраняването на проблема ще е лесно.
Имам един въпрос - Полотата след 2000 година ли са с променени фарове, решетка и брони ?

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”