Не зная до каква степен ще ти е полезно това ,но все пак е някаква насока!
Аз като имах като твоето поло ,му направих нещо като промивка на системата от самият резервоар до моноинжекцията и резултата беше поразителен. Не искаше да пали сутрин,давеше се ,а понякога си палеше от раз. На един колега му писъх на Л.С. как да си смени бензиновият филтър и там му обясних и за "промивката"
Anbuch написа:Сред българските майстори е разпространено твърдението ,че издържа 50 000 км , но е добре да се сменя на 20 000 км. То в книжката на полото пише и ,че маслото ( минерално ) се сменя на 15 000 км.
Та-а... по същество : в системата има налягане, но не е голямо. Горивният филтър е хванат с една голяма скоба с болт. Разбира се този болт едва ли ще можеш да го развиеш. Аз одрязах скобата и новият филтър го хванах с по дебела тел ( и с въженче да го вържиш няма да подне
). На него е обозначена посоката на движение на бензина ( трябва да го сложиш така както и старият). Първо развиваш от страната на помпата и запушваш с нещо отвора към нея.От филтара няма да изтече повече от 200-300 грама ( добре е да го събереш в съд ,та да се види какво още има в резервоара + бензина
). Сваляш старият и по обратен ред слагаш новия и готово. Връжваш го с телта и това е. Не си играй да сваляш цялата стойка дето е там на едни тампончета!!!
Така направих аз първият път като го сменях. При втората смяна ( след 12 000 км на бензин) вече направих и нещо като промивка на горивната система защото подозирах ,че имам нещо в бензина и колата не можеше да запали на бензин дори. Ако искаш виж през какви мъки минах тук :
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=26258 Оставих малко бензин в резервоара. Паркирах колата под наклон (дори ползвах крик) за да отиде бензина по близо до помпата и гърловината на резервоара. С помпочка източих колкото се може повече бензин.Да ти кажа бензина дето го източих хич не приличаше на бензин.Имаше доста механични честички в него (разни ръждички) След това легнах под колата и демонтирах горивният филтър. Сложих един леген под отвора към бензиновата помпа и го насочих на долу. Баща ми дава контакт - помпата изхвирля 100-200 грама ( аз придържах маркъча на долу) ,поле връща ключа и повторихме това 20-на пъти до като от помпата не започна да излиза почти само въздух ( събра се около 1-литър течност дето не може да се нарече бензин). После махнах кутията на въздушният филър и развих болта ( в края на маркуча) чрез който влиза бензина в моноинжекзията ( беше стегнат здраво но все пак от човек де

). Като го развиваш по полека ,че има две шайби които ще паднат накрая и после трудно се вадят от тоя наблъскан с части двигателен отсек. Маркуча завършва с куха метална съчма с два долеми отвора за болта ( не е много издържано обяснението ,ама ...)Запушихме с пръст единият отвор а през другият ,който намалихме с дебела навита хартия ,за да се оплътни накрайника на помпата ( де да имахме компресор), одарихме няколко помпи и също изтекоха боклуци.
Според мен ако не ти харесва това което намериш в горивният си филтър при възможност пристапи към вторият начин.
А после от първият път няма да запали защото има въздух в системата , но вторият път вече е "чакмак". От време на време проверявай да не би да има теч. Като таи не се вижда защото бензина се изпарява ,но следи от теч по маркучите има.
След около година по-късно забелязах ,че имам една малка дупка по тръбата за сипване на бензина. Тя беше високо горе и от нея не забелязвах да изллиза бензин ,но пък когато си миех колата с мъркуч яко под калниците и започваше да ми прави проблеми. За съжаление доста късно свързах двете неща. Там много често има кал която трудно се маха и задържа влагата.Затова и ръждясва толкова тръбата. Отидох на бензиностанцията, напълних резервоара до дупка ,заедно със трабата и чак тогава видях откъде тече. Отстраних проблема с ПОКСИПОЛ!
Като реших да купувам по-новият модел на полото, задължително се заинтересувах дали резервоара му е метален както на сторото ,но слава богу ,че беше пластмасов ,иначе най-вероятно щях да се ориентирам към друга кола