И мойте скорости взеха да се обаждат май май...
- ^Joreto
- Автомобил:
- Двигател:
И мойте скорости взеха да се обаждат май май...
От известно време ми прави впечатление, на скорост, след като върна газта се чува някакъв шум.. нещо като виене (подобен звук както когато се върне газта на заден ход) Когато изключа от скорост този шум изчезва. На 2-ра скорост го няма, но на 3-та и особено на 4-та предавка е по-изявен...? Днес ходих в сервиза и смених масло на двигателя + филтри. Пойсках да ми сменят маслото на скоростите, но като отвориха пробката, потече идеално чисто масло. Казаха ми че едва ли смяната му, ще реши проблема.. и ме посъветваха да си купя някаква добавка и след това да го сменя. Ако има компетентни по този въпрос ще се радвам да споделят... Какъв точно е проблема..? и да ми кажете каква добавка да си взема..? 

- ^Joreto
- Автомобил:
- Двигател:
John3V написа:Цвета на маслото в с.к. почти не се променя до края на пробега му (около 60к км). Смяняй смело маслото. Има оригинално за VW в АутоХит по 19.70 мисля беше литъра. Намира се по номера на рамата.
Тия дни ще взема масло значи.. но ми се ще и някаква добавчица..? Нещо по специално ли да търся, или квото намеря..?
- vladko_g40
- Автомобил: Audi A6 Audi 90
- Двигател: AEB AAN
- Контакти:
- ^Joreto
- Автомобил:
- Двигател:
vladko_g40 написа:на ул. Симеон №212 има такава добавка лукасмного я хвалят - Хамериканска била
има и макетче да видиш как действа
![]()
п.п не искам да прозвучи като реклама
Мерси колега! Сега ще видя къде точно се намира тая улица, и в най скоро време ще купя и масло и добавка и да видим дали ще има ефект

- theevilsite
- Автомобил:
- Двигател:
John3V написа:До сега никога не слъм слагал добавки за с.к., но имам мерак да пробвам тая руската Римет, от която съм слагал за двигател и определено ме зарадва с компресия и мощност.
Брат я кажи колко струва тая руска чудесиика, да зема и аз да си я купа. А и как да я използвам и към бенза ли се прибавя.
- Vextor
- Автомобил:
- Двигател:
ПРи мене беше същия шум ,не му обърнах внимание и след това правих ремонт на скоростоKoksan написа:Аууу много интересно! И при мен се чува така и го забелязах, след като колат ами се върна от тенекеджията когато меудариха! Много ще ми е интересно да разбера отговорът на този въпрос!

- N1P0
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Vextor написа:ПРи мене беше същия шум ,не му обърнах внимание и след това правих ремонт на скоросто... Шумът идва от лагера на едната ос ... Комплекта лагери за ремонт на кутията е около 250 лева ... РЕМОНТИРАЙТЕ преди да е късно ,както в моя слу4ей .. !
и какъв е твоя случай, че е станало късно ?

- Vextor
- Автомобил:
- Двигател:
Лагера на оста се с4упи ,съ4мите се разхврър4аха и надуп4иха кожуха на скоростите , някои от зъбните колела бяха наранени и леглото на което седи лагера се беше износило от оста която се е търкала в него !N1P0 написа:Vextor написа:ПРи мене беше същия шум ,не му обърнах внимание и след това правих ремонт на скоросто... Шумът идва от лагера на едната ос ... Комплекта лагери за ремонт на кутията е около 250 лева ... РЕМОНТИРАЙТЕ преди да е късно ,както в моя слу4ей .. !
и какъв е твоя случай, че е станало късно ?какви са пораженията
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Само да уточня моят случай, значи при мен шумът се чува на 1,2,3 и 4 като се чува само под 1800 об някъде надолу ... когато е над тези обороти и върна .. всичко е ок! И шумът е доста по-тих и глух от този на ЗАДНА скорост. Дали е същият проблем? Скоро ще и гледам маслото, защотото последно като свалях кората установих че се беше развъртял датчкиа за лампите на заден ход и беше леко умаслено, но немох да отвия пробката - щеше да се пр**бе шестограма и понеже моят майстор сега ми е намерил пробка скоро ще ида да ми го погледне! Иначе скоростите ми се включват като в масло - буквално говоря ... едно такова мазно и хубаво - като на ново Ауди, БМВ или ФВ. Какво мислите - дали е същия проблема?
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”