Дали се прецаках? Става дума за спирачни дискове...
-
Uneek
- Автомобил: 1998 VW Polo Variant
- Двигател: APQ
Дали се прецаках? Става дума за спирачни дискове...
Та вчера смених спирачните дискове и накладки на полото... Обаче понеже не знаех какви са ми
съм си взел невентилирани... А оригинално са били вентилирани. Както и да е сложихме ги всичко си пасна... Обаче се чудя понеже нали невентилираните са по-тънки от вентилираните дали след време като почнат да се изнасят накладките няма да почне да пропада много педала
Или няма такова нещо ?
- anonimko
- Автомобил:
- Двигател:
а обезвъдуши ли с-мата ако не си направи го нищо че никои почити не го прави - при върщане на цилиндъра се съдава обратно налягане и после въздух в с-мата тогава провери педала да а ръчната на кои зъб лови трябва да е 3-5 и най-накрая тогава търси вентилирани
Последна промяна от anonimko на Чет 22 ное 2007 14:37, променено общо 1 път.
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
А феродото намоите накладки е по-дебело защото съм с вентилирани дискове. Дисковете ми са 18мм ,а накладките 12мм. За не вентелирани дискове 10мм дават 10 мм накладки.
Направо изтрещях един ден като сменях моите дискове с накладки. Оказа се че са толкова много видове и модификации ,че нее истина. А като оставим на страна милиметрите ,има значение и на коя фирма ти е спирачната система . Има такава с означение VW I ,VW II , Lukas , Bendix
Направо изтрещях един ден като сменях моите дискове с накладки. Оказа се че са толкова много видове и модификации ,че нее истина. А като оставим на страна милиметрите ,има значение и на коя фирма ти е спирачната система . Има такава с означение VW I ,VW II , Lukas , Bendix
-
Uneek
- Автомобил: 1998 VW Polo Variant
- Двигател: APQ
Ох не знам кво да правя... Как пък не се сетих да погледна преди да сменям... Мислех си че тупаните в магазина знаят. Знаят дедовия...
Та се чудя дали с течение на времето ще почне да спада педала и точката на "ловене" на спирачките ??? А и на всичкото отгоре сега докато улегнат дисковете и накладките колата спира ужасно
Та се чудя дали с течение на времето ще почне да спада педала и точката на "ловене" на спирачките ??? А и на всичкото отгоре сега докато улегнат дисковете и накладките колата спира ужасно
- stef78
- Автомобил:
- Двигател:
Uneek написа:Ох не знам кво да правя... Как пък не се сетих да погледна преди да сменям... Мислех си че тупаните в магазина знаят. Знаят дедовия...
ами колега като видя че не са като твоите за що не ги върна във магазина и да ти дадат вентилирани, според мен ще имаш проблеми след износване на накладките след половината
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Uneek написа:Ох не знам кво да правя... Как пък не се сетих да погледна преди да сменям... Мислех си че тупаните в магазина знаят. Знаят дедовия...
Сложи си по-дебели накладки, за да компенсираш по-тънкия диск
lrlmodo те така или иначе са му чисто нови-и дисковете и накладките.Uneek си е написал че засега няма забележима промяна нито в педала на спирачката,нито в течноста...Още повече че не съм убеден че на неговата кола заводско предписаните дискови са САМО вентилирани-визирам случай с мои колеги с абсолютно еднакви Пасат3-ABS мАтор,комби,еднакъв салон,еднакви екстри и цвят,еднакви години...-единия е с вентилирани,другия е с плътни!
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”