Поло-то не пали - ток има, бензин има - Вече Върви!
- kimbaten
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Поло-то не пали - ток има, бензин има - Вече Върви!
Колеги, мойта бангийка ми направи номер ПАК. От няколко седмици насам се случва ПОНЯКОГА да пали с доста въртене сутрин, друг път си пали нормално от половин оборот. Ведъж "умря" и го изтеглихме до пред нас, свалих да заредя акумолатора щото от опитите да въртя - падна съвсем и като го сложих на сутринта запали от раз. После след няколко дни пак - въртене въртене и палне - после никви ядове върви си не придърпва, не гасне - след няколко дена една сутрин просто отказа за запали колкото и да въртях, върти, върти все едно няма тоци примерно, дори не припалва и да изгасне - нищо - само стартера се чува. В последствие го отворих и се оказа че тоците по запалването са ок - искра си има, но няма бензин. Помпата качва до преди клапана на инжекциона си има и налягане но след това няма никой. Направих проба и го "почерпих" съвсем малко бенз директно на дросела - в момента който "видя ключа" - бръм-на и изгасна. Извода е че няма хранене с бензин кам инжекциона. Тъпото е че не знам дали е запушено нещо по дюзите на моноинжектора (щото тогава щеше да гасне и да придърпва или да няма демараж като карам,) а то такова нещо няма, или пък да е от компа - не знам, щото така да не пали "на случаен принцип" е гадна работа. Колата не е в движение което до голяма степен ми връзва ръцете - дайте някакъв акъл преди да съм я забутал до някой сервиз, според вас има ли още нещо което да може да се направи? Мерси предварително.
Последна промяна от kimbaten на Пон 14 яну 2008 16:03, променено общо 4 пъти.
- kimbaten
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колеги - неочакван обрат в сценария. Така и така кисне пред блока, докато умувам къде да я забутам, днес преди да ида на работа реших е така за проба да разкача акумолатора да видя дали ще запали като поседи разкачена цял ден, както миналия път. Резултата е положипелен. закачих клемите и за огромно очудване - колата запали все едно никога не е гасена. В началото докато се настрои явно компа - оборотите бяха палави, а-ха да изгасне, изхвърли отзад черно, но след няколко повторни гасенета и паления, малко форсаж и малко като отлепи стрелката на температурата - оборотите заспаха, колата тръгна и направих едно кръгче по тъмното в квартала - 'фарчи - нема ядове никакви! А сега - кажете к'во да си мисла - убеден съм 99% че ще пали 3 дни, след това 1-2 пъти ще запали трудно и след това тотално ще откаже отново - миналия път беше същото. Дайте акъл - компа ли се базика - може ли да е от имобилайзера примерно, възможно ли е тоя акумолатор да прави некви врътки?? Кажете. P.S. благодаря на всички за съпричасността и отговорите ви.
- kimbaten
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Искра има свалихме свещ, и я подпрях на двг има си, тва първо проверих, качва си бенз като пич, даже вчера на пробите ни изпръска яката.. помпата работи щото карах преди малко - като запали си въри колата. Не съм сигурен как е вързан тоя имобилайзер - дали "реже" помпата или нещо по тоците към бубината примерно.
- tonimanolov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- kimbaten
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
тъп въпрос... прощавайте ама нищо конкретно не намерих по темите. Та: ако предположим че темп. датчик се базика с мене и за тва не пали има ли вариант да го откача от буксата и да пробвам да запаля - какво се случва с данните от тоя датчик към компа? има ли смисъл да пробвам или с откачена букса на темп. датчик - изобщо няма да запали - по принцип?
P.S. - прочетох че по принцип се проверява с мултицет, но аз нямам пък и да имах не знам какви стойности да гледам и въобще.. за тва питам ако просто го откача има ли шанс да запали - ако проблема е в него? Мерси предварително.
P.S. - прочетох че по принцип се проверява с мултицет, но аз нямам пък и да имах не знам какви стойности да гледам и въобще.. за тва питам ако просто го откача има ли шанс да запали - ако проблема е в него? Мерси предварително.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”