Поло-то не пали - ток има, бензин има - Вече Върви!

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
kimbaten
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Поло-то не пали - ток има, бензин има - Вече Върви!

Мнениеот kimbaten » Нед 09 дек 2007 22:52

Колеги, мойта бангийка ми направи номер ПАК. От няколко седмици насам се случва ПОНЯКОГА да пали с доста въртене сутрин, друг път си пали нормално от половин оборот. Ведъж "умря" и го изтеглихме до пред нас, свалих да заредя акумолатора щото от опитите да въртя - падна съвсем и като го сложих на сутринта запали от раз. После след няколко дни пак - въртене въртене и палне - после никви ядове върви си не придърпва, не гасне - след няколко дена една сутрин просто отказа за запали колкото и да въртях, върти, върти все едно няма тоци примерно, дори не припалва и да изгасне - нищо - само стартера се чува. В последствие го отворих и се оказа че тоците по запалването са ок - искра си има, но няма бензин. Помпата качва до преди клапана на инжекциона си има и налягане но след това няма никой. Направих проба и го "почерпих" съвсем малко бенз директно на дросела - в момента който "видя ключа" - бръм-на и изгасна. Извода е че няма хранене с бензин кам инжекциона. Тъпото е че не знам дали е запушено нещо по дюзите на моноинжектора (щото тогава щеше да гасне и да придърпва или да няма демараж като карам,) а то такова нещо няма, или пък да е от компа - не знам, щото така да не пали "на случаен принцип" е гадна работа. Колата не е в движение което до голяма степен ми връзва ръцете - дайте някакъв акъл преди да съм я забутал до някой сервиз, според вас има ли още нещо което да може да се направи? Мерси предварително.

Последна промяна от kimbaten на Пон 14 яну 2008 16:03, променено общо 4 пъти.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пон 10 дек 2007 1:16

според мен, щом не разбираш проблема, има сервизи, тва не е шега работа!

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пон 10 дек 2007 13:39

Нали скоро сменя регулатора за налягането на бензина ?
Ей тоя дето е означен с 2 дето е преди дюзата 1 :
Изображение

Аз квото съм сменял в БГ и пак си беше за смяна преди да продам полото, а повярвайте ми доста неща му смених (само бендикса държеше още :lol: )

Потребителски аватар
kimbaten
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kimbaten » Пон 10 дек 2007 14:15

...тц. не съм го сменял, "поправиха" ми го, или поне така изглеждаше на манометъра.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пон 10 дек 2007 17:07

горивна помпа..?
Ох...

Потребителски аватар
stef78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stef78 » Пон 10 дек 2007 20:26

wili98 написа:горивна помпа..?
Ох...

и аз залагам на това, доста ме мъчи и мен преди 20 тина дни докато разбера че има две помпи , тази във резервоара здава багажа обикновенно след направено проучване сред познати и изпитано на свой гръб, помпата струва 75лв във Косера

Потребителски аватар
kimbaten
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kimbaten » Пон 10 дек 2007 21:45

Колеги - неочакван обрат в сценария. Така и така кисне пред блока, докато умувам къде да я забутам, днес преди да ида на работа реших е така за проба да разкача акумолатора да видя дали ще запали като поседи разкачена цял ден, както миналия път. Резултата е положипелен. закачих клемите и за огромно очудване - колата запали все едно никога не е гасена. В началото докато се настрои явно компа - оборотите бяха палави, а-ха да изгасне, изхвърли отзад черно, но след няколко повторни гасенета и паления, малко форсаж и малко като отлепи стрелката на температурата - оборотите заспаха, колата тръгна и направих едно кръгче по тъмното в квартала - 'фарчи - нема ядове никакви! А сега - кажете к'во да си мисла - убеден съм 99% че ще пали 3 дни, след това 1-2 пъти ще запали трудно и след това тотално ще откаже отново - миналия път беше същото. Дайте акъл - компа ли се базика - може ли да е от имобилайзера примерно, възможно ли е тоя акумолатор да прави некви врътки?? Кажете. P.S. благодаря на всички за съпричасността и отговорите ви.

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Пон 10 дек 2007 21:50

Белята може да идва като е влажно и мокро...знам ли? :roll: :roll:

Потребителски аватар
kimbaten
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kimbaten » Пон 10 дек 2007 21:52

ох - да може - ама знае ли човек - тва все пак ако е поправимо би могло да е един доста лесен за решаване проблем.. не знам за това питам и вие да си кажете мнения и препоръки белким помогнем на половерчето.

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Пон 10 дек 2007 21:54

Добре де, като нправи проблема разкачи мъркуча към моното и виж дали качва бенз.
Ако да и не запали - не е от помпата.
Нещо като на ел.проблем намирисва.
Виж има ли ток на свещите.
Вземи некоя дружка и тествайте.
Чел съм и за много запушени поми, филтъра преди помпата и тн
Оно че си излезе накрая :lol:

Потребителски аватар
kimbaten
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kimbaten » Пон 10 дек 2007 22:02

Искра има свалихме свещ, и я подпрях на двг има си, тва първо проверих, качва си бенз като пич, даже вчера на пробите ни изпръска яката.. помпата работи щото карах преди малко - като запали си въри колата. Не съм сигурен как е вързан тоя имобилайзер - дали "реже" помпата или нещо по тоците към бубината примерно.

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Пон 10 дек 2007 22:03

Споделих ти на лични :wink: какво мисля...
За мен не е от външната помпа!Щот тя наш'та или ще работи,или не...ако е другата,за която stef78 писа-незнам,нямам наблюдения все още по нея...бях доста изненадан че една шепа кола има две помпи...
Дано предположението ми се окаже правилно!!!

Потребителски аватар
tonimanolov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tonimanolov » Вто 11 дек 2007 14:56

Бобина, температурен датчик ?

Потребителски аватар
kimbaten
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kimbaten » Вто 11 дек 2007 16:49

Бобината работи със сигурност, датчика също би трябвало, не съм го проверявал специално.

Потребителски аватар
kimbaten
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kimbaten » Пон 17 дек 2007 17:20

тъп въпрос... прощавайте ама нищо конкретно не намерих по темите. Та: ако предположим че темп. датчик се базика с мене и за тва не пали има ли вариант да го откача от буксата и да пробвам да запаля - какво се случва с данните от тоя датчик към компа? има ли смисъл да пробвам или с откачена букса на темп. датчик - изобщо няма да запали - по принцип?
P.S. - прочетох че по принцип се проверява с мултицет, но аз нямам пък и да имах не знам какви стойности да гледам и въобще.. за тва питам ако просто го откача има ли шанс да запали - ако проблема е в него? Мерси предварително.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”